Ghidul cumparatorului IT, cateva informatii despre tehnologiile LCD, Plasma si Led – ghid video

Salut prieteni, in acest ghid va voi explica cate ceva despre principalele tipuri de tehnologii ce stau la baza televizoarelor plate prezente in rafturile magazinelor.
Inainte de un ghid de achizitionare m-am gandit sa va fac cunostinta cu tehnologia, nu voi fi prea contondent, explicatiile sunt directe si pe intelesul tuturor, sunt sigur ca veti intelege in mare cum stau lucrurile cu televizoarele plate.
In curand voi face un ghid care va va fi de ajutor daca vreti sa cumparati un tv modern, inainte este bine sa stiti care sunt diferentele intre lcd, plasma si led, trebuie sa cunoastem inainte avantajele si dezaavantajele fiecarei tehnologii.
Inca odata, acesta nu este un ghid de achizitionare tv, este un scurt ghid explicativ despre principalele tehnologii ce stau la baza producerii televizoarelor plate.
Ghidul achizitionare tv lcd, plasma sau led va urma…
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (48)

  • vezi cristi?la asta ma refeream in urma cu ceva timp cand te-am rugat daca poti face un tutorial despre tv-urile lcd,plasma etc.poate ne faci si un tutorial despre achizitionarea unui UPs atat de necesar.Numai bine si Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!

  • Salut Cristy daca tot teai apucat de aceste ghiduri de achizitionare ar fi bun unul despre achizitionarea unui sistem de operare windows xp Si apropo bun tutorial!!!

    • costy: Salut Cristy daca tot teai apucat de aceste ghiduri de achizitionare ar fi bun unul despre achizitionarea unui sistem de operare windows xp Si apropo bun tutorial!!!  

      cine ar dori sa-si achizitioneze asa ceva? Suportul pentru Windows XP sa scos. Microsoft nu mai ofera suport pentru acest sistem de operare. Daca vrei sa beneficiezi de suport si alte facilitati de la microsoft prin cumpararea unui Windows licentiat, cumpara Windows vista sau windows 7 (daca ai PC capabil cumparati Windows 7)

  • Am un monitor lcd LG de aproape un an si pana acum nu am avut nici o problema, apropo felicitari pentru ghid !!!!!!!!!!!!!

  • As avea şi eu o curiozitate. Uneori monitorul meu Lcd face anumite "figuri". Luminozitatea scade, albastrul capata o uşoară nuanţă de verde, albul devine mai închis, culorile devin în general mai închise, mai reci: Ecranul pâlpâie. Uneori culorile îşi revin pentru câteva secunde sau câteva fracţiuni de secundă, după care iar capătă acele nuanţe reci. Tote aceste lucruri durează aproximativ 2-3 zile. După care vine iar o perioadă de câteva săptămâni sau luni în care monitorul se comporta normal. Din păcate nu mai este în garanţie.

    Care ar fi cauza ? Ar fi o idee bună să scap de acest monitor, să îl vând cât timp încă se mai poate ?

    • Vali: As avea şi eu o curiozitate. Uneori monitorul meu Lcd face anumite “figuri”. Luminozitatea scade, albastrul capata o uşoară nuanţă de verde, albul devine mai închis, culorile devin în general mai închise, mai reci: Ecranul pâlpâie. Uneori culorile îşi revin pentru câteva secunde sau câteva fracţiuni de secundă, după care iar capătă acele nuanţe reci. Tote aceste lucruri durează aproximativ 2-3 zile. După care vine iar o perioadă de câteva săptămâni sau luni în care monitorul se comporta normal. Din păcate nu mai este în garanţie.Care ar fi cauza ? Ar fi o idee bună să scap de acest monitor, să îl vând cât timp încă se mai poate ?  

      Incearca sa-l probezi si pe alta placa video, daca tot face figuri inseamna ca-i stricat, incearca sa-l duci la reparat, de obicei monitoarele nu au sanse prea mari la reparatie.
      Cred ca nu este corect sa-l dai altcuiva !
      Asta este, electronicele nu au viata vesnica, mai devreme sau mai tarziu mor toate, ne luam altele si tot asa.

  • baieti,da voi sunteti rapizi,eu nici macar nam terminat sansusesc un tutorial,chindcolo apare altul,stimes la voi acet lucru .

  • eu am unl LCD si merge foarte bine in plus am un monitor PC LED de care sunt foarte incantat dar care ma costat cam mult.. iar acum de CRACIUN cred ca o sa cumpar un tv led mai mic de 66 diagonala mersi de videotutorial

  • Excelent ghid, multumesc.As avea 2 intrebari : Exista monitoare cu plasma ? Si care tehnologie vede mai bine fata de un Crt ?(ma refer la claritate)

    • Srj: Excelent ghid, multumesc.As avea 2 intrebari : Exista monitoare cu plasma ? Si care tehnologie vede mai bine fata de un Crt ?(ma refer la claritate)  

      cica excelent ghid dar se pare ca n-ai inteles nimic din el. Ia pune mana si mai uita-te odata la el dar de data asta fara sa derulezi. sa tras niste concluzii la sfarsit sa explicat fiecare tehnologie si sa spus care ar fi cea mai indicata. Sau o faci doar ca sa ne enervezi pe noi?

  • Puteti face un tutorial despre cum se face un server de world of warcrfat.Si cum sal fac public fara hamachi cu site,forum,etc?Caut asta demult si nu gasesc deloc

Related Post

This website uses cookies.