Integrare update-uri si service pack in Windows 7, Windows 8, 8.1 si Microsoft Office

Salutare prieteni. In tutorialul de astăzi o sa vedem cum integram update-urile de securitate (security updates) si Service Pack 1 (SP1) in sistemele de operare Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 și în suita Microsoft Office.

De ce sa integram update-urile de securitate și service pack-ul în sistemul de operare?

Nu de puține ori am fost în situația de a-mi reinstala sistemul de operare mie sau celor apropiați. Daca PC-ul este unul de generație noua, are un SSD și nu un hard disk si faci instalarea folosind un stick USB, instalarea sistemului de operare durează foarte puțin. Problema mare este după instalare!
Sistemul verifica după update-uri, începe sa le descarce și apoi sa le instaleze. Descărcarea update-urilor durează o veșnicie, la fel și instalarea acestora. Ca sa nu mai spun si de zecile de restarturi pe care calculatorul sau laptopul și le va da in tot acest timp. Toată tevatura asta ne fura timp prețios!
Sigur, unii vor spune ca primul lucru pe care ei îl fac după reinstalarea sistemului de operare este sa oprească Windows Update. Este și asta o soluție dacă nu-ți pasa de securitate, vulnerabilități si breșele prin care poți fi atacat sau hackerit. Daca ești mai cu capul pe umeri și nu vrei sa te infectezi și să-ți tot reinstalezi sistemul de operare la fiecare 2 săptămâni, vei cauta o soluție simpla și eficienta sa ramai cu update-urile la zi, în siguranța.
Ei bine, asta v-am arătat în tutorialul de astăzi. Vom lua o imagine ISO cu Windows 7 (în cazul meu) și cu ajutorul a doua scule, v-om integra update-urile de securitate și service pack 1 în aceasta. Procesul modificării sistemului de operare durează în jur de 30 de minute însa, treaba asta o facem o singura data, nu în fiecare zi.

Cele doua scule de care avem nevoie sunt:

Windows Updates Downloader

Win Toolkit

O imagine ISO cu Windows 7, Windows 8 sau 8.1

Windows Updates Downloader

Ne ajuta sa descarcam update-urile, service pack-urile pentru: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Office 2003, Exchange 2003, Windows 2000 Professional, Windows 2003 Server, Windows Vista, Windows XP

Win Toolkit

Ne ajuta sa extragem imaginea sistemului de operare cu care alegem sa lucram, sa o modificam prin adăugarea celor descărcate cu Windows Updates Downloader și sa o împachetam la loc în format ISO. La final putem genera o imagine ISO pe care ulterior o vom arde pe un DVD sau putem face un stick USB bootabil direct din interfața aplicației Win Toolkit.
In concluzie, fie ca ești tehnician sau utilizator obișnuit, iți poți ușura munca și salvezi câteva ore bune prin integrarea directa a update-urilor de securitate și a service pack-urilor, in imaginea sistemului de operare. De acum înainte, nu vei mai fi nevoit sa aștepți ore bune după fiecare reinstalare de Windows, ca sistemul de operare sa fie la zi cu fix-urile, update-urile de securitate și service pack-ul.



Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

  1. @Adrian: Poti face te rog un tutorial cum poti face integrare in windows 10 dar vreau sa integrez ceva programe gen vlc, chrome, etc sa se instaleze cu windows-ul 10.

    • e fix la fel ca update. doar la programe daca ai pus anu asta integrare programe. si sa zicem ca si la anul folosesti aceeasi imagine va trebuii sa faci manual sau automat in functie de program update. dupa parerea mea doar update integrate si atat. programe le pui tu. ca alfel prea multe update etc la ele.. sau poti pune linux dual boot daca ai nevoie si de win. si acolo f usor pui programele si rapid

  2. Dumitrescu Bogdan a zis

    pentru 10 merge ?

