Incarcarea wireless a telefoanelor prin standardul QI

Salut prieteni, dupa cum v-am obisnuit pe videotutorial.ro, va facem cunostinta cu tehnologii noi, ca sa va faceti o idee despre cum o sa arate viata noastra si mai ales lumea IT&C in viitor.
Astazi a venit randul standardului QI de incarcare wireless, cu ajutorul acestei tehnologii putem incarca fara fir telefoane, tablete, ceasuri si alte dispozitive care suporta standardul QI sau care pot fi dotate cu accesorii pentru suportul wireless charging.
Ce nu este incarcarea wireless QI ?
Incarcarea wireless nu inseamna ca avem incarcatorul intr-o camera iar telefonul se incarca de la 3-4 metri distanta. Acest standard merge pe o distanta de cel mult 1 cm (5-10 mm).
Ce ne trebuie ca sa incarcam telefonul wireless ?
1. In primul rand ne trebuie o statie de incarcare, pe aceasta statie se aseaza telefonul atunci cand vreti sa-l incarcati.
2. In al doilea rand avem nevoie de un telefon sau o tableta ce suporta standardul de incarcare wireless QI sau in accesoriu care ne transforma telefonul intr-unul compatibil QI. Accesoriile pot avea diferite forme, de la carcase pana la capace de baterie cu bobina de inductie integrate.
Poate suna destul de urat “bobina de inductie”, probabil va imaginati ceva mare si urat, de fapt aceste bobine de inductie sunt extrem de subtiri, cam de grosimea unei coli de hartie. Practic grosimea statiilor de incarcare si a capacelor de incarcare wireless este data de materialul carcasei si design-ului.
Avantajul acestei tehnologii vine din posibilitatile nelimitate de integrare, putem baga o mica bobina de inductie in orice, astfel ne putem incarca telefonul cand sta pe masa, camd sta in genta / ruscac sau chiar in buzunar impreuna cu un bank extern de incarcare.
Cu ajutorul acestei tehnologii de incarcare putem elimina multe din neplacerile cauzate de durata asurta de viata a bateriei in cazul smartphone-urilor, tabletelor sau chiar a laptop-urilor.
Trebuie sa stiti ca multe telefoane NU au integrata bobina de inductie pentru incarcarea wireless.
Atentie!
Nu cumparati nimic pana nu va asigurati ca incarcarea wireless merge cu telefonul vostru direct sau pe baza unui accesoriu optional.
Nu cumparati statii de incarcare fara sa va asigurati ca acestea functioneaza in parametrii specificati de standardul QI. Cel mai sigur mergeti pe produse de calitate: LG, Samsung, Energizer, Zens, Panasonic, Nokia.
In tutorial pentru demonstratie am folosit telefonul Nexus 4 si o statie de incarcare de la Samsung care se numeste S Charger Pad.

Kit de transformare Galaxy S4 + statie de incarcare S Charger Pad

Nexus 4 cu incarcare Wireless deja integrata (reducere) (necesita statie incarcare)


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (69)

  • Cand va implementa Apple asa ceva pe iPhone? Ce pacat de iPhone ca nu are asa ceva. :)
    Hu Sa !!!

      • Decat sa se fi chinuit sa implementeze porcaria de finger print scanner (pe care by the way, nu ei au inventat-o, exista demult pe alte dispozitive si ca fapt divers, exista si smartphone-uri Android cu asa ceva) mai bine implementau ceva util precum Wireless Charging.
        Super extra mega giga lor protectie (chipurile) oferita de finger print scanner a fost sparta a doua zi... tot asa ca fapt divers...

          • Nu incerc sa aprind nimic, chiar am si mentionat, era asa, ca fapt divers.
            Pentru a lamuri faptul ca Apple nu a revolutionat, s-a facut un articol dedicat pe blogul nostru blog.videotutorial.ro
            Exista doar oameni dezinformati care fac doar sa priveasca un eveniment de lansare Apple fara sa cerceteze in profunzime, fara sa analizeze daca este adevarat sau nu ce zic cei de la evenimentul de lansare.
            Apple nu a inventat touch-ul, smartphone-ul, swipe-ul, finger print scanner-ul. Sunt doar niste produse de "lux" cu un pret supra estimat.

