Ghid achizitie tableta 2013 si recomandarile noastre

Salut prieteni, astazi voi face un ghid hardware pentru toti cei care doresc sa cumpere o tableta si au nevoie de cat mai multe informatii pentru o achizitie echilibrata in cunostinta de cauza.
Mai sunt cateva zile si incepe scoala, cum caietele sunt demodate, multi tineri au inceput sa foloseasca tabletele pentru notite. Chiar daca tabletele nu vor fi folosite doar pentru notite, acestea pot deveni extreme de utile la scoala, putand sa dezvolte creativitatea tinerilor. O tableta cu digitizer si recunoasterea scrisului de mana poate ajuta elevul sa ia notite extreme de rapid. Chiar si update-urile pe facebook pot fi facute mai comod de pe o tableta…
Astazi vom vedea daca tabletele ieftine merita sau nu. Dupa ce vom aplica filtrele vom descoperi ca importatorii romani de tablete au taiat destule “colturi” si per total nu intodeauna un pret mai mic inseamna o valoare mai buna. Valoarea ar trebui sa fie un raport intre dotari, pret si performanta.
Tablete pentru profesionisti (ingineri, profesori, contabili, avocati, notary, etc)
Recomand alegerea unei tablete cu system de operare Windows 8 Pro, asta pentru ca au nevoie de anumite softuri care ruleaza doar pe Windows, softuri cu liceenta care nu pot fi rulate pe Android sau IOS.
Tablete pentru consum multimedia si social (youtube, jocuri, muzica, facebook, etc).
In aceasta categorie intra orice tablet care are GPS, microfon, minim 1 GB RAM, minim 1280×720 rezolutie. Acestea sunt cateva specificatii minime pentru o tableta moderna.
ATENTIE.
Multe tablete ieftine nu vor putea fi folosite pentru navigatie deoarece nu au modul GPS.
Multe tablete ieftine nu suporta voice call sau video call deoarece nu au microfon.
Multe tablete ieftine nu vor putea rula anumite jocuri si aplicatii din cauza rezolutiei prea mici.

Tablete recomandate pentru Profesionisti.
Tablete recomandate pentru retele sociale si multimedia.
Tablete pentru copii (recomand folosirea impreuna cu Zoodles).
Tableta pentru notite rapide la scoala (are creion digital pentru scris de mana)

Recomandarile mele sunt:
Pentru 7 inch, Nexus 7 2013
Pentru 10 inch, Asus MeMO Pad ME302C


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (52)

  • Salut Cristi, foarte bun tutorialul. Insa vreau sa-mi achizitionez un Laptop bun, la un pret de 2500-3000 de lei. Imi poti recomanda ceva? Multumesc mult !

  • Nexus 7 2013 este foarte foarte reusit. O am de vre-o 10 zile si nu are urma de lag, merge orce aplicatie, joc, orce si se misca de parca ar fii inchise toate aplicatiile. Cand o folosesti in modul landscape pentru multimedia, browsing si gaming nu simti nevoia de o tableta de 10 inch, am avut un Nexus 10 care se misca foarte bine dar am preferat sa o vand pentru ca o tableta de 7 inch este mult mult mai indemanoasa ca una de 10 inch.

    Recomandarea mea este sa optati pentru Nexus 7 2013, sau daca mai aveti rabdare va recomand si un Lg Optimus Pad 8.3 care este foarte reusit din punct de vedere hardware cat si software.

    • Cu modelul 2013 Nexus 7 se pot efctua convorbiri telefonice (cu modelul anterior nu se putea face acest lucru)? Din ce am mai citit pe net modelul nou ar avea probleme cu gps-ul,ai avut posibilitatea sa-l testezi?

  • Cristi,ai idee ce inseamna makbook? Am inteles ca e un laptop fabricat de Apple,vrea cineva sa il vanda cu vreo 6 milioane(iar eu sunt interesat de ceva sh).. Ai ceva idee cam ce inseamna si ce poate dracovenia asta??

    • Astept raspuns ,pareri si sfaturi de la oricine cunoaste cat decat despre ce am intrebat,Multumesc anticipat

  • Ce parere ai descre tableta Samsung GALAXY Note 10.1 c2014 Edition? Merita Achizitionata cand va aparea la noi?

    • Samsung GALAXY Note 10.1 (2014 Edition) ar trebui sa apara la sfarsitul lunii septembrie, iar la noi va ajunge modelul 4G LTE cu procesor Quad-core.

  • Ai foarte mare dreptate cu developerii. Am avut un telefon care nu era de firma si aveam senzatia ca google nu stia despre el sau sau chiar xda developers. Asa acum am samsung si beneficiaza de suport pentru cyanogenmod si multe alte beneficii la care nu te poti astepta de la room-ul original.

  • Anonim: Ce parere ai descre tableta Samsung GALAXY Note 10.1 c2014 Edition? Merita Achizitionata cand va aparea la noi?

    Cu siguranţă este o tabletă buna, dacă ai bani...

  • Salut Cristi, parerea mea este ca nu ai fost intocmai corect in cea ce si spus despre iPad-uri in legatura cu pretul lor io nu cred ca sunt atat de scume fata de ce ai prezentat tu aici. nexus 7 era undeva la vreo 17 milioane un IPad mini porneste de la vro 14 milioane iar iPad-ul normal de la 20 de miloane deci diferentele de pret nu sunt chiat atat de mari au de toate sistemul operativ se misca excelent , o gramada de aplicatii disponibile in appsore atat gratuite cat si cu bani in fine. Io cred ca aveti voi ceva cu apple de nu va plac produsele lor acuma gusturile nu se dicuta. bafta in continuare

  • Salut Cristi, da intr-adevar este foarte reusita tableta Nexus 7 2013 au facut si cei de la ZonaIT pe TVRHD review si au spus ca se vede si functioneaza excelent din toate punctele de vedere. Tu ziceai Cristi ca va veni TRIM pe android 4.3 sau 4.4, dar eu pun intrebarea am galaxy S2 mai primesc eu android 4.3 decat cu CyanogenMod, ca nu cred ca va fi official desi eu cred ca telefonul va duce 4.3 destul de bine. Ai mai zis tu de Galaxy Note 3, dar iti spun eu ca filmeaza 4K la 30fps si 1080p la 60fps iti dai seama, si o sa mai apara si Galaxy Note 10.1 editia 2014 care e fenomenala tableta. Da asa e Cristi, am avut si eu o tableta de la Info Touch ITab de 10.1 inch care avea de toate pe ea(HDMI,camera,usb otg,9V incarcator, baterie 7000mah) si mare ei problema era ecranul in partea dreapta avea niste pete albe sub sticla, iar eu a doua zi am si dus-o inapoi, ca ce sa fac ia era buna dar o strica ecranul, si acuma astept ceva mai bun cu rezolutie mare si procesor, dar si memorie ram. Salut !

  • Salut Cristi! Este foarte util acest video, in alegerea unei noi tablete (si mie imi place Google Nexux 7 -2013). Poti face si un video asemanator pentru alegerea unui smartphone editia 2013?...

  • Andy: Salut Cristi! Este foarte util acest video, in alegerea unei noi tablete (si mie imi place Google Nexux 7 -2013). Poti face si un video asemanator pentru alegerea unui smartphone editia 2013?…

    In principiu e cam acelasi lucru si pentru un smartphone, trebuie sa ti cont de aceleasi principii.

Related Post

This website uses cookies.