Instalare virtualbox (program de virtualizare) video tutorial

In acest tutorial veti vedea cum se instaleaza virtualbox(program de virtualizare) care ne poate ajuta sa testam si folosim diferite softuri sau sisteme de operare intr-un mediu sigur,fara a afecta intr-un fel functionarea calculatorului,sau a componentelor acestuia.

Acest tutorial face parte dintr-o serie de trei tutoriale video:instalare virtualbox,setare virtualbox,instalare sistem de operare pe virtualbox.

Am ales aceasta aplicatie pentru ca este free (gratuit) si foarte usor de folosit dar asta nu inseamna ca nu este un soft puternic din toate punctele de vedere.

Dar mai bine sa urmarim acest tutorial.

by Cismaru Cristian

ATENTIE

Pentru confortul vizual al vostru acest tutorial video poate fii urmarit full screen (pe tot ecranul)


Cristi:

View Comments (60)

  • domnule cristi cum se numeste tutorialul in care dvs continuati sa ne aratati despre virtualbox?
    multumesc!!!

  • domnule cristi am gaSIT PART 2 DAR PARTEA 3 A LUI VIRTUALBOX NU AM GASITO NUMI SPUNETI VA ROG CUM AS PUTEA SA O GASESC?
    MULTUMESC!!!

  • La instalarea virtualbox-ui mi-a aparut acest mesaj:Warning! Network Interfaces Installing Sun xVM Virtual Box Networking feature will reset your network connection and temporarily disconnect you from the network. Proceed with installation now?
    Ce inseamna mai exact acest mesaj? Vrea sa-mi reseteze conexiunea mea la internet sau sa ma deconecteze?

  • Si imi va strica conexiunea mea la internet,in sensul ca va trebui sa setez iarasi conexiunea la net,modem bla bla sau doar ma deconecteaza si o sa ma pot conecta din nou, simplu cu un click.

    • bl: Si imi va strica conexiunea mea la internet,in sensul ca va trebui sa setez iarasi conexiunea la net,modem bla bla sau doar ma deconecteaza si o sa ma pot conecta din nou, simplu cu un click.  

      te poti conecta din nou fara sa refaci setarile de conexiune

  • @bl: Nu stiu sa-ti spun exact...eu nu pot rula virtual box pt ca am un PC prea slab...stiu ca l-am instalat si eu,dar nu am intampinat astfel de greutati la instalare,nu ma intrebat nimic de retea....sa instalat normal...probabil tu ai altfel de conexiune alt protocol...nu stiu sa te lamuresc in legatura cu el,pt ca ti-am spus am reusit doar sa-l instalez nu sa-l si folosesc,si la instalare nu am intampinat astfel de probleme...

  • @Adrian: Ok mersi totusi.Eu am clicknet.N-am vrut sa risc sa-mi innebuneasca conexiunea.Poate doar ma deconecteaza in timpul instalarii,eu stiu?
    Si referitor la faptul ca nu ai putut folosi pe pc-ul tau....daca virtualbox iti creeaza o masina virtuala atunci nu se poate umbla la setari ? Adica eu vroiam sa-l instalez ca sa incerc un sistem de operare,un vista.Bine nici pc-ul meu nu e compatibil pentru vista daca analizam cum trebuie faptele...Insa ma gandeam ca se poate seta aceasta masina virtuala si ii dai la setari 2 gb de ram de exemplu chiar daca eu am doar 1 gb.Sau nu se poate? Poti sa-i dai numai din ram existent in pc?

  • @bl: Exact...daca tu nu ai 2 G nu o sa poti sa-i dai mai mult de 2G si nici pe aia 2G nu-i poti da pe toti! El iti ofera sa-i dai exact din cat ai tu,Sa nu crezi ca daca e o masina virtuala scoate din burta resurse,G RAM sau memorie video :) Nu poti rula virtual box pe orice sisem! Pt ca ce-i dai tu lui,ii dai practic din sistemul tau,din resursele pe care le ai! La fel pt toate e valabil,si cand faci partitia,hardul virtual ...daca tu pe partitia reala ai 3G nu poti sa-i dai celei virtuale 8G ci 3,exact atat cat mai ai liber sau mai putin,dar nu mai mult...Tocmai de asta nu am putut sa-l folosesc eu,pt ca nu aveam de unde sa-i dau resurse...din 384RAM de unde sa-i mai dau si lui?Daca numa windowsul real mi-a halit,si softurile care le mai aveam...

Related Post

This website uses cookies.