Gestionarea eficienta a bookmark-urilor in Firefox si exportul acestora in alte browsere – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial va voi explica cum stau lucrurile cu bookmark-urile sau cum le stie toata lumea favoritele din browser, vom invata cum sa le ordonam mai eficient, cum sa la asezam mai confortabil, cum sa le importam si in alte browsere si cum sa la salvam sau cum sa le facem backup pentru cazurile in care suntem nevoiti sa facem reinstalare de sistem, sau de ce nu, sa le trimitem unui prieten.
Acest tutorial este dedicat browserului Mozilla Firefox insa veti invata si cum se pot importa in alt browser bookmark-urile exportate din Firefox.
Bookmark-urile sau semnele de carte cum cum sunt denumite in limba Romana sunt paginile noastre favorite pe care le vizitam frecvent, in internet explorer aceste bookmark-uri se numesc favorite, cand ne place o pagina o bagam la bookmarks, azi asa, maine asa, pana ajungem sa avem o mare lista care nu se mai termina, lista cu bookmark-uri incepe ca semene cu un “carnat”, bineinteles ca devine aproape imposibil sa gasim ce ne intereseaza rapid.
A venit timpul sa invatam cum sa ordonam favoritele, putem face asta in mai multe moduri, in tutorial sunt explicate pe indelete locurile unde la putem aseza si modul in care le putem organiza, bara de bookmark-uri, meniu de bookmark-uri, foldere bazate pe cartegori, taguri, descriere, cautare etc.
Folderele sunt indispensabile atunci cand dorim sa ordonam frumos bookmark-urile, e foarte usor sa transformam browserul intr-un loc aglomerat, unde nu reusim sa gasim o pagina pe care am vizitat-o acum o luna si ne-a placut.
Organizand bookmark-urile, putem economisi o gramada de timp si bineinteles evitam episoadele de isterie in care am putea sparge monitorul din cauza ca nu gasim ce cautam.
In finalul tutorialului am aratat si unul din trucurile pe care eu le foloseam cand doream sa prezint mai multe site-uri unui client care apela la serviciile mele pentru crearea unui site.
Puteti invata cum se exporta bookmark-uri, cum se importa bookmark-uri in alt browser si cum se salveaza colectia pretioasa de bookmark-uri la care ne-am chinuti de-a lungul timpului s-o adunam.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (28)

  • Eu folosesc Opera si am activat Opera Link pentru bookmark-uri iar pentru prezentarea site-ului pentru client am activat si Opera Unite.

    • Bogdan: Ati putea realiza si un tutorial despre achizitionarea unui laptop(preferabil pentru gaming)?  

      Laptop pentru gaming este destul de greu la un pret decent, voi incerca, inainte de tutorialul cu laptop pentru gaming voi face un ghid de achizitionare laptop cu raport performanta-pret foarte avantajos.
      Va urma in cateva zile ghidul...

      • cristi-admin:
        Laptop pentru gaming este destul de greu la un pret decent, voi incerca, inainte de tutorialul cu laptop pentru gaming voi face un ghid de achizitionare laptop cu raport performanta-pret foarte avantajos.
        Va urma in cateva zile ghidul…  

        iti spun eu un laptop bun la raportul calitate-pret:asus k51a.are proc athlon 2 dual core,300 hardul,placa video ati 4200 si 2 giga de rami la 1800 lei

      • cristi-admin: Laptop pentru gaming este destul de greu la un pret decent, voi incerca, inainte de tutorialul cu laptop pentru gaming voi face un ghid de achizitionare laptop cu raport performanta-pret foarte avantajos.
        Va urma in cateva zile ghidul…

        eu am google chrome si din setap, manager bookmark am dat export boocmark si mi-a creat un fisier cu semnne de carte. Intrebarea e, dupa ce o reinstalare de windows fac import la acel fisier broseru va sti si parolele salvate sau doar situri insemnate?

  • Foarte tare, eu demult miam organizat bookmark-urile, dar si acest videotutorial mia fost de folos.

  • Bravo Cristi,un tutorial cat se poate de util...ma gandesc ca ar fi trebuit sa apara mai demult asemenea tutoriale,legate de chestii simple,folosite zilnic si care par neinsemnate.

  • Bravo Cristi,un tutorial cat se poate de util!
    Ma gandesc ca ar fi trebuit sa apara mai demult asemenea tutoriale,legate de chestii simple,folosite zilnic si care par neinsemnate.
    Pt. semnele de carte si alte utilitati eu folosesc de mult timp AiOS,iar pt. backup tot la Mozbackup raman.
    Iar in loc de Chrome am instalat Iron :)

  • Auzi Cristi, eu stiu ca tu esti un fan kaspersky si am vazut ca a aparut kaspersky 2011 si ar fi bun sa faci un tutorial despre Kaspersky Internet Security 2011 pt ca am auzit multe lucruri bune la el!

Related Post

This website uses cookies.