Ghid de achizitie, cum sa alegem un aer conditionat

Salut prieteni, astazi vom face ceva mai special, vom face un ghid hardware cu informatii pentru achizitia unui aparat de aer conditionat. Facem asta pentru ca vara asta s-au anuntat temperaturi record si odata cu ele umiditatea va face aerul insuportabil.
Aerul conditionat nu mai este un moft, odata cu cresterea radiatiilor solare si a temperaturilor, este aproape o necesitate, mai ales pentru cei care stau la bloc, la ultimiul etaj, aerul conditionat chiar este o necesitate.
Cum alegem cel mai bun aer pentru bugetul nostru.
De-a lungul acestui tutorial video am enumerat cateva chestii la care trebuie sa fiti atenti atunci cand cumparati un aer conditionat si chiar cand acesta va fi montat.
Compresorul:
Alegeti tehnologia inverter, asta va ajuta sa faceti economie, sa supradumensionati unitatea fara teama consumului si sa puteti face treaba cu el si iarna la -15 grade celsius.
Filtre:
Alegeti aparatul cu cele mai bune filtre, nu exagerati insa, schimbarea filtrelor organice poate costa foarte mult. Hitachi face cateva modele de aparate cu filtre din otel inoxidabil, asta inseamna ca se vor curata usor si va vor tine o vesnicie.
Functii suplimentare:
Generator plasma, o functie despre care producatorii spun ca reduce 99% din bacterii si virusi. Atentie, multi oameni nu suporta aceasta functie. Incercati la magazin inainte sa platiti in plus o functie pe care nu o veti folosi.
Follow Me, functie care permite telecomenzii sa comunice unitatii interne temperatura din zona, practic exista un termometru in telecomanda.
Directia aerului:
Cele mai simple aparate au flapsuri motorizate doar pentru sus-jos, cele mai scumpe aparate pot trimite aerul automat in orice directie.
Senzori:
Aparatele performante au senzori care detecteaza prezenta umana si pornesc sau opresc aerul in functie de setarile facute anterior.
Zgomotul:
Aerul conditionat este un aparat care merge mai tot timpul si este foarte important sa fie silentios. Eu am rezolvat asta in urmatorul fel, am luat 18000 btu (putin supradimensionat) si-l tin pe minim, in felul asta nici macar nu se aude si fluxul de aer este suficient de puternic.
Ce inseamna BTU ?
British thermal unit, este unitate de masura a energiei in mai multe tari, in romania masuram puterea un KW.
1KW = 3412 BTU
Indiferent ce alegeti, nu va lasati dusi de marketing, toti producatorii va vor promite verzi si uscate, dar acum ca stiti mai multe…
Preturi aer conditionat



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Salut,am si eu o intrebare care nu are legatura cu tutorialul de mai sus. Poti sa imi spui si mie ce parere ai de DS Domination? As vrea sa imi fac un cont si nu am incredere foarte mare.Sper sa ma poti ajuta. Multumesc si succes in continuare cu tutorialele!

  2. Pana la urma care este motto-ul VIDEOTUTORIAL.RO :Crezi ca stii totul despre aerul conditionat? sau Crezi ca stii totul despre IT? Glumesc desigur.
    Tutorialul este foarte folositor, multi intreaba pe cei de la magazine, care binenteles ca lauda produsele, inloc sa se informeze inainte de a cumpara. Cei care au vizionat cap-coada acest tutorial sunt sigur ca au ramas cu un bagaj de cunostinte in ceea ce priveste o eventuala achizitionare a unui aer conditionat, sau cel putin elementele de baza a unui astfel de aparat.

  3. Aceste aparate le poti folosi si ca sa incalzesti iarna in loc de centrala sau alta sursa de caldura? la asta te refereai. Am vazut in trecut pe un afis ceva de genu Panou Radiant HEAT-X 4 1100W dar era diferit nu mai stiu daca folosea Bluetooth sau infrarosu, panourile erau de culoare neagra costa cam 800 ron, garantie 5 ani, consum electric mic si scriea cati m2 incalzeste

    • Aerul conditionat inverter de ultima generatie pot face fata iarna fara probleme. Este mult mai economic decat o centrala pe gaz sau incalzirea cu calorifere electrice / panouri radiante.
      Panourile radiante nu incalzesc aerul (folosesc radiatii infrarosii), ele incalzesc obiectele din raza de actiune, astfel dupa un dulap sau dupa un perete va fi mereu mai frig / umezeala.

  4. Am inteles, ca sugestie poate faci un tutorial in care ne areti ce ti-ai luat, cat consuma si cat costa curentu doar la aeru conditonat, incalzire-racire. Nu cred ca mai are rost sa zic ca tutorialele sunt cele mai bune!

    • M-am gândit ieri la asta insa imediat mi-am dat seama ca este aproape imposibil sa stabilesti consumul.
      In standby aparatul consuma 0.6 Wati , adica aproape nimic. Cand porneste consuma intre 300 si 400 de Wati dupa care se urca gradual pana la 1200 de wati. Dupa ce ajunge aproape de temperatura setata ( 23 de grade) consumul de reduce usor pana la 300 de Wati si pe acolo ramane. Daca as fi superficial, as spune ca aparatul meu consuma 300 de wati pe racire, insa nu-i atat de simplu. Depinde de temperatura exterioara, de cea interioara si de setari.
      Aparatul este de la Romstal, se numeste Vision si are 18000 BTU. Chiar daca este de 18000, este foarte silentios chiar si fara functia sleep activata.
      Sunt foarte multumit de acest aparat, daca nu cautati super brand-uri va recomand cu incredere acest model, mai ales ca are un pret foarte bun. 12000 btu este 1500 sau 16000 lei. Garantia este oferita de Romstal, asta va ofera o oarecare siguranta.
      Dar dupa cum v-am spus și-n tutorial, nevoile mele nu se potrivesc neaparat cu ale voastre, fiecare cauta ceva anume, de aceea este bine sa folositi informatia din tutorial ca sa alegeti cel mai bun aparat de aer conditionat pentru incaperea / încăperile voastre.

