Immunet, un antivirus gratuit si extrem de bland cu resursele – tutorial video

Salut prieteni, astazi va voi prezenta un antivirus light (usor), care consuma extrem de putine resurse, pentru scanare este folosita puterea cloud-ului, asta nu inseamna ca este lenes, acest antivirus se numeste Immunet si pe mine a reusit sa ma impresioneze cu incapatanarea lui.
Acum o saptamana am instalat acest antivirus cu scopul de a-l prezenta intr-un tutorial, m-am jucat putin cu el atunci si dupa aceea l-am lasat sa vedem cum isi face treaba de zi cu zi, este un antivirus pe care nu-l simti deloc, nu intervine decat daca este nevoie iar atunci cand simte ceva se comporta ca un berbec, nu renunta deloc pana nu rezolva problema, e in stare sa treaca si peste tine ca sa-si rezolve treaba. Am simtit incapatanarea acestuia cand am vrut sa instalez un keylogger, pur si simplu nu am putut sa-l instalez, vreau sa va spun ca Windows Defender a bagat de seama destul de tarziu, cu toate ca era vorba de un soft care face parte din familia spyware si Windows Defender este un antispyware, cu toate ca s-a “insemnat” tarziu si Defender-ul si-a facut treaba, cei drept este destul de diplomat, adica iti ofera optiuni, Immunet nu-ti ofera nicio optiune, pur si simplu blocheaza si elimina, parca ar fi un criminal angajat sa ucida “mallware-ul”.
Pot spune ca mi-a placut de el, eu soft gratuit, simplu, setari ce se preteaza la marea masa de useri incepatori, ce-i drept interfata nu-i prea moderna insa este ok, doar este free.
O mica problema am intampinat-o cand am vrut sa-l instalez pe Windows 7 Enterprise X64, cu softul de captura pornit nu a vrut sa se instaleze sub nicio forma, dupa ce am oprit softul de captura a mers struna instalarea, de fapt in mod normal orice soft ce ruleaza trebuie oprit inainte de a instala un antivirus si nu numai.
Imunet vine cu doua motoare de scanare, primul este motorul din cloud iar ce de-al doilea este motorul ClamAV, cand suntem online suntem protejati de motorul cloud, de aceea Immunet consuma extrem de putin.
ATENTIE.
In momentul instalarii trebuie sa alegeti versiunea cu doua motoare, adica optiunea 2, prima optiune ofera doar motorul cloud iar cea de-a treia optiune este una comerciala care ofera in plus o protectie mai avansata.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Cismaru Cristian

 

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (73)

  • Salut..un antivirus foarte bun pe care il folosesc de cva timp impreuna cu avastul deoarece acest antivirus merge folosit in tandem si cu un alt ativirus :)

  • Salut Cristi,foarte bun tutorialul cred ca o sal folosesc si eu desi nu am un pc foarte slab. Astept tutorialul cu platforma sandy bridge!!!

    • Danut: Salut Cristi,foarte bun tutorialul cred ca o sal folosesc si eu desi nu am un pc foarte slab. Astept tutorialul cu platforma sandy bridge!!!  

      Si eu astept, as fi vrut sa-l fac acum cateva zile insa nu este nicio placa pe stoc, asta din cauza problemelor la sata pe placile de baza.
      Cum intra placile de baza in magazine o sa fac un ghid, acum nu este in stoc nicio placa de baza socket 1155 (sandy bridge) .

  • Salut Cristi la un tutorial de-al tau mai vechi cu domenii si gazduire la cel cu edomenii si ghsi.com . Eu vreau sa-mi cumpar un domeniu .ro si este 10 euro pe an sau one time 39 euro cum e cu astea platesc la 1 an 10euro sau platesc one time 39 euro ptr tot anul ? Si daca am gazduire la hi2.ro siteul pe care il am pe subdomeniu e facut de mine si daca bag un domeniu nou cumparat ramane acelasi site sau se schimba totul si trebuie sa-l refac , dar stiu cum o sa iasa la google ca o sa apara si cel .hi2.ro dar si domeniul meu cumparat .ro ca nu am facut asta niciodata e primadata cand imi cumpar si vreau niste sfaturi. Te rog frumos Cristi :) .

    • ASUS: Salut Cristi la un tutorial de-al tau mai vechi cu domenii si gazduire la cel cu edomenii si ghsi.com . Eu vreau sa-mi cumpar un domeniu .ro si este 10 euro pe an sau one time 39 euro cum e cu astea platesc la 1 an 10euro sau platesc one time 39 euro ptr tot anul ? Si daca am gazduire la hi2.ro siteul pe care il am pe subdomeniu e facut de mine si daca bag un domeniu nou cumparat ramane acelasi site sau se schimba totul si trebuie sa-l refac , dar stiu cum o sa iasa la google ca o sa apara si cel .hi2.ro dar si domeniul meu cumparat .ro ca nu am facut asta niciodata e primadata cand imi cumpar si vreau niste sfaturi. Te rog frumos Cristi .  

      Sfaatul meu este sa-ti cumperi hosting daca ai domeniul tau, unde este free nu este profesionalism (la hosting).

  • Acest antivirus poate sa fie instalat alaturi de un alt antivirus si nu este recomandat sa fie singur. Chiar daca are protectie de tip cloud, nu este ca Panda Cloud Antivirus. Acest antivirus ajuta mai mult celalalt antivirus pe care il mai aveti ca sa previna infectiile, dar nu este prea bun cand vine vorba de eliminarea virusilor, asa ca nu trebuie instalat singur, fara alt antivirus alaturi.

Related Post

This website uses cookies.