Hiren`s BootCD, cum se verifica si cum se repara un HDD atunci cand are bad-uri, cu HDD Regenerator – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam impreuna cum putem repara un hard disk atunci cand acesta are baduri. Badurile unui Hard Disk pot fi de 2 feluri: Bad-uri fizice si bad-uri logice
Badurile fizice pot surveni in urma lovirii unui hard disk aflat in functiune sau nu. Datorita distantei foarte mici dintre bratul de citire si platanele acestuia, la o lovire mai puternica acesta atinge platanul si poate provoca zgarieturi pe suprafata platanului. Sa nu loviti niciodata unitatea centrala sau hard disk-urile aflate in stare de functionare. Daca acestea sunt lovite in timpul functionarii riscul de a zgaria platanul si a crea un bad fizic este mult mai ridicat.
Badurile logice sunt intalnite la nivel de chip sau mai bine zis la nivelul controlerului ce controleaza miscarile bratului (actuator-ului) de citire.
Acum ca am lamurit ce inseamna un bad fizic si ce inseamna un bad logic mai trebuie mentionat faptul ca nici un soft nu va putea repara un bad fizic. Asa ca aveti mare grija cum transportati si cum manipulati hardisk-urile, nu le trantiti, na scapati obiecte pe acestea, nu le zdruncinati. Odaca ce bad-urile sunt fizice, repararea acestora nu merita efortul, este foarte costisitoare (atat financiar cat si din punct de vedere a materialelor ce sunt necesare pentru repararea acestuia) si se realizeaza intr-un mediu special. Daca va intrebati ce se intampla sau cum va afecteaza pe voi un hard disk in cazul in care acesta are bad-uri, ei bine in momentul in care acul de citire ajunge la segmentul unde se afla zgarietura (bad fizic) datele nu vor mai fi citite cum trebuie, sistemul de operare va va da errori. Daca bad-ul este de nivel logic, actuatorul (bratul de citire) va scrie informatia pe disk eronat, fisierele vor fi corupte si la fel veti primi errori de sistem.
In tutorialul de astazi o sa folosim o suita ce nu ar trebui sa lipseasca din sertarul nimanui, mai ales daca sunteti un impatimit al IT-ului si va place sa va reparati singur calculatorul sau sa va rezolvati problemele. Este vorba despre renumitul Hiren`s BootCD un CD bootabil ce inglobeaza o sumedenie de softuri pentru indeplinirea diferitelor sarcini, de la scanarea de virusi pana la testarea memoriei ram, recuperarea datelor, partitiilor, MBR-ului (Master Boot Record), crearea de backup, partitionarea, restaurarea backupului, clonarea partitiilor, modificarea sau crack-uirea BIOS-ului pentru a elimina parola si multe altele. Desi aceasta suita are o sumedenie de softuri, imaginea ISO cu Hiren`s BootCD nu are decat 171MB. Din multitudinea de softuri, in acest tutorial o sa vorbim de HDD Regenerator care, dupa cum am spus si mai sus, ne va scana si ne va repara bad-urile logice ale unui hard disk. Dar eu zic ca ce era mai important am lamurit in acest text asa ca va invit sa priviti tutorialul video pentru a sti cum se utilizeaza mai exact Hiren`s Boot CD si HDD Regenerator.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (226)

    • mircea: adriane pana la urma cum ramane…imi dai cursorul acela pe care lai folosit in acest tutorial https://www.videotutorial.ro/?p=3918 sau nu.Te rog ftumos  

      ms frumos daca nu scriai comentariu nu le gaseam uitete mai bine la totorial si le vei gasi singur apropo ms pentru tutorial si as dori mai multe de aces gen ms mult

  • Este un soft foarte bun pentru recuperarea sectoarelor defecte.Din propia experienta va spun ca am incercat recuperarea pe portiuni,dar treba nu iese prea bine.Am scanat intai hardul pentru a marca bad-urile si a localiza pozitia exacta a acestora,apoi am introdus la regenerare doar acele portiuni(asta pentru a scuti timp atunci cand ai de reparat un hdd foarte mare),bad-urile au fost reparate,dar in scurt timp au reaparut.Pe acelas hdd am aplicat o reparare completa si functioneaza si acum perfect.Dupa repararea bad-ului aplic o formatare lenta(evantual cu un utilitar oferit de firma producatoare).

