Instalare SSD M.2 si diferenta de performanta SSD vs SSHD

Probabil ca pana acum toată lumea știe ca SSD-urile sunt super rapide și se înțeleg foarte bine cu sistemul de operare, pe care-l face sa scoata “fum”. Cu siguranța multi dintre voi v-ați cumpărat deja SSD si va bucurați de viteza si timpul lui de raspuns.
Astăzi o sa vedeți cum arata un SSD M.2 care se montează direct pe placa de baza sau pe laptop-uri cu slot M.2 liber.

Instalare SSD M.2 si diferenta de performanta SSD vs SSHD

Ce este M.2 ?
M.2 este un slot în care se pot conecta SSD-uri, placi de rețea wifi și altele.
In acest moment M.2 vine în doua variante:
1. M.2 SATA
2. M.2 PCI-Express
Mai multe despre M.2 (wiki)
Atenție!
1. Înainte sa achiziționați SSD-ul, verificați ce tip de M.2 aveți. Pe M.2 SATA merg doar SSD-uri M.2 SATA, iar pe pci-e merg doar SSD-uri M.2 pci-e.
2. SSD-urile M.2 SATA au diferite dimensiuni. SSD-ul din tutorial este 2280, adică 22mm lățime si 80mm lungime. Pe laptop-ul sau placa voastră de baza poate fi suportata alta dimensiune (30, 42, 60 sau 110 milimetrii).
3. Nu toate laptop-urile sau plăcile de baza au slot M.2. De obicei cele mai noi pot avea, dar nu este obligatoriu.

Instalare SSD M.2 si diferenta de performanta SSD vs SSHD


La testele de viteza SSD nu a avut nicio concurenta, SSHD-ul este mult prea lent pentru SSD. In plus faptul ca este un SSD M.2 nu a penalizat în niciun fel viteza; Chiar mai mult, Acest Crucial MX200 este mai rapid decît SSD-ul de pe desktop.
Chiar dacă este foarte lent, un HDD sau un SSHD au avantajul capacității mari, oferind capacitate de stocare la pret mic. Asta bineinteles nu va dura prea mult. Tehnologia a prins o viteza fantastica în ultimii ani si n-ar fi exclus ca în curînd sa avem SSD-uri de 2-3 TB mai ieftine decît hard disk-urile, pentru ca tehnic, SSD-urile se produc mult mai rapid și mai ieftin atunci cînd se scalează producția.
Avantaje SSD M.2 ?
1. Formatul foarte compact
2. Lipsa cablurilor de date și alimentare
3. Viteza comparabila cu SSD-urile 2.5
4. Perfect pentru laptop-uri / tablete
5. SSD-urile M.2 pci-e sunt de 5 ori mai rapide cele SATA

Tutorial video – Instalare SSD M.2 si diferenta de performanta SSD vs SSHD
SSD-uri M.2 – preturi voucher I1I7YG41

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (47)

  • Daca credeti ca aveti timp sa ne prezentati ceva despre masina virtuala Hyper-V de la microsoft

    • Da, Jade este un brand nou intrat pe piata. Brandul Jade a cumparat Acer, operand schimbari majore...
      Jade este viitorul!

  • bravo cristi. multumim.Da ar fi interesant ca urmatoru videotutorial sa fie depre clonarea hdd-ului

  • Diferența de performanță dintre acest tip de SSD și un SSD obisnuit bănuiesc că nu prea există,este cam același lucru,doar că acesta oferă avantajul mărimii mult mai mici.Am făcut și eu testul între SSD si HDD din laptopul personal Asus ROG G750JS,diferențele sunt clare,cu toate că HDD-ul meu din laptop obține scoruri mai mari vizibil față de SSHD-ul din articol,păcat că nu avem posibilitatea să postăm și noi screenshot-uri la comentarii aici.Poate faceți o modificare să putem posta și noi poze la mărime foarte mică(maxim 500k să spunem).

  • As dori si eu tutorial despre clonarea HDD-ului, multumesc pentru tot ce faceti, sanatate va doresc.

  • Salutare Cristi, as avea si eu o intrebare chiar daca e off-topic. Cam cati vizitatori unici aveti pe zi?? Pentru ca am auzit ca in romania se plateste foarte prost reclama AdSense si eu prieten mia zis ca are 1200 vizitatori unici pe zi si e platit cu sub 1 cent pe click. Si eu locuesc in italia si se plateste minin 50centi+ si daca se alege un domeniu bun si se foloseste cuvintele cheie cu cap se poate castiga si 5 Euro + pe un singur click la reclama AdSense.

  • Va rog sa faceti un tutorial despre cum instalam Ubuntu sau alt linux in dual boot cu windows 10 cu uefi si secure boot activat(Am un laptop Acer Aspire E5-571G),daca cu secure boot activat nu se poate,trebuie sa pun parola Supervisor?Si imi va cere parola la fiecare pornire?

  • Cristian ia umple si tu ssd-ul cu informatie 80% sa vedem cat de repede mai e in teste, poate sa fie SUPER ssd ca daca e plin cu informatie in special video se chinuie garantat si stiu sigur ca le-am cam experimentat.

Related Post

This website uses cookies.