Inregistrarea convorbirilor telefonice pe Android

Salutare prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum inregistram un apel telefonic pe telefoanele ce ruleaza sistemul de operare Android.
Inca de la inceput vreau sa va spun ca pentru a pune in practica ce s-a aratat in acest tutorial este necesar ca telefonul vostru sa fie root-at (sa aiba root). Despre ce inseamna root sau cum se root-eaza un smartphone, avem mai multe videotutoriale pe site pe care va invit sa le cautati cu casuta de cautare din dreapta sus.
Daca va intrebati de ce am vrea sa inregistram un apel telefonic, motive sunt foarte multe, sunteti limitati doar de imaginatia voastra! Poate doriti sa inregistrati o persoana pentru a demonstra altei persoane ca persoana X cu care ati vorbit stie secretul Y sau informatii despre subiectul N. Puteti sa inregistrati pe cineva care va injura sau va santajeaza ca mai tarziu sa folositi ca proba intr-un proces sau poate pur si simplu doriti sa inregistrati vocea frumoasa a iubitei voastre si sa o ascultati atunci cand va este dor insa nu puteti sa o sunati din diferite motive.
Inainte sa trecem mai departe trebuie sa stiti ca in unele tari este ilegal sa inregistrezi fie si propria-ti conversatie telefonica ca sa nu mai vorbim de conversatiile altora asa ca mare grija! Nu este corect din punct de vedere moral sa inregistrezi pe cineva fara ca persoana in cauza sa fie anuntata. De preferat ar fi sa intrebati persoana pe care vreti sa o inregistrati daca este de acord sa inregistrati conversatia care urmeaza sa aiba loc intre voi.
Pentru a face ce ne-am propus va trebui sa folosim doua aplicatii care ambele au nevoie de permisiuni root. Prima aplicatie este CallRecorder iar cea de-a doua este AlsaMixer. Ambele aplicatii le gasiti in Magazin Play. CallRecorder este o aplicatie comerciala dar o puteti folosi gratuit timp de 42 zile iar AlsaMixer este o aplicatie gratuita.
In prima faza va trebui sa instalam CallRecorder, sa oferim drepturi de root acesteia si mai apoi sa instalam si AlsaMixer, aplicatie care la randul ei necesita drepturi de root pe care trebuie sa i le acordam. AlsaMixer va instala cateva drivere, codecuri si va modifica, cateva fisiere de configurare in sistemul de operare Android astfel incat CallRecorder sa isi poata face treaba asa cum trebuie si inregistrarile sa aiba loc la o calitate foarte buna. Ce se intampla intre cele doua aplicatii (CallRecorder si AlsaMixer) este similar cu ce va prezenta colegul meu Cristi in tutorialul cu Stero Mix pentru Windows
Spre final va pot spune ca am testat foarte multe aplicatii din Magazin Play concepute sa inregistreze un apel telefonic insa nici una nu si-a facut treaba atat de bine precum CallRecorder. Toate inregistrau extrem de prost si foloseau microfonul situat la baza smartphone-ului pentru a efectua inregistrarea, ca sa ai o calitate cat de cat multumitoare trebuia sa dai apelul pe difuzor (speaker). Daca dai pe speaker in timpul unui apel, persoana cu care vorbesti isi va da seama de asta si se va prinde intr-un fel sau altul ca este inregistrata. Multe persoane refuza sa mai vorbeasca atunci cand sunt puse pe speaker sau iti inchid telefonul in nas. Un alt dezavantaj este ca persoana cu care vorbesti incepe sa se auda in ecou, va trebui sa tot repeti anumite cuvinte, nu va intelege mai nimic din tot ce incerci sa ii spui.
Folosind CallRecorder si AlsaMixer nu este necesar sa pui apelul pe speaker si calitatea conversatiei voastre nu va fi afectata. Aplicatia nu da semnale acustice in timpul conversatiei si persoana cu care vorbesti nici nu va sti ca este inregistrata. In final, calitatea conversatiei este foarte buna, se aude clar si tare (in functie si de hardware-ul folosit de telefonul vostru)


Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (43)

  • In timpul apelului telefonic ai comutat de la casca pe difuzor si invers sa observi diferenta la sunetul inregistrat ?
    Si Total Recall face modificari si ia sonorul din linie,fiind chiar cea mai buna solutie.Dar papa resurse si baterie,ca toate call recorderele

  • LucianGL: In timpul apelului telefonic ai comutat de la casca pe difuzor si invers sa observi diferenta la sunetul inregistrat ? Si Total Recall face modificari si ia sonorul din linie,fiind chiar cea mai buna solutie.Dar papa resurse si baterie,ca toate call recorderele

    In tutorial am dat play la doua inregistrari facute cu CallRecorder, pentru ambele fisiere inregistrarea a avut loc in timp ce apelurile au fost pe casca telefonului si nu pe difuzor.
    Am incercat si o inregistrare cu apelul pe difuzor (speaker) si calitatea este putin mai slaba, mai neclara unele cuvinte se aud prea ascutit si fac ca sunetul sa fie distorsionat

  • Tot pentru LucianGL, daca nu ma insel Total Recall este o aplicatie doar pentru gama galaxy deci nu poate fi folosita pentru orice tip de telefon.
    Am dat de foarte multe aplicatii care cereau ca dispozitivul sa suporte "in call recording" sau "in line recording". Multe modele de telefoane nu au asa ceva cum este cazul si la mine. Am ales sa folosesc cele doua aplicatii care teoretic permit oricarui smartphone sa ia inregistrarea din linie si nu prin microfon. Acest lucru devenind posibil datorita aplicatiei AlsaMixer care va instala cateva drivere si va modifica fisiere de configurare ca acest lucru sa poata fi posibil.

  • Eu am un HUAWEI 8836 D....din pacate nu am avut cum sa-l bifez in meniul "Selectati dispozitivul dvs"...

  • Total Recall acopera mai toata gama de smartphoneuri,si nu ma refer doar la low level android.Asa ar fi bun si Xposed ce se duce default in casuta de apeluri.Nu prea ai testat Adriane,te-ai grabit sa faci tutorialu

  • Dar am vazut ca se poate inregistra si din android adrian nu? Eu am Jelly Bean si am optiunea sa inregistrez

  • salut,ce program este necesar pentru a conecta dispozitivul la pc si sa iti afiseze meniul pe desktop? eu am o tableta asus 4.1
    Multumesc anticipat.

  • MP3 InCall Recorder & Voice o aplicatie gratuita in play.google.com/store/apps/details?id=com.grinzone.incallrecorder si pe XDA forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2222741

Related Post

This website uses cookies.