Instalare DD-WRT, un firmware custom care mareste numarul de functii dintr-un router – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video va voi prezenta instalarea firmware-ului custom DD-WRT pe routerul TP-Link TL-WR740N, acest router wireless super ieftin (in jur de 80 de lei) a fost prezentat pe videotutorial.ro intr-un ghid de achizitie, atunci v-am promis ca voi realiza tutorialul de azi.
Firmware-ul DD-WRT este unul din cele mai capabile firmware-uri aftermarket, acesta va ofera o multime de functii noi pe care nu le aveti in varianta default a firmware-ului, DD-WRT poate ridica valoarea unui router, in cazul nostru de la 80 de lei pana pe la 300-400 de lei, nu-i rau deloc, unde mai pui la socoteala ca firmware-ul DD-WRT este gratuit.
In acest tutorial video am aratat CUM SE INSTALEAZA DD-WRT DOAR PE ROUTERULTP-LINK TL-WR740N, PE ALTE ROUTERE ESTE POSIBIL SA DIFERE PUTIN PASII, ESTE RECOMANDAT SA CITITI CU ATENTIE SECTIUNEA DE SUPORT DE PE SITE-UL OFFICIAL DD-WRT.
In finalul tutorialului am aratat si cum se revine la firmware-ul default TP-Link, tot ce am facut in tutorial a fost facut pe viu, nu am prezentat nici o setare, am prezentat doar sumar meniurile din DD-WRT urmand ca intr-un tutorial ulterior sa continui cu setarile si alte minuni.
In final trebuie neaparat sa specific ceva foarte clar, cu caractere capitalizate (adica este important):
PROCEDURA PREZENTATA IN TUTORIAL POATE DAUNA ROUTERULUI VOSTRU, PUTETI PIERDE GARANTIA SAU IN CEL MAI RAU CAZ PUTETI PIERDE DEFINITIV ROUTERUL, DACA AVETI INDOIELI MAI BINE RENUNTATI LA ACEASTA PROCEDURA, NU SUNTETI OBLIGATI SA FACETI CE FACEM NOI, PUTETI URMARI TUTORIALUL SI ATAT.
DACA TOTUSI VA APUCATI DE TREABA VA ROG SA AVETI GRIJA, “MASURATI” DE 2 ORI SI “TAIATI” ODATA, NU VETI AVEA A DOUA SANSA DACA CEVA MERGE PROST.

AVETI GRIJA !

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (130)

  • lucrul care ma intereseaza pe mine nu este sa ii cresc valoarea routerului. Lucrul care ma intereseaza este: ii creste viteza, sau distanta la care lucreaza?

    • danut67:
      lucrul care ma intereseaza pe mine nu este sa ii cresc valoarea routerului. Lucrul care ma intereseaza este: ii creste viteza, sau distanta la care lucreaza?
      :))))) ....valoarea scade din momentul in care ai cumparat ...cat despre ,,distanta la care lucreaza'' esti varza prietene ,foloseste o antena yagi

      • Iulian:

        Antenele yagi sunt folosite in alt tip de configuratii (se mai foloseau pe vremea lui Ceausescu pe blocuri), unii folosesc cuvantul "yagi" ca sa para cunoscatori, aici nu se poate folosi nicio antena (tl-wr740n), decat daca desfaci routerul si refaci legatura la placa de retea wireless din interior.
        Poate fi folosita o antena high gain, eu am una si face treaba buna (unidirectionala).
        Te rog sa termini cu limbajul asta de prost gust, daca nu ai alte cuvinte in vocabular incearca sa te abti.

      • Iulian:

        pretene, nu stiu cine e varza, dar tu mai bine invata sa faci un "quote". Oricum raspunsul tau nu mi-a folosit, si nici nu cred ca foloseste cuiva.
        Nu te mai obosi.
        cu respect

        ps.
        din punctul meu de vedere e foarte bun tutorialul

    • danut67:
      lucrul care ma intereseaza pe mine nu este sa ii cresc valoarea routerului. Lucrul care ma intereseaza este: ii creste viteza, sau distanta la care lucreaza?