  5. @ Faqyak @ Rareş
    In curand toate electrocasnicele si electronicele vor fi conectate la reteaua locala si vor putea fi controlate / monitorizate / setate de pe telefon. Modele de aer conditionat de la LG sau Samsung se gasesc la preturi accesibile cu conexiune si control prin retea. Inainte sa ajungi acasa poti sa pornesti aerul conditionat remote de pe telefon.
    Computerul nu mai este doar PC-ul. Lumea tehnologiei se schimba si cel cu informatii va fi intotdeauna in avantaj.

  6. Vreau sa deschid un magazin, cine se baga? Angajatii primesc gratis un aer conditionat. Cerinte : cagula si levier, rog seriozitate 🙂

  7. P Mircea a zis

    Multumesc!Aveam nevoie de aceasta documentatie

  8. Cam cat platesti pe luna la acest aer conditionat ?

    • Daca te referi la consum, la mine va fi in jur de 40-60 de KW pe luna, trebuie avut in vedere ca aparatul este mai mare decat media, are 18000 btu si face rece pentru 67 de m². Daca se foloseste un aparat de 9000 btu intr-un living, consumul va fi de 10-30 KW pe luna.
      Depinde foarte mult si de pozitia camerei, camerele cu ferestre spre nord vor avea vara mai racoroasa insa iarna va fi mai grea.
      Eu cred ca voi plati in jur de 30-40 de lei pe luna pentru racirea casei, nu cred ca este o suma mare. Daca ne gândim cat as fi platit pentru sucuri reci sau bere rece…

  9. 30-40 lei e foarte bine, ma asteptam la 100 lei care si asa nu era exagerat, iar iarna daca consumu ar fi cu ceva mai mic ca la gaz iara e foarte bine. Insemna ca si daca ai pune in fiecare camera un aer conditionat, camera de 4 pe 4 m lungime-latime cu inaltime medie, consumu este mai mult decat multumitor, ma refer la casa nu la apartament de bloc, casa cu 2-3 camera , hol, baie, camara, living in functie de casa ca nu toate sunt de o culoare

  10. Active News a zis

    Foarte bun video tutorialul. Multe informatii utile!

  11. d-lor administratori videotutorial daca tot nu mai aveti ce face ,desi mai era de discutat cate ceva dar le-ati lasat balta,.va dau o sugestie ..faceti reviewuri video ,impresii etc. despre telefoane ,tablete ,tv camere foto video ,cam tot ce misca pe piata IT acum ….ca sunt 1-2 pe piata care fac chestia asta si ar mai fi loc si ptr.voi ca tot sunteti priceputi.

    • Merci de sugestie.
      Aici nu e vorba ca nu avem ce face, sunt multe subiecte in lucru care ne consuma timp, chiar azi-maine va veni un review la care am lucrat destul de mult. Nu ne place sa venim cu tutoriale / ghiduri / review in graba doar de dragul de a avea postari cat mai dese.
      Chiar daca nu se observa, multe tutoriale necesita timp, ca sa iasa bine si sa fie detaliate. Culegerea de informatii si testarea necesita timp, nu vrem sa facem un tutorial / review copiat din parerile altora, facem totul cum scrie la cartea bunului simt.
      Mai bine putin si de calitate decat mult si de duzina.
      Oare nu v-ati saturat de site-uri care preiau articole lansate afara si jos baga sursa ?
      Uita-te la tutorialele noastre, nu le mai gasesti in alte parti, sunt gatite in casa, cu drag pentru voi, retete “traditionale”, nu junk food pentru creier.

  12. Salut Cristi. Ai instalat android L pe nexus 4? Daca da, poate faci o prezentare.

    • Nu am instalat, Android L este o versiune pentru nexus 5 . In afara de asta trebuie stiut ca nu este o versiune stabila, este doar pentru developeri, ca acestia sa stie incotro sa mearga cu aspectul aplicatiilor pe care le dezvolta.

  13. de cele portabile ce ziceti?ati avea o recomandare?v-as fi recunoscator.macar dupa ce sa ma ghidez,as dori la o firma si nu vreau gauri,nu am cum.toata stima pentru ce faceti?

  14. as dori sa faceti un tutorial destinat unui gps pentru autovehicul pt achizitie

  15. Cezar Popescu a zis

    Energia se masoara in Kwh sau in BTU.
    Puterea se masoara in Kw sau in BTU/h
    Deci conversia intre Kw si BTU este o mare eroare de fizica elementara.
    E adevarat ca si producatorii de aparate de a.c. gresesc atunci cind le caraacterizeaza prin BTU in loc de BTU pe ora (sau, ce stiu eu, poate BTU pe zi)

  16. Ce zici de MSZ-HJ35+MUZ-HJ35? vad ca mai e trecut si asa sau e alt model MSZ-HJ35VA-MUZ-HJ35VA e vorba de un Mitsubishi la aproximativ 2000RON

  17. Sub 1500Ron se poate lua un aer condtionat, echivalent la un Mitsubishi 25-35 m/2, 12000 BTU sau merge si 9000 BTU? nu in comparatie cu Mitsubishi ci in acel buget de sub 1500RON

Speak Your Mind

*