Instalare si setare xampp ce contine server apache php mysql si server ftp – tutorial video

In tutorialul video ce urmeaza veti putea invata cum se descarca,cum se instaleaza si cum se seteaza xampp(o suita ce contine serverul apache,mysql,php si serverul ftp filezilla dar nu numai atit,cuprinde si alte aplicatii si extensii.

Noi am mai realizat un tutorial video despre instalarea wamp,care se aseamana mult cu xampp cu exceptia serverului ftp pe care wamp nu-l contine,fiind o aplicatie mai usor de setat si de administrat decit xampp.

Acest tutorial face parte dintr-o serie de tutoriale video dedicate websiteurilor,mai exact creeri unui website,creerea unui blog,creerea unui forum sau creerea unei galerii foto profesionale.

Acest tutorial v-a fi urmat de altul ce se va referii la instalarea joomla,care este un CMS (content management sistem) foarte usor de folosit si cu o interfata moderna.

Va invit sa urmariti acest tutorial dar in acelasi timp sa nu ratati urmatoarele tutoriale video legate de acest subiect.

de Cismaru Cristian

ATENTIE

Pentru confortul vostru acest tutorial video este in ROMANA si poate fii urmarit full screen (pe tot ecranul)


Cristi:

View Comments (171)

  • ...salutare Cristian................a survenit o problema....nu pot download XAMPP...din sursa de softuri sourseforge....un sfat....

  • Am urmarit si tutorialul acesta si urmatorul cu joombla, mi-a reusit si iti multumim pentru rabdarea ta :D dar am niste intrebari:

    * Cum as putea face ca cineva sa poata avea acces ftp la fisierele din "ex: http://ftp.IP/xxx/" prin Total Comander sau FileZila, ... s. a. m. d. ?

    * Am dat "http://92.81.42.68/" unui prieten si a spus ca nu ii merge, am iesit de pe Messenger si am opri firewallul de la windows si apoi i-a mers... , cum as putea rezolva problema asta?

    Multumesc fff interesante tutoriale mai ales acestea cu apache, mysql, php si dupa cum spuneam ma intereseaza foarte mult controlul ftp ... foarte multi sunt interesati de asa ceva iar eu chiar am invatat ceva ff folositor.

  • Dragos.
    Vezi ca avem tutoriale si cu ftp server filezilla si cu total commander.
    La ftp nu se incepe adresa cu"http://" ci cu "ftp://user:parola@ip-ul/" de exemplu"ftp://cristi:12345@89.46.12.90/".
    ATENTIE la firewall ca sa nu-l blocheze pe prietenul tau cind incearca sa se conecteze la serverul tau "ftp"
    Pe link-ul asta gasesti citeva dintre subiectele noastre care pe tine te intereseaza,dar pe viitor incearca sa folosesti motorul de catare al website-ului nostru.
    https://www.videotutorial.ro/index.php?s=ftp+server

  • Dar de fapt eu aveam ftp server instalat odata cu xampp... si nu mergea ca aveam eu TC stricat...

    * Am rezolvat problema cu apache , adaugand portul 80 in windows firewall la exceptions...

    * Spuneai intr-un tutorial despre adaugarea name serverului la un subdomeniu si as fi interesat in caz ca ai facut totorialul.

    *** Se poate sa pun pe folderul share-uit in filezilla o limita de spatiu, adica sa nu poata sa puna fisiere in acel folder mai mult de ex: 100 BM????

    Sunt foarte multumit am facut progrese mari in acest domeniu.. doar cu cateva cunostinte html, css si tutorialele de pe site-ul vostru :) Am reusit sa instalez singur phpBB3 ( ar putea fi idee pt. un urmator tutoria; ) si am creat singur o baza de date pt aceasta :D , cunosc mai bine phpmyadmin... si multe altele.

    Va sunt recunoscator. RESPECT!

  • Multumim pentru comentariu Dragos.
    Multumim pentru sugestie,chiar aveam in proiect phpbb.
    Nu stiu exact cind o sa facem treaba asta pentru ca mai sunt si altele la rind,ne straduim si noi cit putem,insa din pacate ziua are doar 24 de ore.
    Pentru problema cu limita la filezilla incearca sa consulti si tu fisierul help,in principiu poti face orice daca ai optiunile necesare,iar atunci cind nu-ti mai ajung optuinile inseamna ca ai avansat foarte mult....FELICITARI.
    Salutari si te mai asteptam.

  • salve Cristian...am rezolvat problema cu instalarea xampp.......dar acum am o eroare cu mysql......si nu gasesc solutia..........ma irita un pic aceasta problema....tinand cont si de problemele pers.cu acel site..........doresc sa-mi fac singur unul functional prin invatamintele dv prezente pe vidiotutorial.......in orice caz baieti santeti de nota 100.........

  • ......Sarbatori fericite....La multi ani...un an nou plin de succese si sanatate ca-i mai buna decat toate.........Laaaaa multiiiiiiiii baniiiiiiiiiiiiii...................2009

  • Trebuia sa urmaresti atent tutorialul video,pentru ca la un momentdat am aratat cum se pot pornii in startup :mysql,apache,filezilla server ftp.
    Dar nu-ti face griji ca poti indrepta situatia prin intermediul windows-ului de la services ,dai si tu click dreapta pe fiecare si de la tab-ul preferences si selecteaza optiunea automatic pentru pornirea in startup.
    La servicii ajungi cu click dreapta pe my computer si dupa aceea selectezi manage si pe indeva pe jos ai services,succes.

Related Post

This website uses cookies.