    • sailorriver: Este un soft foarte bun pentru recuperarea sectoarelor defecte.Din propia experienta va spun ca am incercat recuperarea pe portiuni,dar treba nu iese prea bine.Am scanat intai hardul pentru a marca bad-urile si a localiza pozitia exacta a acestora,apoi am introdus la regenerare doar acele portiuni(asta pentru a scuti timp atunci cand ai de reparat un hdd foarte mare),bad-urile au fost reparate,dar in scurt timp au reaparut.Pe acelas hdd am aplicat o reparare completa si functioneaza si acum perfect.Dupa repararea bad-ului aplic o formatare lenta(evantual cu un utilitar oferit de firma producatoare).  

      Niciodata nu am scanat portiuni de hard desi stiam unde sunt bad-urile. Mereu l-am lasat sa-si faca treaba cap-coada chiar daca dureaza mult, dar merita, Celor ce le-am reparat hdd-ul cu acest utilitar nu mi-au reprosat nimic pana acum :)

  • Sincer nu stiam nimic despre acest soft, este foate interesant, o sa-l incerc si eu pe un harddisk mai vechi! Este foarte interesant softul acesta si as dori pe viitor mai multe informatii despre acesta. Multumesc!

    • dumitru: va rog sami spuneti,daca merg
      e acest soft si pe windows 7 32biti?  

      LLOOLL si iar LOL. Nu conteaza ce sistem de operare ai oameni buni si nu conteaza ca e pe 32 sau 64, poti sa nu ai nici un sistem de operare. Acesta este un soft care ruleaza de pe CD, nu are nici o importanta ce sistem de operare ai si de care. E un soft ce ruleaza de pe CD independent de sistemul de operare.

      • adrian.eu am facut hdd reg sa booteze de pe stick.dar nu il citeste cand pornesc laptop.mentionez ca nu am sist de operare ...ce as putea sa fac?

  • Ms Adrian pentru ca ai facut tutorialu eu la tutorialu trecut tiam zis sa faci si ai facut ms si bun program il recomand

  • datorita acestui site am invatat sa folosesc multe softuri si pentru asta va multumesc.chiar acum vreo 2 saptamani am avut probleme cu hardul,l-am testat cu hd tune,avea cateva baduri si chiar am cautat aici la voi un tutorial despre hdd regenerator.pana la urma am citit pe undeva cum se foloseste si mi-a gasit si reparat badurile.daca se poate pe viitor sa faceti tutoriale cu unele softuri mai importante de pa hiren's bootcd v-as fi recunoscator.multa bafta in continuare

  • Salutare la toata lumea baeti multumesc enrom de mult pentru toturiale faceti un lucru foarte bun bravo +10 dar am asa o antrebare ati putea realiza un tutorial referitor la softul ultravnc viewer?mai concret mar interesa cum se creaza un sfx archive la server de exemplu apas dublu klik pe arhiva shi sa se instaleze automat serverul sau cum de integrat antro imagine serverul asemenea la dublu klik sa se porneasca instalare automata (cred ca antelegeti depre ce e vorba)daca aveti timp shi dorinta realizati asha un tutorial multumesc anticipat

  • Super tarea suita Hiren`s BootCD am citit si eu cate ceva de ea, ar fi super un videotutorial, macar de introducere in softurile suitei!!

    Sincere FELICITARI!!!!

  • Adrian esti un baiat super si tot pentru ceea ce faci, nu stiu in general cum esti ca personalitate, dar cred ca esti brovao mersi de aceste tutorial cite am aflat eu timp de 6-8 luni de la voi nu aveam sa aflu in 10 ani ... mersi mersi mersi!

Related Post

This website uses cookies.