Instalare sistem de operare pe virtualbox tutorial video

Acesta este ultimul tutorial video din seria de trei tutoriale virtualbox.

Acum vom arata cum se poate instala un sistem de operare intr-un mediu virtual,doar folosind o imagine iso a sistemului de operare.

Am ales linux pentru ca este gratuit si cu toate acestea multa lume nu il foloseste,de ce?pentru ca acest sistem de operare foloseste un alt tip de fisiere decit cele cunoscute de la windows (fat,fat 32,NTFS).

Acest neajuns poate fii eliminat cu ajutorul lui virtualbox care foloseste un hard disk virtual.

Dar sa urmarim tutorialul video.

by Cismaru Cristian

ATENTIE

Pentru confortul vizual al vostru acest tutorial video poate fii urmarit full screen (pe tot ecranul)


Cristi:

View Comments (126)

  • OK am revenit...am mai postat la alt filmulet.Am urmarit cu mare interes aceasta serie de filmulete cu virtualbox,pt ca m-am saturat sa fac greseli pe sistemul meu si avand unul mai slabut ft greu remediez greselile,am hotarat sa-mi iau acest mic "cobai" virtual box pe care sa-mi pot incerca programele linistit.Acum...am reusit sa-l instalez am pus si un sistem de operare pe el si anume windows xp SP2 curat! dar intrebarea mea este: cum fac sa am net si in virtual box? eu am net prin RCS...am urmat pasii si in virtual box cu...new conection wizard,am setat userul si pasul si cand dau conect nu se conecteaza,deci cum fac sa am net si pe virtualbox? Ti-as fi recunoscator daca ai face chiar un tutorial sau sa-mi lasi aici un comentariu cu pasii pe care tre sa-i urmez daca asa ti-e mai simplu.O seara buna si sa stii k faci o treaba grozava!!! Cu sinceritate Adrian

  • Eu nu am net de la rds dar o sa ma interesez sa vad cine are si o sa vad ce pot face.
    Pina una alta vezi ca ai in optiuni o chestie care se numeste "install guest additions" si poate reusesti ceva cu asta.
    CITE PC-URI ATITEA PROBLEME.
    Multumim pentru vizite si pentru comentarii.

  • Daca am un calculator care nu este destul de performant pt ca vista sa ruleze binisor pe el, pot totusi sa incerc un sist.de op. vista pe calculatorul meu folosind virtualbox-ul? Momentan am instalat pe calculatorul meu un xp care se misca destul de bine. Sincer sa-ti spun am downloadat un vista de pe torrente si vreau sa-l incerc sa vad daca e bun si de aceea te intreb.

  • Poti sa incerci pe virtualbox orice fel de sistem de operare nu numai windows.
    Poti sa incerci: windows vista,windows xp,windows 2000,windows 7,linux, freebsd,solaris si multe altele.
    In afara de sistemele de operare poti instala softuri noi ca sa le testezi intr-un mediu sigur fara sa afectezi sistemul tau de operare.

  • Va salut,faceti o treaba fantastica cu tutorialele video,am gasit multe programe despre care habar nu aveam ca exista asa cum este acest VirtualBox.
    Este extraordinar ce se poate face cu acest program,insa am avut probleme cu conectarea la internet, stick USB sau audio.
    Ieri am gasit un program mult mai avansat si la fel de simplu de configurat;
    Se numeste VMware Workstation 6.5,l-am instalat si nu am mai avut probleme
    cu conectarea la internet(RDS),stickul il vede automat,iar cu VMware Tools se poate face copy,paste sau drag and drop din host in guest.
    Cristi ai putea face un tutorial si despre VMware?
    Mersi si spor la treaba!

  • Si cu virtual box ai putea avea aceste optiuni,insa trebuie sa mai instalezi ceva in plus dupa instalarea sistemului de operare in mod virtual"INSTALL GUEST ADDITIONS"
    In ceeace priveste wmware,o sa facem tutoriale si despre wmware player dar si wmware server.

  • Am instalat Guest Additions dar nu ma puteam conecta la internet,probabil din cauza conexiunii PPPOE,iar USB-ul nu voia sa-l vada nici mort.Bine,nu sunt nici pe departe un expert,insa VMware a mers brici cu setarile aproape default.
    Felicitari pentru tutoriale,am dat de voi de vreo 2 zile si numai la ele ma uit!!

  • Nu stiu care-i treaba cu rds-ul pentru ca nu am,insa o sa intreb pe cineva care are,in schimb cu usb-ul o rezolvi din setarile masinii virtuale atunci cind aceasta este oprita.

  • daca am o imagine a uniu sistem de operare in pc pot sa o testez cu virtualbox daca este buna si nu are erori ca ulterior sa o ard pe cd si sa insalez acel sistem in realitate, poate sa faca virtualbox asa ceva?

Related Post

This website uses cookies.