Instalare Android Lollipop 5.0 pe Nexus 4 (invitatie Oneplus One)

Salut prieteni, astazi va voi arata cum se instaleaza Android 5.0 Lollipop pe Nexus 4. Cum update-ul OTA nu este disponibil inca, vom instala imaginea oficiala de pe site-ul https://developers.google.com/android/nexus/images.
Pentru a putea instala sistemul de operare Android 5.0 Lollipop este necesar sa deblocam bootloaderul. Acesta este o operatiune foarte simpla pe dispozitivele Nexus. Cu toate ca deschiderea unei sesiuni CMD poate speria pe multi, trebuie sa va linistiti si sa va uitati cat de simplu este. Nu trebuie decat sa avem telefonul in fastboot mode si sa dam comanda:
fastboot oem unlock
Ca sa putem comunica cu telefonul in modul fast boot, trebuie sa avem instalat sdk-ul android sau versiunea lite , desemenea ca sa comunicam cu telefonul sau tableta trebuie sa avem driverul adb instalat.
Ca sa verificam daca telefonul este conectat folosim comanda:
fastboot devices
Dupa cum veti vedea si-n tutorial procesul de instalare este foarte simplu, practic este destul de greu sa dai gres.
Motoda acesta de instalare a ultimelor versiuni de android se poate aplica pe orice dispozitiv Nexus, metoda este aproape identica, cu exceptia imaginii care este specifica fiecarui telefon sau tableta in parte.
ATENTIE
-Cu toate ca flash-uirea este simpla, oricand se pot intampla lucruri neprevazute si din acesta cauza videotutorial.ro nu-si asuma niciun fel de raspundere pentru eventualele neplaceri pe care le puteti intalni.
-Inainte de instalarea Android 5.0 prin metoda din tutorial va recomand sa salvati tot ce aveti in telefon deoarece memoria interna se va rescrie si se va pierde tot.
-Asigurati-va ca telefonul este incarcat peste 60% si daca este posibil faceti instalarea pe un laptop cu bateria incarcata. Uneori alimentarea cu electricitate se intrerupe si nu ar fi bine sa se intample asta in timpul procesului de instalare.
-Acesta metoda NU poate fi folosita pe alte dispozitive, ce veti vedea in tutorial se aplica DOAR pentru dispozitivele Nexus.
-Daca nu sunteti destul de increzatori in acesta metoda, puteti astepta update-ul OTA care va va oferi acelasi lucru. Update-urile OTA vin cu cateva zile/saptamani dupa publicarea imaginilor pe site-ul oficial.
Download instrumente:

minimal_adb_fastboot_v1.2_setup (dezarhivati si instalati)
UniversalAdbDriverSetup (dezarhivati si instalati)
Site-ul oficial cu imaginile Android (android factory images)

————
Atenție:
Avem o invitație pentru achiziționarea Oneplus One si vreau sa o dau. Invitația este pentru modelul Oneplus One 64 Gb Sandstone Black, prețul 350 dolari.
Conditii:
Trebuie sa locuiti intr-una din tarile: Austria, Belgium, Canada, Denmark, Finland, France, Germany, Hong Kong, Italy, Netherlands, Portugal, Spain, Sweden, Taiwan, United Kingdom, and United States (acolo se face livrarea)
Trebuie sa va faceți un cont pe Oneplus ca sa puteți revendica invitația.

Aștept comentariile voastre.
Invitatia a expirat
————


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (37)

  • salut Cristi, interesant tutorial eu personal il am de cateva zile android 5 pe nexus 4. Pe viitor un tutorial de rootare ( daca vrei te pot ajuta eu cu softul , cum se numeste si cum se face in maxim 3 minute e rootat). Salut.

    • Daca te referi la root-area dispozitivelor Nexus exista deja tutorial pe site. Cel despre Nexus Root Toolkit

  • Atenție:
    Avem o invitație pentru achiziționarea Oneplus One si vreau sa o dau. Invitația este pentru modelul Oneplus One 64 Gb Sandstone Black, prețul 350 dolari.
    Conditii:
    Trebuie sa locuiti intr-una din tarile: Austria, Belgium, Canada, Denmark, Finland, France, Germany, Hong Kong, Italy, Netherlands, Portugal, Spain, Sweden, Taiwan, United Kingdom, and United States (acolo se face livrarea)
    Trebuie sa va faceți un cont pe Oneplus ca sa puteți revendica invitația.

    Aștept comentariile voastre.

  • Salut Cristi . Detin un samsung galaxy s4 . . nu as putea sa ii bag cumva android 5.0 ? am inteles ca nu pot face nimic cu tutorialul asta pt alte dispozitive android . .as avea vreo sansa sa ii instalez aceasta versiune?


  • ------------------------------
    Invitatie pentru achizitionarea unui Oneplus One la pretul oficial ?
    Nu costa nimic invitatia, o dam gratuit!
    Trebuie doar sa locuiti intr-una din tarile : Austria, Belgium, Canada, Denmark, Finland, France, Germany, Hong Kong, Italy, Netherlands, Portugal, Spain, Sweden, Taiwan, United Kingdom, and United States , sau sa aveti rude acolo ca sa poata primi dispozitivul.
    Asteptam comentariile rapid deoarece in 24 de ore expira invitatia.
    ------------------------------

  • Mi-ar prinde bine invitatia, doar ca momentan nu imi permit sa cumpar acest telefon.
    Totusi daca aflu ca doreste vre-un prieten sa il cumpere, poate si maine sa va contacteze pentru invitatie?

  • Vreau sa multumesc pentru efectuarea acestui tutorial. Vreau sa incurajez efectuarea de astfel de tutoriale de maxim interes pe viitor. Eu tocmai am primit un nou Nexus 5 din Statele Unite dupa ce l-am brick-uit pe primul si.... am profitat de garantie. Mi-e teama sa mai incerc astfel de artificii desi increderea mea in competenta voastra ramane intacta. Ramane sa astept update OTA sau... sa-mi inving frica. :) Multumesc.

    • Metoda din Tutorial poate fi folosita oricând. Se poate folosi pentru revenirea la stock sau pentru întoarcerea la o versiune mai veche Android.

Related Post

This website uses cookies.