Ghidul cumparatorului, cum ne alegem o tableta sau un smartphone – ghid hardware

Salut prieteni, astazi voi incerca sa va explic cateva lucruri din complicata lume a gadgeturilor, va fi un ghid util celor care vor sa-si cumpere in perioada asta un smartphone sau o tableta.
Am decis sa comasez doua ghiduri intr-unul, asta deoarece tabletele si smartphone-urile au multe in comun. Am putea spune cu usurinta ca un smartphone este o tableta mai mica si o tableta poate fi un smarthpone supradimensionat.
Sunt perioade din an cand se fac foarte multe lansari, aceasta perioada este toamna, chiar la timp pentru sarbatori, clientii au timp sa citeasca review-uri, sa faca comparatii si sa aleaga in cunostinta de cauza.
E simplu sa cumperi cel mai bun device, iei ce-i mai scump si gata, afacere buna este atunci cand gasesti un smartphone sau o tableta la preturi foarte bune, un exemplu este telefonul Nexus S, care este un telefon foarte bun, acesta va primi update-ul Android 4.0 Ice Cream Sandwich, este printre putinele device-uri care vor primi ultimul “desert” de la Google. Cu toate ca nu este dotat cu procesor dual core sau ecran cu rezolutie HD, acesta este un telefon extrem de bun care poate rula fara probleme orice fel de aplicatie sau joc, exceptie fac poate filmele 1080p high profile si jocurile create special pentru multi core cum ar fi: Grand Theft Auto III, SHADOWGUN, Riptide GP si multe altele.
O tableta super rentabila in perioada asta este Asus Transformer TF101 care o gasim la un pret extrem de avantajos pe piata, Transformerul are un mare avantaj in fata altor competitori si anume docking station-ul, acest dock transforma Transformer-ul (ce urat suna!) intr-un veritabil netobook cu Android, pe deasupra mai are si o baterie care poate prelungi autonomia tabletei pala la vre0 17 ore, asta este o chestie super tare daca ne gandim ca un laptop mediu are o autonomie de maxim 2-3 ore, si asta fara a rula filme HD sau jocuri 3D.
Aceste doua dispozitive au un pret accesibil deoarece trebuie sa faca un pas inapoi pentru a face loc generatiei actuale, in primul caz Nexus S face loc frumosului si musculosului Galaxy Nexus (mosule?), primul smartphone care vine cu Ice Cream Sandwitch, un sistem de operare toatal schimbat, toti sunt de parere ca este cel mai important pas facut de Android de la lansarea sa. Pa taramul tabletelor Asus Transformer face loc fratelui mai mic si mai destept Transformer Prime, acesta are o “uzina” de procesare bazata pe un SoC (system on chip) Nvidia Tegra 3 cu 4 ARM Cortex-uri A9 si grafica gforce LP, acesta zguduie lumea benchmark-urilor Android cu scoruri incredibile si o experienta super lina in Honeycomb , daca ecranul la TF101 era foarte bun, acum pe Prime este perfect, cantitatea de memorie flash pe varianta de baza a fost marita de la 16 la 32 GB si lista ar putea continua.
Mai jos aveti cateva ponturi pentru sarbatori:

Smartphone-uri.

Gama telefoane ieftine:

Telefon mobil Huawei U8650 Sonic Black … 599 Lei
Telefon mobil LG P500 Optimus One, Silver
Telefon HTC Explorer, Black

Gama raport performanta / pret :

Telefon mobil Motorola DEFY, Black
Telefon mobil Samsung I9001 Galaxy S Plus, 8GB, Black… 1299 Lei
Telefon mobil Sony Ericsson Xperia ray White (pentru persoane cu stil)

SUPER PONT:
Telefon mobil Samsung S8530 Wave 2, Black …800 lei (sistem de operare Bada)
Telefon mobil Samsung Google Nexus S i9023 White
Telefon mobil Samsung I9100 Galaxy S2, 16GB, Black

Gama “rupe tot”:

Telefon Mobil Samsung Galaxy Nexus I9250, Titanium Silver
Samsung Galaxy Note N7000 Blue
Telefon mobil Apple iPhone 4S, 16GB, Negru

Tablete:

SUPER PONT

Tableta Eee Pad Transformer Asus TF101-1B055A cu procesor nVidia Tegra 2 – T250, 16GB, Brown

All in one:

Tableta Asus Slider 10.1

Best performance:

iPad 2 Apple 32GB Alb

………………………………..

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (51)

    • Andrei Alexandru:
      Salutare, Pana la urma ce sa aleg intre galaxy s2 si nexus s??? sau altu…….

      Aceste doua dispozitive nu pot fi comparate, poti compara Nexus S cu galaxy S i9000, in niciun caz cu SGS2 i9100.
      Ce aleg?
      Depinde ce ce-ti place, aici poate fi vorba si de gust, ambele sunt device-uri puternice, Nexus S in schimb nu este dotat cu procesor dual core.
      Galaxy s2 este un smartphone excelent, singurul dezavantaj este display-ul, doar 800x480 este putin pe langa 1280x720 in cazul lui Galaxy Nexus sau 1280x800 in czul lui Galaxy Note.
      Fiecare dispozitiv are avantaje si dezavantaje, unul este ieftin dar putin mai slab, altul este performant dar un pic cam scump.
      Cert e ca aveti de unde alege, pe piata sunt o multime de telefoane inteligente.

      Sfatul meu aste sa cauti un telefon care are un display cu rezolutie de minim 800x480, procesor minim 1Ghz, memorie minim 512 MB, n-ar fi rau ca telefonul sa aiba o baterie cat mai buna, ceva peste 1500 mAh.