  3. eu sunt interesat pt windows10 home daca il poti face ma gindesc ca diferenta mare nu ar fi…….

    felicitari pt turorial l-am urmarit cu placere

  4. Super tutorialul, aştept cu nerăbdare şi tutorialul promis. Succes pe mai departe !

  5. foarte tare videoclipul adrian as dorii sa faci un video si cu updateul despre windows 10

  6. Adrian poți face un tutorial despre noul update de la microsoft creator updata ,când va fi lansat !

  7. caisindonici a zis

    asteptam si tutorialul promis, dar cum se integreaza si browserul dorit si alte softuri ca exemple

  8. Interesant tutorial, daca se poate pe viitor si pt. windows 10 ar fii excelent

  9. paul moldoveanu a zis

    salut Adrian,pentru ca eu detin pe comp. personal windows 10 PRO, te rog sa ne arati si noua, cei cu acest sistem de operare, cum se procedeaza,Iti multumesc anticipat, toate cele bune,

  10. Ionel Manea a zis

    Da Adriane,da, bun tutorial, deci cum ai zis, daca suntem mai multi, vei face si despre Win.10, il astept. Eu il folosesc de acum incolo si pe acesta pt. Win7 de pe un laptop mai vechi.
    Astept tutorialul pentru Win.10. Bafta.
    PS.Bafrta si lui Adrian Sucila, poate termina masina aia odata.

  11. Ionel Manea a zis

    Hei, scuze ….lui CRISTIAN CISMARU si scuze de ,,r-ul” de la Bafta.

  12. Am încercat să comentez pe Youtube dar, în mod misterios, nu îmi apare comentariul. Așa că voi posta aici ce vroiam să spun.
    Microsoft oferă instrumentele necesare pentru a creea un kit de instalare care să conțină update-uri.
    Nu e nevoie să folosim programe făcute de cine știe cine și care pot “integra” în Windows și Office și altceva în afară de update-uri.
    Instrumentele oferite de Microsoft sunt gratuite și există pentru toate versiunile de Windows, de la Vista încoace.

  13. Salut Adrian poti sa faci tutorial si pentru windows 10 m-ar ajuta la munca multumesc anticipat !

    • Adrian, Microsoft oferă deja tot ce e nevoie pentru a obține imagini de instalare personalizate, care pot conține în ele toate programele de care ai nevoie, setări, etc. Practic, poți instala Windows 10 pe un calculator, îl configurezi cum vrei tu, instalezi acolo tot ce ai nevoie, apoi, după anumiți pași, capturezi acea imagine și o poți instalat pe câte sisteme vrei.
      Nu aș recomanda unor profesioniști să folosească pentru task-uri atât de importante (cum e și instalarea și configurarea sistemelor într-o firmă) software de la producători necunoscuiți, Pentru ceva “home made” merge, dar nu pentru business.
      Dacă vrei detailii, spune-mi.

      • Adrian Gudus a zis

        Avem și noi tutorial pe această temă. Se poate găsi căutând în căsuța din dreapta sus: Creare imagine ISO cu Windows 7 si aplicatii preinstalate folosind WinPE si ImageX

        • Da, asta e varianta pe care aș recomanda-o pentru business. Doar că în Windows 10 nu se mai folosește ImageX. Ar fi bun un tutorial actualizat. Plus că Windows 10 are mult mai multe instrumente pentru personalizarea pachetului de instalare și/sau pentru instalarea ne-asistată (ceea ce ar fi foarte util pentru cei ce au de instalat Windows 10 des și/sau pe multe sisteme).

  14. “Descărcarea update-urilor durează o veșnicie, la fel și instalarea acestora.”… Da, daca ai norocul asta totusi… dar se poate bloca la “checking for updates”…

  15. Foarte bun tutorialul,asteptam si tutorialul pentru Win 10,poate ceva si despre integrarea driverelor etc.

  16. Valentin zafiu a zis

    Foarte bun. Astept pentru Windows 10. Multumesc anticipat.

  17. Tudor Cojocaru a zis

    Super tutorialul, aştept cu nerăbdare şi tutorialul promis. Succes pe mai departe !
    Adrian si Cristian tot respectul pentru voi si toata echipa,de la voi am invatat totul va urmaresc din 2008
    am 58 de ani mii de multumiri si multa sanatate va multumesc mult.

