Instalare ROM Original pe LG Optimus One P500 cu eliminare root si ClockWorkMod Recovery – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum aducem smartphone-ul nostru Android la starea in care era atunci cand l-am cumparat sau cum putem flash-ui ROM-ul original. Mai exact, o sa vedem cum scapam de root (in cazul in care avem telefonul root-at) si cum scapam de ClockWorkMod Recovery, imaginea de recovery ce ne permite sa facem backup telefonului nostru Android. Asta ne permite sa ducem telefonul la service fara griji in cazul in care acesta are o problema (telefonul rootat nu este acoperit de garantie).
Despre cum se flash-uieste imaginea de recovery ClockWorkMod Recovery si cum facem un backup sau cum flash-uim un ROM Custom am facut deja un tutorial in trecut.
De ce am vrea sa facem unroot si sa scapam de ClockWorkMod Recovery ?
Daca telefonul vostru Android se afla inca in garantie si doriti sa il trimiteti in service, garantia nu va mai fi acoperita in cazul in care telefonul este root-at!
Practic prin tutorialul de astazi o sa vedem cum aducem telefonul la starea in care era (din punct de vedere software) atunci cand l-am cumparat si l-am pornit pentru prima data. Vom scapa si de root si de ClockWorkMod Recovery tot prin metoda prezentata in tutorialul de astazi.
Iata si cativa pasi IMPORTANTI pe care trebuie sa ii facem inainte sa ne apucam de treaba:
– opriti toate aplicatiile, browserele si tot ce mai ruleaza pe calculaorul vostru
– deconectati toate dispozitivele USB conectate la calculator
– opriti sau dezinstalati firewall-ul si antivirusul
– scoateti cardul de date SD din telefon precum si cartela SIM
– asigurati-va ca aveti instalate driverele pentru telefonul vostru. Daca nu le aveti instalate, in tutorial am aratat de unde le descarcati
– conectati smartphone-ul Android la calculator prin cablul de date care a venit odata cu acesta si parcurgeti pasii prezentati in tutorialul video.
Pentru a face ce ne-am propus, avem nevoie de urmatoarele:
– KDZ_FW_UPD_EN (KDZ Updater) pe care o vom descarca asa cum s-a aratat in acest tutorial video
– Original LG Firmware ce ne va permite sa descarcam ROM-ul Original pentru LG Optimus One P500 si pe care o descarcam de aici: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1073827
– LG_PCSuiteIV_Setup care va instala driverele pentru LG Optimus One P500 (in cazul in care nu aveti deja driverele instalate). S-a aratat in acest tutorial video de unde puteti descarca LG_PCSuiteIV_Setup
Mai departe va trebui sa parcurgeti pasii din tutorialul video. Metoda folosita in tutorial, poate fi aplicata si in cazul in care ati brick-uit telefonul, ceea ce se numeste unbrick your phone. Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum se instaleaza ROM-ul original pe un LG Optimus One P500 si cum scapam de Root si ClockWorkMod Recovery

……………………

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (87)

  • daca tot veni moda tabletelor pc poate faceti si un tutorial de instalare ROM pe aceste dispozitive

    va multumesc.

  • Adrian esti cel mai tare! Asta chiar asteptam, ai tot respectul meu! Tine-o tot asa cu tutorialele de Android!

  • Adrian am facut si o bucurie cu root-ul am rootat wildfire 2.2.1 cu revolutionary unrevoked si nuami pot scapa de el cum fac sa revin la S-ON nu S-OFF, ca si androidul vechi care iam facut backup sa stricat intr-un fel, numai am nimic daca ii dau resetare din fabrica pur si simplu numai am nimic pe display decat wallpaper spalacit, ce sa fac ca mi-am stricat intr-un fel telefonul numai pot sa scap de revolutionary ai vreo idee ? Ca mai bine il lasam asa ne rootat ca fabrica stie ea ce face, am bagat Cyanogen Mod 6.1.0 si 7.1.0 nu am market si fm radio, si am revenit la 2.2.1 with HTC SENSE, ce fac ? Cat ma costa sal il resoftez din nou ?

  • Bestial tutorial, sunt curios care este cealalta metoda de a instala romul original.
    Am niste intrebari:
    1) Daca telefonul meu Lg Optimus One P500 este cumparat de la Vodafon, care mi l-au decodat deoarece eu folosesc clientul de telefonie protocalie. Daca revin la ROM Original, iar va trebui sa il decodez?
    2) Banuiesc ca ROM Original este Android 2.2 Froyo?

  • Daca sa zicem ca imi imfectez OS Android, si fac acesta metoda cu Romul Original, si revin si la setarile din fabrica. Telefonul meu este ca atunci cand l-am luat din cutie?

    • FlorinP:
      Daca sa zicem ca imi imfectez OS Android, si fac acesta metoda cu Romul Original, si revin si la setarile din fabrica. Telefonul meu este ca atunci cand l-am luat din cutie?