    • de acord cu tine. detin un iphone 4 si un galaxy s2 si nu cred ca o sa le schimb in urmatorii 2 ani.in mare sunt multumit de amandoua. inovatii nu exista nici de o parte nici de cealalta. aceleasi baterii slabe si nenumarate buguri. prefer sa raman demodat, mai bine investesc banii in altceva.

      • Asa este insa durerea e alta, in toate evenimentele de lansare se bat cu pumnul in piept ca eu au facut, ca ei au fost primii, ca ei au descoperit si inventat.
        Da, asa este, ei fura si patenteaza, o practica corecta si demna de urmat.
        Oare asa face o companie care isi doreste sa deschida noi orizonturi? Patenteaza tot ce ii cade in mana (urmand sa le declare inventii proprii) ca nimeni sa nu mai foloseasca tehnologiile descoperite chipurile de ei? Ataca alti producatori ca forma tabletei este dreptunghiulara sau ca altii folosesc acelasi gest pentru a debloca dispozitivele?

        • Foarte bine zis Adrian si eu sunt de aceiasi parere ca si tine, in legatura cu cei de la Apple, asa au facut mereu ei sustin ca au inventat multe dar au fost luate din alta parte. Shame on you Apple :))

    • Cum spuneam si mai sus, sunteti informati gresit sau nu alegeti sa va informati si haliti de bune tot ce latra cei de pe scena evenimentelor de lansare Apple.
      Cine crezi ca era furnizorul componentelor Apple? Ia sa vedem, ghicesti?

  • Reformulez: Cine crezi ca era furnizolul componentelor hardware existente pe iPad, iPhone, iPod?

    • procesoarele samsung pentru produsele apple se produc sub specificatiile apple. putem lua exemplul mercedes care nu isi produce singura cutiile de viteza sau motoarele pentru anumite modele. nu conteaza cine produce componentele,conteaza produsul finit, intr-un ambalaj cat mai frumos.

      • Procesoarele Apple pentru mobile sunt facute dupa specificatiile ARM. Inginerii apple aduc mici modificari ca sa le foloseasca mai eficient.
        In comparatie cu specificatiile standard pentru ARM, cei de la Apple au ales sa foloseasca grafica PowerVR, unde dupa specificatiile ARM ar fi trebuit sa mearga pe Mali.
        Apple nu a facut nimic special nici acum cu A6, pentru 64 de biti nu exista nicio linie de cod scrisa in momentul asta, in viitor lucrurile se vor schimba insa acum e prea devreme. Dar poate da bine la marketing.
        Apple este o companie care scrie sa vanda, ambaleaza frumos un produs si invart la maxim butonul marketing-ului. Vezi cozile la telefoane....
        Cu toate ca nu-mi place marketing-ul si agresivitatea celor de la apple prin tribunale, trebuie sa recunoastem ca Iphone si iPad sunt scule bune, pur si simplu functioneaza. Chiar daca nu ai toate bunatatile de pe android, in schimb ai stabilitate, lucru care conteaza mai mult pentru unii.
        Pentru mine iphone-ul este plictisitor, foarte bun dar plictisitor.
        Inca o chestie importanta, ecosistemul Android este mult mai potrivit pentru romani si pentru Romania.
        Pe android merg fara probleme aproape toate serviciile google, care apropos, nu-s putine si sunt extrem de puternice. Noi nu ne dam seama deoarece sunt gratuite.
        Pentru americani Iphone-ul este portivit.
        Pentru romani si restul lumii android este mai portivit.

        • asa e Cristi nu ma pot ridica la nivelul cunostintelor vaoastre de aceea va urmaresc zilnic si apreciez munca voastra pentru ca am avut multe de invatat. nu sunt nici pe departe fan apple dar sa dam cezarului ce-i al cezarului.