  18. Garlici Bogdan a zis

    Se poate integra cu acest program drivere Ahci în Windows 7? Pentru că Windows-ul 7 nu vede Hdd-ul pe laptopuri noi de 1 an – 2 ani și nu poți sa îl instalezi.

    • Driver-ul AHCI se poate citi de pe un stick USB la instalare. Nu trebuie să îl integrezi neapărat în kit.

    • Adrian Gudus a zis

      Se poate rezolva din BIOS. A făcut colegul meu tutorial pe tema asta și a arătat și ce setări trebuie făcute în BIOS. Scrie în căsuța de căutare din dreapta sus: Instalare Windows 10 de la A la Z și apasă tasta Enter

      • Din BIOS poți eventual să treci controller-ul SATA din modul nativ AHCI în vechiul mod IDE și așa ai șanse mult mai mari ca Windows 7 să vadă device-urile atașate, dar nu e deloc o idee bună. E doar o soluție „de urgență”.
        Varianta corectă e ca, în etapa de selectare a hard disk-ului (respectiv partiției) pe care dorim să instalăm Windows, să încărcăm driver-ul AHCI. Mă refer la acest pas:
        https://cdn.pcsteps.com/wp-content/uploads/2015/06/Install-Windows-7-from-USB-or-DVD-Step-By-Step-17.png
        Aici trebuie făcut click pe „Load Driver” și indicat un stick pe care în prealabil am copiat driver-ul AHCI.
        Toți producătorii de laptop-uri oferă acest driver pe pagina lor de suport. Ce-i drept, posibil să nu ofere toți pentru Windows 7, mai ales dacă e vorba de un laptop foarte nou. Dar e la fel de posibil ca driver-ul de Windows 10 să fie bun și pentru Windows 7. Trebuie încercat.

  19. Super tutorialul,astept pentru windows 10…..!!! va multumesc pentru ceea ce face-ti.

  20. In tutorial aveai imaginea de windows7 pe 32 si 64.Se poate integra update-urile si pentru 32 si 64 deodata sau numai separat pentru 32 si 64?

    • Se poate integra în mai multe imagini deodată, dar toate să fie pe 32 sau toate să fie pe 64. Nu se pot integra și pe 32 și pe 64 odată. De asemenea, programul Wintoolkit recunoaște platforma actualizărilor. Astfel, el nu îți va integra vreun update pe 64 într-o platformă de 32, și invers, chiar dacă le selectezi tu voit sau dein greșeală.

  21. Garlici Bogdan a zis

    La laptopurile noi de 1 an vechime nu poți trece de pe Ahci pe Ide pentru că nu îți oferă opțiunea. Și de pe stick nu-mi ia driverele Ahci corecte la mai multe calculatoare.

    • Adrian Gudus a zis

      Nu-i tot timpul vorba despre AHCI. Unele au setare de a dezactiva BIOS-ul UEFI și de a seta pe modul legacy

      • Legacy mode nu te va ajuta în problema asta. Legacy vs UEFI e doar modul în care bootează mediul de instalare. Ai nevoie de exact aceleași drivere și în Legacy și în UEFI.

    • Înseamnă că nu ai driver-ele corecte. Aceleași drive-e care le dai de pe stick le poți și integra în kit. Nu există variante diferite. Dacă nu ți le ia de pe stick, nu vor merge nici integrate în kit-ul de instalare.
      Dă un model concret de laptop pentru care nu ți-a mers să văd dacă pot să te ajut.

    • Și în principiu Windows 7 are un suport foarte foarte limitat pe UEFI. În 99% din laptopurile noi nici nu va boot-a pe UEFI. Deci faza de instalare nici nu va ajunge la partea unde trebuie să selectezi pe ce partiție să se instaleze.
      Dacă a ajuns deja acolo, e 99% sigur că a bootat pe legacy.

