Instalarea si prezentarea Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa instalam impreuna noul sistem de operare Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat si o sa facem o trecere in revista a ceea ce este nou in acest sistem de operare. Noi am mai realizat cu putin timp in urma un articol pe linux.videotutorial.ro despre Noile schimbari venite in versiunea Ubuntu 10.10 RC. Foarte multe nu s-au schimbat de atunci si pana acum, asa ca va invit sa cititi si articolul respectiv dand click aici Noua versiune a fost lansata ieri la ora 10 si 10 minute, ziua 10 din luna Octombrie, anul 2010. Noua versiune vine cu cate ceva nou si imbunatatit fata de versiunea Lucid Lynx 10.04 LTS.
F-Spot, managerul de fotografii a fost inlocuit cu Shotwell.
Meniul de sunet poate controla acum playerul Rhythmbox mult mai usor
Optiunea Software Center a fost dezactivata din meniul System
Ubuntu Software Center se bucura de noile optiune “For Purchase” unde vor fi disponibile aplicatii comerciale pentru sistemul de operare Ubuntu si de functia History, unde veti avea la dispozitie tot istoricul legat de aplicatiile instalate, pachetele instalate, ora la care sa facut instalarea sau dezinstalarea acestora.
Instalarea fisierelor .deb se va face prin Ubuntu Software Center in loc de GDebi
Introducerea noului Ubuntu Font Family si setarea acestuia ca font de baza.
Noi iconite in meniul Nautilus, managerul de fisiere din Ubuntu Linux
Din testele mele aceasta noua versiune este stabila, ruleaza foarte bine. As dori daca ati testat aceasta versiune sa ne scrieti pe rubrica de comentarii a acestui tutorial parerile voastre legate de noul Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat. Sa ne spuneti problemele intampinate, ce va placut, ce nu va placut, ce va merge, ce nu va merge.
Acestea fiind spuse va invit sa urmarim impreuna acest tutorial video si sa vedem ce este nou in Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (86)

    • Marian: Salut! Cum se pune clicknet pe Ubuntu? Felicitari pentru tutorial.  

      Din cate stiu eu merge bn chair mai bine decat pe windows

  • salut Adrian!
    pot pune "Ubuntu Netbook Edition" pe un netbook dinacela de 7" (marca T-BOOK) cu 128ram si 2Gb memorie de stocare interna care are in prealabil instalat "Windows Embedded CE 6.0"? mai am apoi nevoie de drivere de sunet, wireless, etc. sau in linux nu se instaleaza asa ceva?

    • Catalin81_Rm.S: salut Adrian!
      pot pune “Ubuntu Netbook Edition” pe un netbook dinacela de 7″ (marca T-BOOK) cu 128ram si 2Gb memorie de stocare interna care are in prealabil instalat “Windows Embedded CE 6.0″? mai am apoi nevoie de drivere de sunet, wireless, etc. sau in linux nu se instaleaza asa ceva?  

      Ei recomanda 256 memorie RAM, acum nu stiuu ce sa zic, il poti instala descarcand alternate CD insa nu stiu dupa instalare cum va rula, eu am 2G. Iti recomand sa intri pe ubuntu.ro si sa accesezi sectiunea forum si sa cauti topicuri despre asta acolo sau sa deschizi un topic nou cu intrebarea ta

  • Da ai dreptate in privinta primelor update si trebuie asteptat ceva timp pana se linistesc apele asa cum spui tu, oricum eu am incredere in cei de la linux ca sa faca treaba buna in continuare cu acest sistem de operare. Felicitari pt tutorial ca de obicei de nota zece! Inca o data mii de multumiri pt ceea ce faceti!

  • Multumim frumos pentru sustinere, asta ne face sa mergem mai departe cu tutorialele legate de acest sistem de operare. daca acum 2 ani trageai cu pusca dupa oameni interesati de acest sistem sau dupa comentarii la tutoriale legate de Linux, acum vad ca lumea este interesata din ce in ce mai mult de acest sistem de operare

  • am si eu o intrebare cum se conecteaza la net de cartier ca in rds am vazut tutorialul dar la retea de cartier nu stiu si nu am gasit pana acum sa stie cineva.

    • nicubanditu: am si eu o intrebare cum se conecteaza la net de cartier ca in rds am vazut tutorialul dar la retea de cartier nu stiu si nu am gasit pana acum sa stie cineva.  

      da mai multe detalii, in Windows ce fel te conectezi la internet, ce faci ca sa ai internet? In principiu, providerii de cartier ofera un IP si un DNS care trebuie introdus in setarile placii de retea. In Ubuntu, dai click dreapta pe iconita network manager aflata pe panoul din dreapta sus(langa sound manager, butonul de volum) apoi pe Edit Connections, te duci pe tabul Wired, in tabelul din fereastra o sa ai afisata placa ta de retea (ceva de genul Auto eth0 sau Auto eth1), selectezi placa de retea printr-un click stanga (Auto eth0) apoi dai click pe Edit...
      In fereastra ce se deschide bifezi Connect automatically dai click pe tabul IPv4 Settings si la Method alegi Manual. O sa poti umbla mai apoi in tabelul Addresses. dai click pe Add si introduci IP-ul pe care ti la dat providerul si la DNS servers bagi DNS-ul dat de provider apoi dai click pe Apply. Click stanga de data asta pe iconita network manager aflata pe panoul din dreapta sus(langa sound manager, butonul de volum) si click pe Auto eth0 sau dai un restart la PC

  • Felicitari
    Reinoiesc rugamintea de a face un tutorial video despre cum se poate face backup la un SO ubuntu cu toate partitiile, ceva in gen acronis in windows.
    Ms

  • Salut!

    Exista posibilitatea sa updatez ubuntu de la 10.04 la 10.10 fara sa pierd date?

    Multumesc!

    • Luchian: Salut!Exista posibilitatea sa updatez ubuntu de la 10.04 la 10.10 fara sa pierd date?Multumesc!  

      Da insa eu nu recomand nimanui un upgrade ci mai degraba un fresh install. Faci 3 partitii / (root) swap si /home si cand iese o noua versiune reinstalezi si te atingi doar de / (root) /home o lasi neschimbata si se va instala doar sistemul, vei avea toate setarile, preferintele si fisierele ce le aveai in /home. O sa fac si despre asta un tutorial in curand...

  • da multumesc pt raspuns eu am asa ip adress subnet mask default gateway
    primary dns secundary dns astea toate le bag pt windows
    dar pt linux nu stiam unde sa le pun
    la linux mi se pare ca are doar primary dns secundary dns nu stiu daca are o sa incerc sa fac cum mi-ati zis voi va multumesc mult sunteti cei mai tari

    • nicu banditu: da multumesc pt raspuns eu am asa ip adress subnet mask default gateway
      primary dns secundary dns astea toate le bag pt windows
      dar pt linux nu stiam unde sa le pun
      la linux mi se pare ca are doar primary dns secundary dns nu stiu daca are o sa incerc sa fac cum mi-ati zis voi va multumesc mult sunteti cei mai tari  

      Nu trebuie bagat neaparat 2 DNS-uri, am impresia ca merge sa le bagi pe amandoua in aceeasi casuta doar ca separate prin virgula. De exemplu
      DNS servers: 132.243.126, 143.354.667
      Sau pui pur si simplu spatiu intre ele, fara virgula
      Copii pe o foaie ce ai in Windows la setarile placii de retea si le copii in Linux unde ti-a spus eu...

Related Post

This website uses cookies.