Ghid hardware, achizitie tableta, primavara 2014

Salut prieteni, in acest ghid vom vorbi despre modul in care trebuie sa actionati atunci cand vreti sa cumparati o tableta.
In ultima vreme au aparut o multime de tablete pe piata, sunt tablete ultra ieftine care sunt menite sa aduca cate o tablete in fiecare casa, sau mai bine zis in fiecare camera din casa. Sunt atat de ieftine incat te intrebi: Care-i smecheria, e stricata ?
Ca sa faci o tableta ieftina trebuie sa reduci costurile de productie, sa reduci costurile cu dezvoltarea si cercetarea si bineinteles sa folosesti cele mai ieftine componente din lume. Daca sunteti pregatiti sa plecati intr-o aventura cu o tableta iefina, trebuie macar sa va luati cateva masuri de precautie.
Asigurati-va ca producatorul tabletei va va oferi update-uri, adica versiuni noi ale sistemului de operare si patch-uri pentru problemele software.
Asigurati-va ca tableta are cateva dotari decente: gps, procesor dual core bun sau quad core decent, ecran IPS pentru vizibilitate buna la exterior si din toate pozitiile, daca se poate si un modul 3G integrat (multi ofera modemuri externe).
Nu uitati, ca sa folositi softurile moderne aveti nevoie de conexiune permanenta la retea, GPS, microfon (multe tablete nu au).
Ca sa puteti vedea bine ce-i pe ecran atunci cand sunteti afara, aveti nevoie de un ecran IPS de calitate, majoritatea tabletelor au ecrane lcd de tip TN.
Daca azi as merge la magazin sa-mi cumpar o tableta, as alege din urmatoarele modele in functie scop (pentru copil, pentru sotie, pentru MINE)
Tablete perfecte pentru copii:
Tableta Serioux FasTAB S716 cu procesor Cortex A8 1.20GHz, 7″, 512MB DDR3, 4GB, Wi-Fi, Android 4.0.3, Negru
sau
Tableta Vonino Orin HD cu procesor Dual-Core A9 1.2GHz , 7″, 1GB DDR3, 8GB, HDMI, Wi-Fi, Android 4.2.2 Jelly Bean, Black
Pentru fete/femei
Tableta Acer Iconia B1-710-83171G00nw cu procesor Dual-Core MTK 8317T 1.20GHz, 7″, 1GB DDR3, 8GB, Wi-Fi, GPS, Android 4.1 Jelly Bean, White (are GPS)
sau
Tableta Huawei Media Pad 7 Lite S7-931u, 7″ cu procesor Cortex A8 1.2GHz, 1GB DDR, 8GB, Wi-Fi, 3G, Android 4.0, White (are GPS si 3G)
Pentru baieti/barbati
Tableta Asus MeMO Pad HD 7 ME173X-1A121A cu procesor Quad-Core MT8125 1.20GHz, 7″, IPS HD, 1GB DDR3, 8GB, Wi-Fi, Android Jelly (are GPS)
sau
Tableta Toshiba Encore WT8-A-102 cu procesor Intel® AtomTM Z3740D 1.33GHz, 8″, 2GB DDR 3, 32GB, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, Mic (are GPS)
sau
Tableta Lenovo IdeaPad Yoga B6000 cu procesor Quad-Core MT8389 1.20GHz, 8″, 1GB DDR2, 16GB, Wi-Fi, 3G, Android 4.2 Jelly Bean, Silver Grey (are GPS si 3G)
Pentru cei pasionati
Tableta Asus FonePad HD 7 ME372CG-1A069A cu procesor Intel® Dual-Core Z2560 1.60GHz, 7″, IPS, 1GB DDR2, 8GB, Wi-Fi, 3G, Bluetooth 3.0, GPS, Android 4.3 JellyBean, White (are GPS, 3G si telefonie)
sau
Tableta Google Nexus 7 II cu procesor Quad-Core 1.5GHz, 7″, IPS, 2GB DDR3, 16GB, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, Android 4.3 JellyBean, White (alegere de top calitate pret)
sau recomandarea mea
Tableta Asus FonePad Note FHD 6 ME560CG-1B011A cu procesor Intel® Dual-Core Z2580 2.0GHz, 6″, 2GB DDR2, 16GB, Wi-Fi, 3G, Bluetooth 3.0, GPS, Android 4.2 JellyBean, Black ——– (cel mai tare la pret avantajos)


[media id=1115 width=480 height=223]
Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (28)

  • Daca cumparam o tableta ieftina produsa de o companie mai mica sa zic dar care sa contina cumponente bune, nu poate fi inlocuit sistemul de operare sa obtinem performantele unei tablete Asus, Samsung etc ?

  • La Samsung degeaba au o "armata" de "progamatori" ca tot soft de 2 lei fac.
    In plus absolut toate softurile dedicate Samsung sunt pur si simplu o mizerie.
    Singurul merit al lor este ca au plasticul cu look de metal.

  • Eu recomandam Nexus 7 din prima, mi se pare ce-a mai complexa tableta din orce punct de vedere. La alte magazine se gaseste cu 999 lei, si chiar daca nu are 3g putem sa facem tethering cu telefonul mobi.

  • O alegere buna cred ca ar fi si un LG GPad 8.3" care de curand a primit si ultimul update (kitkat 4.4).
    Singurul minus la ea fiind modulul 3G (care lipseste), dar tinand cont ca se poate da net de la telefon cred ca este o tableta foarte reusita !!

  • Salut Cristi dar continuarea la tutorialul cu Watt O Meter-ul cand o sa apara ca sunt curios ce consum are un leptop.

    • Ecranul TFT (adica TN) nu este potrivit pentru dispozitive ultra portabile ca telefonul si tableta. La un monitor sau chiar un ecran de laptop entry level mai merge insa la telefoane si tablete...
      Rezolutia este a alta problema a tabletei din link, 800x480 avea telefonul HTC HD2 pe care l-am cumparat eu in 2009, la ora actuala vei avea o gramada de probleme cu rularea aplicatiilor pe acesta rezolutie. Nu uita ca este tableta, daca era telefon parca mai treceam cu vederea, era ecranul mai mic.

  • @Cristi, lista pe care ai lasat-o deasupra videotutorial-ului o puteai continua si cu modelul LG G Pad 8.3 comparativ cu Google Nexus 7 II sau de ce nu si cu Asus FonePad Note FHD 6 ... Ce parere ai despre aceasta tableta?

    • In textul care insoteste tutorialul am recomandat Nexus 7 2013, din pacate despre G Pad am uitat, este intradevar un produs foarte bun.

  • Am Videotutorial pe Speed Dial si nu am avut probleme pana acum cateva saptamani cand uneori incercand sa accesez locatia apare mesajul "Warning: session_start(): The session id is too long or contains illegal characters, valid characters are a-z, A-Z, 0-9 and '-,' in /home/videotutorial/public_html/wp-content/plugins/si-captcha-for-wordpress/si-captcha.php on line 913 ".Dau reincarcare si uneori problema se rezolva si pot accesa locatia dar alteori nu si trebuie sa folosesc alte metode.De unde apare problema?

Related Post

This website uses cookies.