Gimp program gratuit de editat poze partea 3, realizare selectiilor – tutorial video HD

Salut prieteni sunt Dan,  astazi vom continua tutorialul despre Gimp, aceasta este partea a treia in care vom vorbi despre “Realizarea Selectiilor”.

Multi dintre voi, pe rubrica de comentarii, ati comparat Gimp-ul cu Adobe Photoshop, adobe photoshop este un program dedicat segmentului PRO si nu poate fi comparat in nici un fel cu Gimp, care este 100% gratuit, cu toate astea Gimp-ul se tine foarte bine si nu ai spune nici o clipa ca este un program gratuit.

Pentru utilizatorii casnici si pentru cei care doresc sa faca primii pasi in design si editare grafica, gimp este cea mai buna alegere, photoshop este inclinat spre folosirea profesionala si tocmai de aceea este si un pic mai greu de inteles de catre userii aflati la inceput de drum.

Tema celui de al treilea tutorial din seria tutorialelor GIMP este “Realizarea selectiilor”. In acest tutorial sunt prezentate mai multe metode de selectie .Voi trebuie sa alegeti atunci cand va prelucrati propriile imagini acele metode care se preteaza cel mai bine situatiei existente in acel moment. Va recomand pentru realizarea unor selectii de calitate sa folositi un zoom cat mai mare , sa adaugati masti layerelor si un ingredient esential –sa aveti rabdare.Acest tutorial descrie modul in care se poate insera imaginea unui copil in interiorul unei rame florale, respectiv cum se pot adauga unui text diverse efecte.

Pentru o mai buna intelegere a celor exemplificate in acest tutorial video despre Gimp, este necesara vizionarea primelor doua tutoriale:

1. Gimp program gratuit de editat poze partea 1 instalare si layere.

2. Gimp, program gratuit de editat poze, partea 2 mascarea layer-elor.

Va doresc vizionare placuta si va astept la urmatoarele tutoriale video despre GIMP. Download fisiere test

Dan Constantin
tutorialegimp.blogspot.com

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (63)

  • Salut vad ca nu este nici un comentariu m-am gandit sa dau eu unul . Interesant program este un fel de photoshop. Faceti o treaba excelenta tineti-o tot asa ;) . Multumesc !

  • Super tare ,foarte multa munca dar...ia sa vezi maine sant eu vre-o catzva nebuni care au cate ceva de obiectat ,,,ba ca aia nui bun ,,,ba ca ceia treaba ai ratato putzin,,,,,,,,,sa faca si ei daca au cu ce si sunt in stare!!!!!Dai inainte Dane cine ii place o sa invetze e bun ca ai inceput de la zero!!!SUCCES

  • La efecte de TEXT , cand dau efectul acela de "relief" mie nu-mi modifica textul ci deschide alta pagina identica cu si cu textul nemodificat , de fiecare data cand incerc sa-i dau textului efectul acela de iesire in relief , mi se deschide alta fereastra cu imaginea si textul tot nemodificat. Dece?
    Am facut exact cum ai aratat in tutorial dar degeaba , imi tot deschide alta fereastra cu aceeasi imagine si cu textul fara efectul de iesire in relief .

    Multumesc.

  • @roxana:Acel fenomen care il descri ,probabil, se intampla deoarece ai bifata optiunea "Work on copy" cand aplici filtrul "Add bevel".Debifeaza acea optiune.

  • @Dan: Stii un program cu care as putea taia o bucata dintrun film EX;la mijlocul filmului e o greseala si vreau sa o elimin pastrand restul filmului(deci numai ce este la mijloc sa tai) ?????merci

  • @CORLEONE:Iti recomand sa folosesti programul Avidemux.In principiu cred ca ai reusi si cu VideoPad(Adaugi tot filmul in Sequence,faci doua taieturi la inceputul si sfarsitul momentului ce vrei sa-l elemini din film,stergi acea sectiune si in final exporti filmul).

Related Post

This website uses cookies.