      Viteza in nici un caz! aceasta este stabilita de provider si nu de router sau modem. O poti limita dar in nici un caz nu o poti mari

    • danut67:
      lucrul care ma intereseaza pe mine nu este sa ii cresc valoarea routerului. Lucrul care ma intereseaza este: ii creste viteza, sau distanta la care lucreaza?

      Ce valoare ai vrea sa-i cresti?
      Normall ca distanta va fi aceeasi adica semnal very good dupa 3 pereti.
      Functii noi, afisarea grafica a traficului, vpn etc.
      La banii astia... Duce sigur 100mbps in lan, cat despre wireless 133mbps suporta maxim dar vei avea 133mbps/2 asa e regula. :)
      Routerul asta isi face toti banii: ieftin, cpu de calitate, firmware custom, stabil.

  • Cristi, ceva foarte periculos tabelul acela am dat de el chiar cand mi-am luat routerul DIR-615 un router foarte,foarte bun iam oprit QoS ptr ca imi limita banda eram gata,gata sal duc inapoi si cand am mai benoclat pe acolo mia iesit 10Mbps ma linistisem. E rece si foarte rapid ca un edimax bp6104k care stateam cu un access point wirless separat. Nici nu fac asta si cum a zis tu cand nu ai ce face trebuie sa faramami ceva adica routerul daca nu stii sa te uite de zeci de ori sa vezi ce flash-esti . Eu nu ma bag sa fac mai bine demontez un pc decat sa fac asta. Ar fi bine sa faceti si voi un tutorial cum se face un rom custom pe telefoane mobile gen android ca eu tot nu reusesc

  • Eu chiar acum sunt pe router si are DD-wrt(Asus RT-N10+) si merge bine dar ma enerveaza wireless-ul ca nu reusesc sa-l setez.

  • Multumesc pentru tutorial,astep si alte tutoriale de un nivel mai ridicat,asa cum este si acesta.

  • SAL MAR INTERESA DACA ESTE VRO VERSIUNE MAI NOUA PENTRU RADMIN SAU VRUN TUTORIAL PENTRU EL CU ALTE CHESTI MAI MOI SMSEXE :P MS :p

  • Acum cativa ani am avut un router si am cautat sa actualizez firmware.Nu mai stiu ce sa intamplat si am ramas fara router.Am cumparat altul tp link wr974nd.Functioneaza perfect.Nu folosesc decat o parte din ce poate sa faca.SFAT : daca vreti sa aveti router nu umblati la softul lui !!!

    • Ion:
      Acum cativa ani am avut un router si am cautat sa actualizez firmware.Nu mai stiu ce sa intamplat si am ramas fara router.Am cumparat altul tp link wr974nd.Functioneaza perfect.Nu folosesc decat o parte din ce poate sa faca.SFAT : daca vreti sa aveti router nu umblati la softul lui !!!

      ...bun sfat !!! nu te pricepi, nu te baga !

    • Ion:
      Acum cativa ani am avut un router si am cautat sa actualizez firmware.Nu mai stiu ce sa intamplat si am ramas fara router.Am cumparat altul tp link wr974nd.Functioneaza perfect.Nu folosesc decat o parte din ce poate sa faca.SFAT : daca vreti sa aveti router nu umblati la softul lui !!!

      De ce sa nu umblam?
      Daca citim de 3 ori, daca ne informam, daca se poate si ne pricepem de ce sa nu aducem functii noi?
      Ma ales ca dd-wrt nu e un firmware pentru un router, functioneaza pe o varietate de routere.
      Vorba aia: mai intai strici ca sa inveti :)

  • Salut , frumos tutorial ! Am si eu o intrebare care nu prea are legatura...Am vazut tutorialu' pentru Opera 11 , am vazut ca acolo nu ziceti nimic despre " new window" merge sa deschizi in Opera o fereastra noua? sau doar "new tab"?

Related Post

This website uses cookies.