Gaming Intel Nvidia pe bani putini – performanta pentru orice buzunar

Gaming Intel Nvidia pe bani putini

Despre ce este tutorialul video Gaming Intel Nvidia pe bani putini ?

Gaming Intel Nvidia pe bani putini, este de fapt un ghid de achiziție a unor componente pentru sistem.

Dacă tot am un astfel de ghid de achiziție pentru un sistem de gaming pe AMD, m-am gândit ca ar fi o idee buna, ca și pentru fanii Intel și Nvidia să existe un astfel de sistem de gaming accesibil cu componente actuale.

De ce tot fac atâtea configurații de sisteme de gaming, office, pentru școală, etc ?

Tehnologia nu stă pe loc și un sistem pe care l-am recomandat acum un an sau acum câteva luni, chiar dacă e bun în continuare, nu mai este la ordinea zilei în materie de performanta, rentabilitate, preț, etc.

Din când în când producătorii lansează noi procesoare sau chiar le ieftinesc pe cele vechi.

De exemplu, procesorul pe care l-am folosit în tutorial, era mai scump atunci când a apărut, iar acum e jumătate de preț; dintr-odată a devenit o afacere bună.

De ce un i3, nu e slab ?

Majoritatea jocurilor nu pot folosi eficient mai mult de 4 și chiar unele 6 nuclee de procesare. De aceea este mai bine ca pentru gaming sa ai un procesor cu 4 sau 6 nuclee, la o frecventa mare, decât un procesor cu 12 nuclee fizice la frecventa mai mica.

i3-ul din zilele noastre nu are legătura cu i3-ul de acum câțiva ani, pentru ca are 4 nuclee, frecventa mare și turbo boost serios. În afara de asta, nu se încălzește excesiv pentru ca nu are grafica integrata.

i3 9100F este un procesor special croit pentru gaming, și pentru o suma destul de modesta poți juca orice fără teama ca procesorul te va limita într-un fel.

Sigur, poți sa obții performanta mai mare, dar prețul pe care-l vei plăti va creste foarte mult iar sporul de performanta va fi neglijabil.

Cu o mica modificare la sistem puteți economisi încă vreo 300-400 de lei.

Dacă nu țineți neapărat sa aveți în sistem de gaming cu placa video cu chip grafic Nvidia, puteți cumpăra în loc un AMD RX580 sau RX590 și nivelul de performanta în jocuri va fi aceeași.

Singurul dezavantaj va fi ca plăcile video AMD rulează ceva mai calde și e posibil sa fie mai zgomotoase în gaming. În utilizarea office sau de zi cu zi la filme, web, rețele sociale, etc nu veți simți diferențe de zgomot, pentru ca și plăcile AMD și cele Nvidia vor rămâne silențioase. Problema cu încălzirea și zgomotul apare doar în gaming.

Componente folosite în sistemul de Gaming Intel Nvidia pe bani putini

*linkuri de afiliere

Placi video alternative pe AMD (mai ieftine la aceeasi performanta)

  1. Placa video Asus Radeon RX 580
  2. Placa video XFX Radeon RX 590 FATBOY

*linkuri de afiliere

Tutoriale / ghiduri asemănătoare:

Tutorial video – Gaming Intel Nvidia pe bani putini





Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Incearca si un tutorial pentru un ghid de alegeri de laptop-uri gaming actuale. Stiu ca ai mai facut in trecut. Insa sa fie cu noua tehnologie de procesoare Intel. Te rog mult.

  2. Bu booteaza 🙁

  3. Barbu Liviu a zis

    Salutare
    Te rog frumos, dacă nu e un efort foarte mare, ai putea să refaci configurația?
    Unele componente nu se mai găsesc.
    Mulțumesc

  4. Salut,sunt un mare fan,te urmaresc de foarte multa vreme…Am o problema,am laptop dell latitude 5580,nu mai porneste….adica porneste ventilatorul si se opreste la putin timp,am incercat rami noi,cu el gol…nimic,o idee te rog

Trackbacks

  1. […] Gaming Intel Nvidia pe bani putini – performanta pentru orice buzunar […]

Speak Your Mind

*