      Cand iti root-ezi telefonul Android practic tot o virusare faci, folosesti un exploit ca sa activezi root-ul. Este un "virus" folosit in scopuri curate ce iti va permite sa deblochezi unele functionalitati ale sistemului la care in mod normal nu ai acces
      Acuma, din moment ce am spus ca procedand ca in tutorial scapam de root cred ca raspunsul la intrebarea ta are deja un raspuns, nu?

  • Salut din nou, am urmarit tutorialul si am procedat aproape la fel ca in el, insa cand s-a ajuns la partea unde trebuia sa scot tot din porturile usb, nu am scos chiar tot pt ca mouseul si tastatura sunt pe usb, si nu as fi putut continua fara acestea. Al doilea lucru pe care nu l-am facut, e ca nu am scos simul si cardul pentru ca am urmat pasii din tutorial si nu am stiut ca trebuie scoase decat la sfarsit dupa ce am continuat tutorialul. Acum intervine problema. Dupa ce mi-a aparut finish si am scos telefonul, acesta nu mai porneste, iar in emergency mode la mine apare ecranul galben nu verde. Cred ca am reusit de mi-am brickuit telefonul, insa nu ma ingrijorez foarte mult, pentru ca stiu ca se poate rezolva. Asa ca te rog daca poti zilele astea sa faci tutorialul de debrickuit telefonul, ti-as fi recunoscator. Multumesc!

    • Mihaita:
      Salut din nou, am urmarit tutorialul si am procedat aproape la fel ca in el, insa cand s-a ajuns la partea unde trebuia sa scot tot din porturile usb, nu am scos chiar tot pt ca mouseul si tastatura sunt pe usb, si nu as fi putut continua fara acestea. Al doilea lucru pe care nu l-am facut, e ca nu am scos simul si cardul pentru ca am urmat pasii din tutorial si nu am stiut ca trebuie scoase decat la sfarsit dupa ce am continuat tutorialul. Acum intervine problema. Dupa ce mi-a aparut finish si am scos telefonul, acesta nu mai porneste, iar in emergency mode la mine apare ecranul galben nu verde. Cred ca am reusit de mi-am brickuit telefonul, insa nu ma ingrijorez foarte mult, pentru ca stiu ca se poate rezolva. Asa ca te rog daca poti zilele astea sa faci tutorialul de debrickuit telefonul, ti-as fi recunoscator. Multumesc!

      Foarte rau din partea ta! Asa va trebuie daca fugiti de citit ca dracu de tamaie!
      Pasii corecti care trebuie urmati inainte de a privi un tutorial video:
      1. Se citeste textul de deasupra tutorialului cu foarte mare atentie. Acesta nu trebuie ignorat caci este foarte important, la fel de important si uneori mai important decat tutorialul video.
      2. Dupa ce ai citit textul de deasupra tutorialului in intregime, dai play la clipul video si il privesti cap-coada fara sa derulezi
      3. Daca doresti sa mai lasi si un comentariu, este de dorit si chiar necesar sa citesti mai intai comentarii postate deja la tutorial pentru ca de foarte multe ori este posibil ca cineva sa fi avut aceeasi problema inaintea ta si sa fi primit raspuns la ea.

      Nu puneti in practica tutorialele pana nu ati cititi si nu ati luat la cunostinta textul care se afla deasupra tutorialului! De multe ori in text se afla NOTE importante sau AVERTISMENTE ori detalii cu privire la ce merge si ce nu merge, pentru ce sistem de operare este valabil ceea ce s-a mentionat in tutorial si asa mai departe.

      Daca totusi esti ignorant, te crezi prea "priceput" si refuzi sa citesti textul de deasupra tutorialului, macar asigurate ca mai ai privit tutorialul cap-coada si abia apoi poti pune in aplicare ceea ce s-a aratat in tutorialul video.

      • AdrianGudus: Se citeste textul de deasupra tutorialului cu foarte mare atentie. Acesta nu trebuie ignorat caci este foarte important, la fel de important si uneori mai important decat tutorialul video.

        Ca as fi putut face? Hai ca, chestia cu cardul e si vina mea ca nu m-am uitat pana la sfarsit inainte, dar intr-o oarecare masura e si vina ta, ca ai uitat, dar nu te condamn, e omeneste sa uiti cate ceva. Dar usb-urile tot nu am avut cum sa le golesc, pentru ca nu as mai fi putut continua fara mouse si tastatura. Multumesc pentru instructiuni, dar faptul este deja consumat si criticile nu mai ajuta la nimic, asa ca te rog cand ai timp sa faci tutorialul acela. Eu am cautat pe net, si am gasit niste tutoriale dar nu am incredere, pentru ca este o problema delicata, iar tu esti singurul care ma poate ajuta.

  • As vrea sa mai readuc aminte si un mic aspect la acest superb tutorial,si anume, pentru faptul ca nu mai facem nimic la calculator citeva minute bune cit ruleaza scrierea Rom-ului,este bine sa dezactivam din timp Screen Saver-ul sau sa dam un timp foarte mare, pentru a nu avea surpriza sa se activeze in timpul acestui proces.
    As vrea sa intreb cam cind se poate acelasi tip tutoriale si despre Samsung Galaxy S2, alaturi de tutorialul despre KIES ?

Related Post

This website uses cookies.