Integrare update-uri si service pack in Windows 7, Windows 8, 8.1 si Microsoft Office

Integrare update-uri si service pack in Windows 7, Windows 8, 8.1 si Microsoft Office

Salutare prieteni. In tutorialul de astăzi o sa vedem cum integram update-urile de securitate (security updates) si Service Pack 1 (SP1) in sistemele de operare Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 și în suita Microsoft Office.

De ce sa integram update-urile de securitate și service pack-ul în sistemul de operare?

Nu de puține ori am fost în situația de a-mi reinstala sistemul de operare mie sau celor apropiați. Daca PC-ul este unul de generație noua, are un SSD și nu un hard disk si faci instalarea folosind un stick USB, instalarea sistemului de operare durează foarte puțin. Problema mare este după instalare!
Sistemul verifica după update-uri, începe sa le descarce și apoi sa le instaleze. Descărcarea update-urilor durează o veșnicie, la fel și instalarea acestora. Ca sa nu mai spun si de zecile de restarturi pe care calculatorul sau laptopul și le va da in tot acest timp. Toată tevatura asta ne fura timp prețios!
Sigur, unii vor spune ca primul lucru pe care ei îl fac după reinstalarea sistemului de operare este sa oprească Windows Update. Este și asta o soluție dacă nu-ți pasa de securitate, vulnerabilități si breșele prin care poți fi atacat sau hackerit. Daca ești mai cu capul pe umeri și nu vrei sa te infectezi și să-ți tot reinstalezi sistemul de operare la fiecare 2 săptămâni, vei cauta o soluție simpla și eficienta sa ramai cu update-urile la zi, în siguranța.
Ei bine, asta v-am arătat în tutorialul de astăzi. Vom lua o imagine ISO cu Windows 7 (în cazul meu) și cu ajutorul a doua scule, v-om integra update-urile de securitate și service pack 1 în aceasta. Procesul modificării sistemului de operare durează în jur de 30 de minute însa, treaba asta o facem o singura data, nu în fiecare zi.

Cele doua scule de care avem nevoie sunt:

Windows Updates Downloader

Win Toolkit

O imagine ISO cu Windows 7, Windows 8 sau 8.1

Windows Updates Downloader

Ne ajuta sa descarcam update-urile, service pack-urile pentru: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Office 2003, Exchange 2003, Windows 2000 Professional, Windows 2003 Server, Windows Vista, Windows XP

Win Toolkit

Ne ajuta sa extragem imaginea sistemului de operare cu care alegem sa lucram, sa o modificam prin adăugarea celor descărcate cu Windows Updates Downloader și sa o împachetam la loc în format ISO. La final putem genera o imagine ISO pe care ulterior o vom arde pe un DVD sau putem face un stick USB bootabil direct din interfața aplicației Win Toolkit.
In concluzie, fie ca ești tehnician sau utilizator obișnuit, iți poți ușura munca și salvezi câteva ore bune prin integrarea directa a update-urilor de securitate și a service pack-urilor, in imaginea sistemului de operare. De acum înainte, nu vei mai fi nevoit sa aștepți ore bune după fiecare reinstalare de Windows, ca sistemul de operare sa fie la zi cu fix-urile, update-urile de securitate și service pack-ul.


Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (41)

  • @Adrian: Poti face te rog un tutorial cum poti face integrare in windows 10 dar vreau sa integrez ceva programe gen vlc, chrome, etc sa se instaleze cu windows-ul 10.

    • e fix la fel ca update. doar la programe daca ai pus anu asta integrare programe. si sa zicem ca si la anul folosesti aceeasi imagine va trebuii sa faci manual sau automat in functie de program update. dupa parerea mea doar update integrate si atat. programe le pui tu. ca alfel prea multe update etc la ele.. sau poti pune linux dual boot daca ai nevoie si de win. si acolo f usor pui programele si rapid

  • eu sunt interesat pt windows10 home daca il poti face ma gindesc ca diferenta mare nu ar fi.......

    felicitari pt turorial l-am urmarit cu placere

  • Super tutorialul, aştept cu nerăbdare şi tutorialul promis. Succes pe mai departe !

  • foarte tare videoclipul adrian as dorii sa faci un video si cu updateul despre windows 10

  • Adrian poți face un tutorial despre noul update de la microsoft creator updata ,când va fi lansat !

  • asteptam si tutorialul promis, dar cum se integreaza si browserul dorit si alte softuri ca exemple

  • salut Adrian,pentru ca eu detin pe comp. personal windows 10 PRO, te rog sa ne arati si noua, cei cu acest sistem de operare, cum se procedeaza,Iti multumesc anticipat, toate cele bune,

  • Da Adriane,da, bun tutorial, deci cum ai zis, daca suntem mai multi, vei face si despre Win.10, il astept. Eu il folosesc de acum incolo si pe acesta pt. Win7 de pe un laptop mai vechi.
    Astept tutorialul pentru Win.10. Bafta.
    PS.Bafrta si lui Adrian Sucila, poate termina masina aia odata.

Related Post

This website uses cookies.