  • Banii pot inchide multe guri pana decizi sa pui capat unei intelegeri si sa realizezi ca poti chiar tu sa intri masiv, cu forta pe piata mobila si chiar sa iei fata companiei Apple.

    • Hai bre, mai lasati-l dracu de fanboy--ism, si Android-urile si ios-urile sunt device-uri bune, altfel nu le cumpara nimeni.
      Exista clienti de ambele parti.
      Pana una alta ce facem cu windows phone-ul ?

  • Atentie !
    //////////
    \\\\\\\\\\
    Avem nevoie de feedback-ul vostru !

    In mare parte traficul pe conexiunile externe a fost filtrat, vreau sa ne spuneti, cei care zilele trecute nu puteati viziona tutorialele video, mai aveti probleme sau nu ???
    Lasati lenea si verificati !

    Multumesc anticipat.
    Cristian a lu Cismaru

  • salut baieti
    nu,nu mai sunt probleme cu vizionarea tutorialelor (cum era ieri de exemplu)
    acum am incercat sa vad daca ruleaza tutorialul lui Adrian si merge e ok
    nu zic era bine si cu aplicatia aia dar cand am vazut ca sunt limitat la 500 mb,m am cam speriat un pic bine ca a venit adrian cu update-ul si ne a zis de 5 gb.
    sincer e bine sa putem viziona tutorialele fara patch-uri asa cum am facut o de cativa ani incoace
    (ca noi romanii suntem mai comozi si poate ca avem dreptate caci suntem mai inteligenti decat altii)
    si sunt modest cind spun asta
    iar in legatura cu tutorialul asta prezentat de Cristi ,eu credeam ca telefonul DA se incarca de la distanta
    altfel ce rost mai are sa pun telefonul cu grija intr o anumita pozitie cu atentie mare can pot foarte frumos (asa cum majoritatea fac) sa i infig naibi o mufa in dos si cu asta basta nu? :)

    • Incarcarea wireless are mai multe avantaje.
      1. Poti incarca telefonul chiar daca ai mufa micro usb rupta, se intampla destul de des asta si la service nu te baga in seama.
      2. Proprietarii de restaurante si baruri au inceput sa introduca in mese incarcatoare wireless QI, nici nu mai trebuie sa va explic avantajele.
      3. O bobina de inductie poate fi incorporata cu usurinta in aproape orice, o rezolvare simpla a problemei cu autonomia la smartphone-uri.
      Aceasta tehnologie se va dezvolta si cu siguranta vom vedea si alte implementari, nu numai incarcare.

  • am revenit
    vreau sa ma contraziceti daca nu am dreptate
    la ora actuala diferenta si frumusetea windows-ului este in interfata modern UI nu?
    sa vezi in timp real cum se schimba patratelele alea ,si pe PC .tableta dar si pe telefon ,ca si cum ar avea viata.
    eu cred ca microsoft a inventat primii interfata asta nu?
    sau linux si mac-os au implementat si ei asa ceva pe dispozitivele lor?

  • Si la mine s-a rezolvat,se incarca tutorialul.Multumesc si toata stima pentru munca depusa.Mentionez ca accesez din strainatate.

      • Cristi, unde ai hostu', in insula Pastelui? Daca acu doua saptamani aveai ping=1ms, acu ai 217ms. Halal imbunatatire ai facut! De vizionat, a mers bine si zilele trecute si acu. Am conexiune de la RDS, fiberlink1.

        • Lasa bre pingu, ca doar nu vii pe videotutorial sa dai pinguri.
          Site-ul se incarca mai bine, la fel sau mai greu ?
          ps.
          De la ping pana la incarcarea site-ului intr-un browser ne mananca sfintii....

      • Comparativ cu zilele trecute se incarca mult mai repede dar pe chrome,pe firefox e ceva mai lent.Am avut si ceva probleme chiar in aceasta seara cu firefox,la primul comentariu nu imi citea codul capcha si nu am putut trimite comentariul.In schimb pe chrome a mers din prima,oricum firefox-ul are fitele lui dintodeauna.

Related Post

This website uses cookies.