Gimp program gratuit de design partea 4, trucaje, efecte, animatii, web design, html – tutorial video

Acest tutorial este ultimul din seria tutorialelor destinate utilizarii programului de editare grafica GIMP.

In tutorialul de azi sunt abordate mai multe aspecte: redimensionarea imaginii, cum se realizeaza un screen-shot, cum se adauga nou plugin-uri, cum se prelucreaza o imagine raw, cum se realizeaza o animatie, cum se schimba culoarea unui element dintr-o imagine, cum se face slice pentru pagini web, cum se poate retusa tenul unei persoane, cum se poate realiza un trucaj.

Vom face foarte multe lucruri in acest tutorial si de aceea va rog sa aveti rabdare pentru ca dureaza aproape 1.5 ore, durata acestui episod este mare pentru ca exemplele abordate necesita timp si atentie .

Inarmati-va cu multa rabdare pe durata acestui tutorial, dumneavoastra puteti sa invatati lucrurile cele mai interesante pe care oricine doreste sa le faca cu un program gratuit de editare poze: trucaje, animatii, prelucrare imagini raw, schimbare culori din poze, retusarea tenului unei persoane si nu in ultimul rind explicarea modului de constructie a unui website(partea grafica), subiecte de subiecte.

V-am pregatit si un set de imagini test pe care le-am folosit in acest tutorial:  Download Fisiere Test Gimp 4

Daca aveti nelamuriri sau intrebari, va astept pe rubrica de comentarii de mai jos.

Daca nu ati vazut celelalte parti ale acestei serii de tutorial video despre Gimp, va invit sa le urmariti pentru ca acele tutorial contin informatii esentiale fara de care nu puteti intelege ce vom face in acest tutorial.

1. Gimp program gratuit de editat poze partea 1 instalare si layere.

2. Gimp, program gratuit de editat poze, partea 2 mascarea layer-elor.

3. Gimp program gratuit de editat poze, partea 3 realizarea selectiilor.

Va urez vizionare placuta !

CINE DORESTE SA URMAREASCA ACEST TUTORIAL IN MOD STANDARD DEFINITION POATE SA-L VIZIONEZE IN PLAYLIST

Dan Constantin
tutorialegimp.blogspot.com

 

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (197)

  • Frumos tutorial, 1.5 ore chiar a meritat sa ma uit la el, cind l-am postat nu m-am uitat la tot, acum l-am vazut pe tot si pot spune ca este foarte bun, Dan are stofa.
    Foarte multe informatii intr-un singur tutorial.
    FELICITARI !

    • Bravo Dane Felicitari si respectele mele pt acest tutorial,pacat ca te vei opri aici cu gimpul!! Aceste 4 tutoriale nu au aratat decat o parte din tot ce poate face acest gimp!!!

    • Sa stii ca acest tutorial face parte dintr-o serie de 4 tutoriale dedicate programului de editare grafica GIMP.
      Ca sa inveti bine cum se foloseste GIMP-ul trebuie sa le urmaresti si pe celelalte 3 tutoriale video, vezi ca ai link-urile in text.

  • frumos tutorial .. felicitari !

    ps: scz de off topic .. dar asi dori ca un admin sa puna tutorialul de la avira .. deoarece cred ca sa facut o greseala si sa pun un tutorial de la acronis in loc de cel de avira cand cauti sa te uiti la avira ! ms

    • Nu este nici o gresala, tutorialul video cu Avira Free Edition a fost retras din pricina unor probleme de calitate.
      Noi tinem foarte mult la calitatea tutorialelor noastre si de aceea o sa-l refacem.
      Refacerea acestui tutorial sa va face pe ultima versiune Avira Free.
      Ne cerem scuze pentru neplacerea creata, in cel mai scurt timp speram sa refacem tutorialul.
      Intre timp poti urmarii restul de tutoriale video despre programe de tip antivirus, pe care le poti gasii cu ajutorul meniului Drop-Down din partea de sus a site-ului, in categoria "Securitate/Computer/Antivirus".
      Vizionare placuta si te mai asteptam, pentru Avira te rog sa revi in citeva zile, vei vedea un tutorial mai bun decit cel pe care l-am scos.

  • Felicitari lui Dan si nu numai !!! felicitari echipei Videotutorial.ro
    Va multumim ca faaceti aceste tutoriale pe gratis pentru noi, simplii useri si nu numai .

  • Dane un sincer MULTUMESC pentru aceasta adevarata lectie despre Gimp, pentru rabdarea de a explica pe intelesul tuturor.
    Pentru cineva ca mine, care nu are nici o pregatire in domeniu IT, faceti o treaba grozava aici. Va urmaresc fiecare postare.
    Multumiri tuturor!

    • In primul rind trebuie sa cunosti un soft de captura, noi avem tutoriale despre Camstudio si Snagit, urmareste aceste tutoriale si poti invata sa folosesti softurile respective.
      Dupa aceea trebuie sa ai inspiratie !
      SUCCES.

Related Post

This website uses cookies.