Instalarea aplicațiilor și sistemul Android pe PC – cu Play Store

Instalarea aplicațiilor și sistemul Android pe PC - cu Play Store
Instalarea aplicațiilor și sistemul Android pe PC – cu Play Store
Frumusețea computerului personal (PC), consta în flexibilitate – adică poți instala orice sistem de operare vrei, atîta timp cat știi ce faci și iți salvezi datele înainte.

De ce nu este Android-ul și pe PC (oficial) ?

Sistemul de operare Android a fost construit de la ideea ca va servi pe dispozitive mobile. Cred ca nici în cele mai frumoase vise, cei de la Google nu au văzut succesul incredibil, pe care acest sistem de operare l-a cunoscut.
Find construit pentru mobile, Android-ul a fost scris pentru ARM, un procesor diferit de procesoarele desktop, cu un alt set de instrucțiuni. In principal ARM este un procesor mai simplu care este gîndit pentru operații simple și consum redus.

De cînd este lansat Android-ul?

Sistemul de operare Android s-a lansat în 2008, ca o varianta de încercare, dar mai serios a intrat pe piața în 2009. Adică de 8 ani de zile Android-ul a ajuns de la un sistem imatur la un sistem care a luat toată planeta prin surprindere.

Cînd a venit Android pe piața, era deja îmbulzeala.

Interesant este faptul ca în momentul intrării pe piața a Androidului, aveam și alte sisteme de operare:

 • Symbian
 • Windows Mobile
 • iOS

Ce este cu Android-x86?

Este un grup de developeri care se ocupa de portarea Android-ului pe PC, adică pe setul de instrucțiuni x86, în loc de ARM.
Misiunea acestor developeri este destul de dificila, pentru ca trebuie sa facă sistemul ca sa funcționeze pe cat mai multe dispozitive, cu hardware diferit.

Android x86 nu este o soluție însoțita de garanție!

Proiectul Android-x86 nu oferă garanții de compatibilitate, de aceea eu nu va recomand sa-l instalați definitiv pe hard disk.

Stick usb cu partiție persistenta.

In momentul de fără, după ce rulezi android-ul, acesta își pierde setările.
Scrieți-mi pe rubrica de comentarii dacă vreți sa va pregătesc un tutorial în care sa va arat cum se face un stick cu Android, cu o partiție persistenta, ca sa nu mai pierdem setările după oprire.

De ce avem nevoie pentru instalarea aplicațiilor și sistemului Android pe calculator?

Tutoriale asemănătoare:

Instalarea aplicațiilor și sistemul Android pe PC – cu Play Store – tutorial video

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Salut Cristian! Frumos tutorial. Sunt unul din cei multi interesați de crearea unui stick cu partiție persistenta. Tot odata am un laptop mai vechi cu un procesor atom, care nu prea sunt iubite de sistemul android. Poti face un tutorial cu instalarea android- ului ca si sîntem de operare pe un laptop cu procesor ATOM? Multumesc.

 2. Androidul nu are in boot meniu persistenta ca la Kali linux__astept de curiozitate sa vad cum faci

 3. VREM video cu Android cu partitie PERSISTENTA !!!
  Keep up good work !

 4. Merge incercat in felul urmator pentru persistence…se deschide drive-ul unde este instalat Android-ul, se acceseaza folde-ul isolinux apoi cu un editor text gen Notepad++ se deshide fisierul isolinux.cfg, si se seteaza astfel:
  label Resident Mode
  menu label Live CD – ^Run Android-x86 with persistent mode
  kernel /kernel
  append initrd=/initrd.img root=/dev/ram0 androidboot.selinux=permissive buildvariant=userdebug quiet SRC= DATA= CREATE_DATA_IMG=1
  Salvati fisierul si resetati PC-ul/LAptop-ul si bootati de pe stick….cand dati click pe prima opțiune, aceasta va cere sa creati un fisier IMG. Tastati dimensiunea necesara si apasati enter (se spune ca minimul este de 512 MB, dar pentru a rula Android aveti nevoie de un fisier IMG de 4 GB)

 5. Din cauza ca in postare linia nu este afisata intreaga:
  append initrd=/initrd.img root=/dev/ram0 androidboot.selinux=permissive buildvariant=userdebug quiet SRC= DATA= CREATE_DATA_IMG=1
  se scrie pe o singura linie

 6. SALUTARE, și eu sunt interesat de stick cu persistentă.

 7. Salut. Si eu te rog sa ne arati cum se face android pe partitie persistenta pt ca as vrea ocazional sa bag acel stick si sa ma pot juca in timpul liber. Imi convine ideea cu android pe usb pt nu as tine niciodata android pe pc. Cel mult cu dubla partie.

 8. Defapt eu stand exclusiv pe laptop il voi instala pe un CARD SD sper ca va merge.

 9. Interesant. Daca tot suntem la capitolul asta ,te-as ruga Cristi sa gasesti/cauti o metoda de-a instala un sistem OS android pe telefon doar de pe PC (fara a folosi TWRP-ul de pe telefon). Eu nu am gasit, exista oare asa ceva ?
  Bafta tuturor.

 10. Salut Cristi, cum se face android pe partitie persistenta ?

 11. Salut Cristian. Am testat cu succes androidul pe un laptop Asus Aspire One. Acum vazand ca functioneaza perfect, doresc sa instalez acest android pe hard disk, cu precizarea ca nu doresc alt sistem de operare pe el decat androidul. Problema mea este ca dupa ce creez toate partitiile, una deboot ntfs primary si a doua partitie logical, dupa instalare si restart, sistemul imi spune ca nu gaseste boot-ul. Ce am gresit?

 12. Narcis Sandu a zis

  Si eu as fi interesat de crearea usb-ului cu partitie persistenta.

 13. Narcis Sandu a zis

  Si as mai avea o intrebare: se poate scoate un iso de pe usb dupa un timp? De exemplu sa pot scoate ubuntu 17.10 si sa pun ubuntu 18.04 la anul.

 14. Bun bine de stiut ! Intrebare ? Este de ceva ani (eu il folosesc) BlueStack . Ajuns la versiunea a-3-a . Care ar fi mai bun , sau care are mai multe avantaje ? Bun tutorial multumim !

 15. E educativ tutorialul ,doar ca nu cred ca e cineva care un desktop, l-ar sacrifica “DEFINITIV” pentru un andorid, telefoanele sunt la indemana oricui acum, in orice buzunar (cu toate ca in precedentul tutorial au cerut cativa continuarea). E ceva “de test”, si sunt sigur ca dintr-o o mie de insi doar unul ar face asa ceva. Bafta tuturor !

 16. D-le Cristi asi avea doua intrebari:
  1-Se poate trimite ceva din pc-ul gazda cu windows 7 in android instalat pe vmware si invers sau nu?
  2-Daca din android intru in google play sa instalez whatsapp pe el,mi se spune ca nu este compatibil
  cu acest system.De unde pot downloada whatsapp sa-l pun pe android?

 17. Am stricat doua stickuri ,ce nu am facut?Nu mai pot folosii cele doua stickuri

 18. Salut,
  am incercat tutorialul tau pe un Surface Pro 4 creerea stick-ului si configurarea a mers fare probleme, in schimb la utilizarea curenta am doua probleme:
  1. tuch screen-ul nu merge
  2.screen auto rotate nu merge
  Este ceva ce as putea face sa rezolv problemele astea?
  Merci

Speak Your Mind

*