    • Ca să fie mai clar, reușești să ajungi cu instalarea la faza în care alegi partiția pe care să se instaleze sau nu îți bootează de pe mediul de instalare deloc?
      Dacă nu bootează deloc, atunci fie e ceva pb cu kit-ul pe care îl ai fie, într-adevăr, laptopul pe care încerci să instalezi are doar UEFI și atunci nu prea ai ce face.
      Dacă bootează și ajungi la faza unde trebuie să alegi partiția pe care să se instaleze, atunci e doar o problemă de drivere. Trebuie să cauți driver-ele corecte și să le încarci de pe stick.

  22. Wintoolkit este un program foarte bun prin care se pot integra în windows:
    – update-uri;
    – pachete lingvistice (dacă vrei să ai windows în româna sau alte limbi);
    – drivere (toate driverele din lumea asta într-un windows sau doar pe ale computerului tău);
    – addon-uri (se găsesc pe pagina Wincert);
    – gadget-uri (care le mai folosesc);
    – pachete de theme;
    – imagini de desktop (wallpaper);
    – modificări în registry din windows (o grămadă de trucuri pe care le poți avea de la instalare);
    – se pot șterge anumite pachete și fișiere (de limbă, theme, sunete, backup, etc.);
    – se pot modifica starea serviciilor (pornire automată, manual sau dezactivare);
    – se pot integra o mulțime de programe care se vor instala odată cu windows-ul (aici este nevoie de a folosi o comandă prin care programul respectiv se va instala singur: silent install switch);
    – se poate creea o imagine iso a unui dvd bootabil cu windows sau a unui stick;
    – se poate lucra cu imaginea *.wim a windows-ului (se poate monta și se pot introduce manual diferite foldere sau key-uri ale unor programe);
    – se poate face un singur stick (DVD-ul e prea mic) cu toate versiunile de windows (7, 8, 8.1, 10, atât pe 32, cât și pe 64 de biți);
    – și altele.
    Toate sunt testate de mine și lucrez de foarte mult timp cu acest program.

  23. Bordânc Nicu a zis

    Salut Adrian, am descărcat lista cu update-uri pentru varianta pentru Windows 7 pe 64 cu SP1, dar imaginea iso pe care o am conține deja Windows 7 SP1.
    Am două întrebări:
    1. Dacă adaug și acel ServicePack din acea listă de actualizări ar putea fi vre-o problemă?
    2. Cunoști vre-un alt program care să îmi descarce un set de actualizări mai noi? Din câte scrie la ei pe site, acea listă pentru Windows 7 e de prin martie 2015.
    O să urmăresc și acele tutoriale referitoare la integrarea de actualizări, sistem oferit de Microsoft.

  24. Salutare! Am cam acelaș tip de system de operare, tot windows7 pe 32 de byts, probabil că diferă capacitatea hardului dar e mai puțin relevant. Nu fac operații matematice sau proiecte pe PC, pur și simplu îl folosesc pentru relaxare, o muzică, un clip de pe youtube și cam atât. Pot face cumva să extrag doar imaginea windows service pack1 fără update-urile de securitate?

    • Adrian Gudus a zis

      Faci ca în tutorial și integrezi doar service pack-ul, sări peste pașii în care am integrat update-urile. Mai există un tutorial despre integrare update-uri în Windows. Îl găsești cu căsuță de căutare din dreapta sus, scrii acolo: Cum se integreaza SP1 in imaginea ISO Windows 7 sau SP2 in Windows Vista, apeși Enter și vei găsi tutorialul.

  25. Bulboacă George a zis

    up cum se intergreaza update-uri in win 10 dar si cum se intergreaza limbi (asta in win 7) si de unde le luam nu vreu sa zic de instalare prin win update ci direct intergrate eu am un win in limba romana dar numai pe 32 biti limba este in romana si la instalare si vreau sa stiu daca pot sa fac un pachet pe 64 biti sal schimb din engleaza in romana. va multumesc pentru tot ce mati invatat. P.S. Ciucă.

Speak Your Mind

*