Grafica si design in Photoshop, partea 1 notiuni introductive – tutorial video

Salut prieteni, astazi am sa incep o serie de tutoriale in care ne vom ocupa de design , mai precis vom crea bannere ,animatii text dar vom incerca si sa ajustam anumite imagini.Toate acestea le vom realiza cu programul Adobe Photoshop.Este un program foarte complex asa ca nu voi putea intr-un singur tutorial sa fac tot asa ca astazi ne vom ocupa de lucrurile basic.Practic astazi am sa va prezint meniurile si uneltele principale care programul ni le pune la dispozitie.
Apoi dupa urmarirea tutorialului trebuie sa incercati sa va jucati putin cu ce ati invatat.
Sper sa intelegi din tutorialul de astazi cam cum este treaba cu Photoshop-ul si incet incet cu ajutorul tutorialelor mele sa invatati cum se lucreaza in acest program.

Vizionare Placuta.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 600 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !
tutorial realizat de Alexandru Serban

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (100)

  • Broavo Alex pentru ca faci tutoriale despre photoshop.Le voi urmari cu nerabdare si pe celelalte pe care le vei mai face.Am ce invata de la tine si de la videotutorial.

    • Edy:
      misto dar am o intrebare: care este mai bun photoshop sau gimp???ms alex

      Eu unul prefer sa folosesc Photoshop.

  • felicitari f.bun tutorialul,spor la munca si asteptam noi tutoriale
    sunt cele mai bune:)

  • Serbane, sper sa nu tii secret asta, dar de cat timp folosesti Photoshop? Vad ca stii cum sta treaba cu majoritatea functiilor, fapt care arata ca nu esti chiar nou in domeniu, dar faptul ca nu stii care este scurtatura pentru undo in Photoshop arata exact contrariul. Scurtatura clasica Ctrl + Z, in photoshop nu face decat sa dea undo o singura data, iar la apasarea ei pentru a doua oara are efect de redo. Scurtatura de undo in Photoshop este Ctrl+Alt+Z, sa stii la urmatoarele tutoriale :) , Photoshopul tau nu are nimic defect. Spor la facut urmatoarele tutoriale despre Photoshop! :)

    • psaddict:
      Serbane, sper sa nu tii secret asta, dar de cat timp folosesti Photoshop? Vad ca stii cum sta treaba cu majoritatea functiilor, fapt care arata ca nu esti chiar nou in domeniu, dar faptul ca nu stii care este scurtatura pentru undo in Photoshop arata exact contrariul. Scurtatura clasica Ctrl + Z, in photoshop nu face decat sa dea undo o singura data, iar la apasarea ei pentru a doua oara are efect de redo. Scurtatura de undo in Photoshop este Ctrl+Alt+Z, sa stii la urmatoarele tutoriale , Photoshopul tau nu are nimic defect. Spor la facut urmatoarele tutoriale despre Photoshop!

      Inca astept raspuns la prima intrebare :).

  • Nu se poate afla cine te suna cu numar ascuns pe telefon?(daca se poate si doriti sa realizati un videotutorial)( asta daca ramaneti in pana de idei)
    Felicitari videtutorial.ro!

  • Buna Cristi,ti-am mai trimis un email la rubrica "Contac" dar poate nu lai primit si am ales sa postez un comentariu ca pote il veze,eu as dori sa fac parte din echipa videotutorial,nu sunt eu un profesionist dar ma descurc,te rog astept o confirmare a ta emailul meu este rap_alyn@yahoo.com multumesc.

  • Este un lucru bun ca sa anceput aceasta serie de videotutoriale photoshop dar parerea mea este ca sa anceput de la sfarsit, totul an mare graba de parca s-ar fi terminat anul serbane a-mi pare rau dar photoshopul e un soft greu de editare foto si nu cred ca ar trebui realizat an felul acesta. mie personal mi-sa parut la anceput ca sunt pe youtube nu pe video tutorial, sper ca la urmatoarele tutoriale pe care o sa le faci sa fi mult mai explicit si fara sa sari din-tro parte an alta ca an felul asta zapacesti si tutorialul si pe noi astia care te urmarim sper sa nu luati comentariul ca pe o critica, apreciez foarte mult munca depusa de echipa videotutorial si va multumesc foarte mult pentru rabdarea avuta la citirea comentariului.

  • cristi-admin: Cel mai usor este sa cririci sau sa barfesti, trebuie sa tinem cont ca Alex este la inceput, nu cu IT-ul ci cu realizarea tutorialelor.
    Cand ai emotii nimic nu mai este la fel, nu-ti mai gasesti cuvintele, transpiri, iti prirzi suflul, etc, etc.
    Incearca sa faci si tu un ghid si pune-l pe youtube si vezi ce iese.
    Cred ca trebuie sa-l sustinem cu totii pe Alex, nu aveti nimic de pierdut, Alex incearca sa faca ceva pentru toata lumea, nu cred ca-l ajuta prea mult criticile de genul asta.
    Daca vrei sa corectezi pe cineva, o faci elegant, pe un ton neutru. E…. ce sa faci, asta este, eleganta si bunul simt nu-l stapanim prea bine pe aici prin Romania. Noi ne pricepem foaaaarte bine la caterinca si la “arogante”, de prost gust bineinteles (fara sare).

    Ai dreptate, dupa ce ca poti sta cat vrei pe acest site fara plata si poti sa alegi ce sa faci la ce sa te uiti mai vezi pe cate unul cum isi arata incompetenta.

Related Post

This website uses cookies.