HTTP File Server, schimbul rapid de fisiere nu a fost niciodata mai simplu – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de azi veti vedea cum se transfera fisiere intr-un mod foarte simplu cu ajutorul aplicatiei HTTP File Server sau mai pe scurt HFS.
Cu HFS nu dureaza decat 5 secunde sa trimitem linkul de download celui care doreste sa descarce fisiere de la noi, deasemenea cel/cei ce download-eaza de la noi ne poate/pot trimite fisiere prin intermediul browserului, el/ei nu trebuie sa instaleze absolut nimic.
Transferul de fisiere nu a fost niciodata mai simplu, HTTP File Server nu trebuie instalat, acesta se ruleaza direct cu ajutorul unui executabil, exact ca un soft portabil, setarile, fisierele si folderele share-uite pot fi salvate intr-un fisier care poate fi incarcat la urmatoarea pornire a aplicatiei HFS, astfel setarile si share-ul nu se vor pierde.
Pentru share-ul folderelor exista doua setari, primul este modul “Real”, acest mod este de preferat atunci cand avem fisiere mari, deasemenea modul “Real” trebuie folosit daca dorim sa permitem upload-ul un acel folder, al doilea mod de share pentru foldere este cel “Virtual”, acesta este recomandat pentru fisiere mici, modul “Virtual” nu permite upload-ul in acel folder.
Pot fi create si conturi de utilizator, astfel se pot acorda privilegii in mod diferentiat pe foldere, de exemplu pot fi create foldere pentru fiecare prieten, acele foldere nu pot fi accesate decat de catre utilizatorul cu drepturi de acces.
Daca cineva doreste aceasta se va descarca sa descarce tot continutul unui folder, pote folosi optiunea de arhivare a continutului, va rezulta o arhiva ce va cuprinde tot continutul acelui folder, care in final se va descarca.
Pentru cei ce dispun de un modem sau router, este necesara realizarea unei setari Port Forwarding in modem sau router pentru a se face legatura intre IP-ul public si cel privat (alocat de router), pentru cei ce nu stiu sa faca port forwarding, noi avem un tutorial video routere si despre Port Forwarding.
Sper sa indragiti serverul HTTP File Server, eu de cand l-am descoperit, nu mai pot sta fara el, este softul ideal pentru transferul de fisiere intre doua sau mai multe computere.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (63)

  • \e foarte tare, acest tutorial despre HTTP File Server, o sa pot da si eu prietenului meu fisierele fara sa folosesc stickul usb.

  • Salut,m-ia placut acest tutorial,chiar ma ajuta dar,nu stiu cum sa fac un port forwarding,sau cum se numeste,am router belkin,daca este nevoie si versiunea o s-o pun(cred ca este aceiasi mancare de peste cam la toate),nu reusesc nici de-al naibii

    • SpeedY: belkin

      Uite aici un tutorial despre port forwarding pentru routere belkin : http://www.youtube.com/watch?v=pQ-DnwQ9suc
      Daca nu sti ce ip local are calculatorul tau, poti sa deschizi cmd-ul iar acolo tastezi ipconfig sau ipconfig/all.

      Asigura-te ca nici un firewall nu iti pune bete in roate...dezactiveaza-le sau fa in asa fel incat sa lase liber portul 80 pentru aplicatia hfs.exe.
      Dezactiveaza si windows firewall (oricum nu e stralucit).
      Atentie in cazul in care ai instalata o suita de securitate : de exemplu: eset smart security, norton internet security, kaspersky internet security. Acestea au si firewall incorporat...vezi si tu cum le configurezi.

      Optional poti seta un alt port pentru aplicatia hfs.exe. Dai click unde scrie "port", alegi alt port si dai ok. Daca de exemplu ai setat portul 17080, atunci linkul pe care il trimiti prietenilor va fi ceva de genul : http://ipultauextern:17080

  • Ar fi bine sa scanati aceasta aplicatie cu virustotal intai si vorbim dupa!!!Astept raspunsul tau Cristi!!!

    • Corleone: Ar fi bine sa scanati aceasta aplicatie cu virustotal intai si vorbim dupa!!!Astept raspunsul tau Cristi!!!  

      Nu inteleg ce vrei sa spui!
      Este un server si programele de tip antivirus i-l trateaza ca pe un server, pe virus total sunt mai multe motoare de scanare care detecteaza acest server ca fiind, CULMEA, un server.
      Nu trebuie sa ne lasam coplesiti de paranoia, fara servere internetul nu ar exista.
      Un server nu este ceva rau, poate deveni ceva rau atunci cand este folosit in alte scopuri, ca si un cutit, poate fi folosit pentru feliatul legumelor sau pentru o crima...

      • cristi-admin: Nu inteleg ce vrei sa spui!Este un server si programele de tip antivirus i-l trateaza ca pe un server, pe virus total sunt mai multe motoare de scanare care detecteaza acest server ca fiind, CULMEA, un server.Nu trebuie sa ne lasam coplesiti de paranoia, fara servere internetul nu ar exista.Un server nu este ceva rau, poate deveni ceva rau atunci cand este folosit in alte scopuri, ca si un cutit, poate fi folosit pentru feliatul legumelor sau pentru o crima…  Citeaza-ma

        Corect ai dreptate .Dar vezi tu eu pe situl meu in tutorialul care lam realizat am anuntat ca acest server e interpretat ca viind un troian detectat de mai multi AV.Dar am recomandat persoanelor care volosesc antivirusi cu setari mai agresive sa bage aplicatia la exceptii.Nui bai totul e ok exact cum ai zis tu.Multumesc pentru raspuns si as avea rugamintea daca stii cumva ceva.....o modalitate de devirusare a siturilor!

        • Corleone:
          Corect ai dreptate .Dar vezi tu eu pe situl meu in tutorialul care lam realizat am anuntat ca acest server e interpretat ca viind un troian detectat de mai multi AV.Dar am recomandat persoanelor care volosesc antivirusi cu setari mai agresive sa bage aplicatia la exceptii.Nui bai totul e ok exact cum ai zis tu.Multumesc pentru raspuns si as avea rugamintea daca stii cumva ceva…..o modalitate de devirusare a siturilor!  
          .........................................................
          Intamplator ti-am vizitat si eu site-ul si intradevar ai probleme...Click Aici...ai sa gasesti modul cum sa scapi de acele coduri care iti dau bataie de cap si face ca site-ul tau sa fie cu probleme pentru ori ce vizitator find considerat site suspect ...urmareste tutorialul pana la capat nu pe sarite...in acest mod poti sa rezolvi problema 80-90 %.
          ..........................................................

          • vanessa:   Citeaza-maAm editat acel fisier si nici un "PUA" nimic.Asea se numeste acel virus PUA.HTML, ma dipera ca nu il gasesc dar ce sai faci asta este,poate eu stiu cineva mai priceput o sa ma invetze!Ma dispera gandul ca trebuie sa caut fiecare fisier in parte!!!!!

  • Cristi am si eu o intrebare dece la tine arata altcumva pagina si la mine arata alcumva uite HFS
    am avut si eu aja inainte dar acuma de cateva zile sa modifikat si arata parca mai frumos dar e o problema nu se incarca pagina cu internet explorer ala vechi si se blocheaza.
    Misto tutorialul de mult asteptam un tutorial despre HFS multumesc !!!

  • Salut prieteni...eu folosesc HFS de ceva timp si cred ca e cea mai simpla si rapida metoda de transfer fisiere, asa ca, il recomand cu caldura tuturor utilizatorilor, multumind, nu in ultimul rand, baietilor care se ocupa de acest minunat site!

Related Post

This website uses cookies.