      Alegerea este a voastra, eu v-am dat doar cateva informatii si recomandari.

  • Foarte tare acest ghid!
    Poate reuseste cineva din echipa videotutorial sa achizitioneze un nexus s sau galaxy nexus si sa faca tutoriale despre el.

  • Buna Cristi! La tanc tutorialul. Ma roade de ceva timp sa-mi iau o tableta dar... banii sunt o problema. Am vazut ceva romanesc cu preturi la care as mai spera dar am vazut ca ai sarit peste una din ele. E vorba de Tableta Allview Alldro Speed SuperSlim care e posibil sa primeasca android 4.0 si ar mai fi EvoTab 2 care sta sa apara. Daca ai putea sa-ti dai cu parerea despre ele, care ar fi mai indicata. Vreau doar pentru net, office, redare prin camblu pe un videoproiector, muzica. Mai putin jocuri sau sa fac teste cat de tare e. Multumesc anticipat!

    • piedone49:
      Buna Cristi! La tanc tutorialul. Ma roade de ceva timp sa-mi iau o tableta dar… banii sunt o problema. Am vazut ceva romanesc cu preturi la care as mai spera dar am vazut ca ai sarit peste una din ele. E vorba de Tableta Allview Alldro Speed SuperSlim care e posibil sa primeasca android 4.0 si ar mai fi EvoTab 2 care sta sa apara. Daca ai putea sa-ti dai cu parerea despre ele, care ar fi mai indicata. Vreau doar pentru net, office, redare prin camblu pe un videoproiector, muzica. Mai putin jocuri sau sa fac teste cat de tare e. Multumesc anticipat!

      Daca as fi in locul tau nu as cumpara niciuna, as mai astepta sa strang ceva cascaval.

  • Cristi, debeaba a aparut galaxy nexus noul telefon cu android 4.0 pentru ca nu are radio FM, plec si eu undeva si nu am radio trebuie sa plec cu un radio fm separat dupa mine, ca si nexus S fara radio incredibil fac economie astia de la samsung nu tu sensor de lumina, nu tu blitz decat la unele, cand o aparea galaxy nexus S cu radio atunci iau, astia inloc sa bage mai mult scoate, face economie, sau daca face sa faca radio fara casti idee buna. Nu sunt multumit de galaxy nexus

  • Dar daca trece de 10- 12 milioane o tableta, din punctul meu de vedere si la nevoile mele actuale, ma orientez spre un laptop cu minim i3. Acum sa vedem ce zice Mos Craciun :)

    • piedone49:
      Dar daca trece de 10- 12milioane o tableta, din punctul meu de vedere si la nevoile mele actuale, ma orientez spre un laptop cu minim i3. Acum sa vedem ce zice Mos Craciun

      Daca ai nevoie de un laptop de ce te gandesti la tableta? Acestea sunt produse din clase diferite, ca un fel de calorifer electric vs aer conditionat.

  • Mai stiti!
    Parca ati facut un tutorial cum sa filmezi desktop 1 minut fara nici un program instalat era ceva online.Nu mai stiu cum se numeste situ-l

    • warsn:
      Mai stiti!
      Parca ati facut un tutorial cum sa filmezi desktop 1 minut fara nici un program instalat era ceva online.Nu mai stiu cum se numeste situ-l

      Scrii sus in casuta de cautare din dreapta sus de pe margina neagra: Screenr sau Screencast-O-Matic dai enter si o sa gasesti tutorialele.
      Te sfatuiesc sa vezi si tutorialul nostru despre bookmark-uri si gestionarea lor sa inveti si tu cum sa pastrezi un "semn de carte" catre paginile care ti-au placut ca sa stii sa revii usor la ele fara ca tu sa fii nevoit sa le tii minte adresa la articole. Le organizezi frumos in browser pe foldere pe categorii. Site-uri utile, aplicatii web, tehnologie, si asa mai departe si salvezi site-urile pe categorii in browserul tau.
      Ivatati sa fiti practici si sa va organizati!

    • warsn:
      Mai stiti!
      Parca ati facut un tutorial cum sa filmezi desktop 1 minut fara nici un program instalat era ceva online.Nu mai stiu cum se numeste situ-l

      Site-ul se numește screenr.com

  • Folosesc Lg Optimus One P500 si il recomand, si hai ca inca nu este chiar asa de generatie veche :) Inca are calitate = pret + performanta
    Pot pune pariu ca Lg Optimus One P500 nu va primi upgrade la Ice Cream Sandwich.

    Si daca tot primim recomandari fac o mica paranteza mi-am montat la pc un tuner tv (doar din curiozitate sa vad cum functioneaza), am pornit calculatorul si am vazut ca iese fum din unitate, am scos repede calculatorul din priza si stupoare am vazut ca mi s-a ars placa video. Probabil era stricat tuner-ul dar nu imi pot da seama cum mi s-a ars placa video. Am cerut la un prieten placa lui video sa vad daca imi merge pc-ul si imi merge normal. Pana la urma nu mai conteaza, am facut-o iar lata. Asa ca trebuie sa imi cumpar o placa video noua, este vorba despre http://www.emag.ro/placi_video/placa-video-msi-ati-radeon-hd-5450-1024mb-gddr3-64bit-dvi-i-pci-e--pR5450-MD1GD3HLP dar trebuie sa imi cumpar si cooler pt placa, am vazut ca nu prea e necesar ca are radiator mare. Sa imi comand si cooler pentru placa video?

Related Post

This website uses cookies.