Gimp, program gratuit de editat poze, partea 2 mascarea layer-elor – tutorial video

Acest tutorial este al doilea din seria de tutoriale video destinate utilizarii programului gratuit de editare grafica GIMP.In acest tutorial veti invata modul in care se realizeaza mascarea layerelor, lucru esential intr-un program de editare grafica.

Masca reprezinta o imagine in nuante de alb si negru atasata unui layer .

Zonele in care avem culoarea neagra pe masca vor deveni transparente iar zonele albe de pe masca vor fi vizibile. In tutorialul urmator voi prezenta modul de selectie a anumitor elemente din imaginea pe care dorim s-o editam.

Pentru a intelege bine acest tutorial este necesar sa urmariti prima parte in care am prezentat si explicat in amanunt ce sint layer-ele (straturile) si cum se lucreaza cu ele.

Fiecare parte din seria de tutoriale video dedicate programului GIMP este important deoarece pe viitor vom face lucrari mai complexe si notiunile de baza vor fi indispensabile.

Pentru acest tutorial video in care se vorbeste despre mascarea layer-elor in GIMP trebuie sa va inarmati cu multa rabdare si atentie deoarece este destul de lung, daca urmariti tutorialul pe sarite este posibil sa pierdeti lucruri foarte importante. Aceste tutoriale video au un grad de concentrare al informatiei destul de mare, tocmai de aceea este necesara vizionarea lor cu mare atentie.

In partea de sus a tutorialului, exact unde se termina textul introductiv veti avea la dispozitie un link pentru descarcarea unor fisiere test pe care le puteti folosi drept material didactic .

Va doresc vizionare placuta si va astept la urmatoarele tutoriale video despre GIMP. Download fisiere test

Dan Constantin
tutorialegimp.blogspot.com

 

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (120)

  • Salut Boss,felicitari explici foarte bine nu vreu sa vorbesc rau despre nimeni dar in comparatie cu ceilalti prezentatori tu ne duci si lingurita la gura nu doar ne pui mancarea pe masa!

    daca ati putea sa faceti o prezentare despre placile de baza este cel mai important element care trebui cumparat in montarea unui pc

  • Interesant .dar sunetul se aude foarte neclar si încet. Dan îti recomand un pahar cu apa înainte de tutorial...

  • Cred ca cei ce au comentat mai sus nu s-au uitat nici la jumatate din tutorial.Tutorialul a fost excelent, au fost 70 de minute in care am fost la fel de atent ca la un film Oscar, imi plac mult aceste tutoriale despre editare foto si mai ales, felul cum explici.Faci o treaba extraordinara, si o sa ma uit in continuare la tutoriale tale despre acest extraordinar program Gimp, care desi este mult mai mic ca Photoshop, este aproape la fel de bun.Felicitari Dan, si tine-o tot asa.Multumesc.

  • Felicitari Dan.
    De mult cautam niste tutoriale care sa ma ajute la prelucrarea imaginilor.
    Poate dupa ce termini cu Gimp, incerci si cu Photoshop.

    Numai bine, si felicitari inca o data.

  • Ce poate face GIMP.....si ce puteti face voi
    Dan ... excelent.Se vede ca ai rabdare si iti place sa faci aceste tutoriale :)

  • RABDAREA.. TI-E PUNCTUL FORTE!!! BV ... SUCCES...
    SINCER NU LE-AM URMARIT "CAP-COADA" dar atat cat am urmarit ma facut sa imi fac o ideie despre tn , una fff buna!!!...

  • As vrea si eu un program pentru marirea downloadului de pe ODC (Strong Dc+,Apex Dc+) sau a torrentelor.Va rog foarte mult...THANKS

  • @crystyHACK: Nu exista asa ceva...e doar o iluzie si un mod pt producatorii de softuri ca sa scoata bani si din asta...cum ca iti ofera un soft de marit viteza! Viteza e aia pe care ti-o da providerul si cu asta basta!! daca vrei o viteza mai mare si o latime de banda mai mare schimba providerul cu unul mai bun!

  • actual in Romania tu care crezi ca e cel mai bun furnizor de Internet? Eu am viteza de dwn care ajunge si la 400 kb dar nu prea sunt multumit de ea...

  • Actual in Romania tu care crezi ca e cel mai bun furnizor de Internet? Eu am viteza de dwn care ajunge si la 400 kb dar nu prea sunt multumit de ea...astept sfatul tau...merci pt raspuns

Related Post

This website uses cookies.