Kaspersky Internet Security 2010, probabil cea mai buna solutie de securitate – tutorial video

Salut prieteni, am placerea sa va prezint probabil cea mai completa suita de securitate de pe piata la ora actuala, este vorba de Kaspersky Internet Security 2010, o suita mult imbunatatita si rafinata in comparatie cu versiunea trecuta (kis 2009).

In acest tutorial video vom trata in detaliu suita Kaspersky Internet Security 2010 sau versiunea KIS 9.0.0.463, aceasta versiune este mult mai performanta si mai prietenoasa decit versiunea 8 (kis 2009), care mie sincer nu mi-a placut prea tare, acum se pare ca cei de la kaspersky Lab au preluat si usurinta in folosire din versiunea 7 dar si unele lucruri bune din versiunea 8 (kis 2009), astfel a iesit o suita foarte puternica dar in acelasi timp usor de folosit.

In kaspersky Internet Security 2010 avem multe lucruri noi, avem Kaspersky Rescue CD pe care l-am prezentat intr-un tutorial anterior, avem un modul destept de scanare a vulnerabilitatilor din sistem si din alte softuri, adica suita Kaspersky Internet Security nu se limiteaza doar la antivirus,  firewall, anti spam etc, pur si simplu a devenit un fel de consilier de securitate pentru intreg computerul nostru, ne spune ce “ferestre deschise” avem si ce aplicatii ne pot crea probleme din cauza unor vulnerabilitati omise de catre producatorii acestora. Aceste lucruri erau lasate pana acum pe locul doi si doar userii experimentati puteau “peticii” astfel de vulnerabilitati, bineinteles era o munca destul de stresanta sa te interesezi de fiecare aplicatie in parte, multi utilizatori aflau de vulnerabilitati “ferestre deschise” abia dupa ce la intra “hotul pe geam”, adica hacker-asul in PC.

In KIS 2010 sint mai multe cai pentru a ajunge undeva sau mai multe moduri de a rezolva o problema, acest lucru este bun si pentru utilizatorii mai putin experimentati dar si pentru cei mai priceputi “old school” care nu sint adeptii wizard-urilor.

Kaspersky a reusit prin versiunea 2010 sa fie pe placul tuturor, un utilizator incepator poate seta foarte usor profunzimea unei scanari de exemplu, dar si userul experimentat va fi incintat cind va descoperii setari foarte avansate ce-i permit sa controleze “la milimetru” comportamentul acestei minunate suite, bineinteles tot pentru userul incepator sint butoane cu “Nivel Implicit” in dreptul fiecarei setari, aceste butoane permit intoarcerea la setarile “de fabrica” intr-o secunda, mai pe Romaneste nu ai cum sa-l strici, este “stupid-proof”.

Un alt modul interesant este SandBox sau “zona de executare sigura”, aici userul poate rula aplicatii usoare pe care le considera suspecte (patch, update etc), aici putem rula orice tip de aplicatie intr-un mediu virtual fara sa infectam in vreun fel sistemul de operare, putem folosi si browsere in “ladita cu nisip”, orice urma va ramine acolo, sistemul nu se va mai umple de temporare sau de alte fisiere care ingreuneaza si care uneori sint dificil de curatat, cind terminam putem curata foarte usor ladita cu nisip prin apasarea pe matura, putem asemana SandBox-ul cu o ladita de nisip pentru animale de casa, cine are animal de casa stie la ce “mizerie” vreau sa ma refer.

Lasand la o parte gluma, aceasta tehnologie este un pas foarte important spre viitor, producatorii de solutii de securitate se gindesc de mult la o solutie eficienta de virtualizare pentru rularea continutului in mod virtual instant, inainte de rularea pe sistemul de operare, astfel se poate obtine un fel de vama virtuala in care sint rulate toate fisierele foarte rapid inainte de instalare, in acest fel sistemul poate fi pastrat curat, se stie ca foarte multe fisiere malware nu pot fi detectate ca malware la o simpla scanare, acestea iti schimba comportamenul in momentul instalarii sau dupa aceea, tocmai din aceasta cauza ele trebuie rulate inainte de instalare in acest mediu virtual “aseptic”.

Pana acum adoptarea unor astfel de solutii a foat aproape imposibila din cauza resurselor uriase consumate in procesul de virtualizare, sa speram ca pe viitor odata cu implementarea pe scara larga a virtualizarii hardware vom avea resurse suficiente pentru virtualizare si vom vedea mai des companii care implementeaza astfel de solutii menite sa reduca foarte mult  infectiile informatice.

Vesti bune si pentru cei cu sisteme mai putin performante, Kaspersky Internet Security 2010 consuma mai putine resurse decit versiunea 2009, adica insesizabil pentru cei cu sisteme de nivel mediu, la nivelul de securitate oferit consumul de resurse este destul de redus.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !

Vizionare placuta !

de Cismaru Cristian
Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (203)

  • Foarte bun tutorialul multumim! Si antivirusul la fel da din pacata costa.....nu ca nu si-ar merita bani,face o treaba excelenta da eu unu decat sa dau bani pe kaspesky m-ai bine folosesc avira!!!

  • da si eu folosesc avira 9,sunt bultumit dar este cam naspa finca la 2,3 zile trbuie sai dai update,adica updatele pe care le face nu sunt pentru o perioada lunga.

  • Chear o sa dezinstalezi AVG o sa curat bine registi si o sa incerc si eu kaspersky 30 sa vad ce poate ;)

  • Sa fiu sincer l`am avut pe un pc si manca cam mult, acum ca am laptop nu ma mai dau in vant si folosesc Avira.

  • Foarte bun tutorialul
    Pentru sisteme slabe exista vreo versiune de Kaspersky ??? Cand zic sisteme slabe ma refer la cele cu memorie RAM sub 1 Gb, ex 512.
    S'auzim numai de bine
    gpa

  • gpa: Foarte bun tutorialul
    Pentru sisteme slabe exista vreo versiune de Kaspersky ??? Cand zic sisteme slabe ma refer la cele cu memorie RAM sub 1 Gb, ex 512.
    S’auzim numai de bine
    gpa

    Nici un antivirus nu au vreun produs adresat pc-urilor slabe sau care sa faca parte din categoria pc-urilor slabe. Cand vrei securitate faci compromisuri! Kaspersky nu mai e de mult ce a fost! Nu mai consuma demult acele resurse uriase pe care le consuma la versiunile 5 si 6

  • manu: cristi mai faci tutorialele alea despre adsense sau nu?

    Asta va urma, vom avea tutorial despre cum se cistiga bani dintr-un site cu publicitate online.
    Bineinteles, vom vorbi si despre adsense.

Related Post

This website uses cookies.