Gamepad PlayStation dualshock 3 sixaxis pe PC si Onlive cu emulator

Astazi o sa va arat cum se instaleaza un gamepad de PlayStation pe Windows, mai exact o sa instalam Dualshock 3 Sisaxis, un gamepad care se poate conecta la PC prin USB sau wireless prin bluetooth.
Aici nu este vorba despre drivere deoarece Windows-ul instaleaza “ceva” pe acolo cand conectezi gamepad-ul, din pacate nu merge nimic cu driverele care se descarca automat. Pentru a transforma gamepad-ul Dualshock intr-un controller functional avem nevoie de mai mult.
Facem acest tutorial video deoarece sunt multi posesori de PlayStation care si-ar putea folosi gamepad-urile si pe PC, ar fi pacat sa nu poata face asta daca ne gandim ca DualShock 3 Sixaxis este unul din cele mai bune contorllere de pe piata in momentul asta.
Pentru “compatibilizarea” Dualshock-ului avem nevoie de doua softuri (vezi la finalul textului), primul este emulatorul Motioninjoy iar cel de-al doilea esye driverul pentru gamepadul Xbox 360 de pe site-ul oficial de supoer de la Microsoft.
Operatiunea este destul de simpla, trebuie sa instalam ambele executabile si sa facem mici configurari. Atentie insa la ordinea lucrurilor, va sfatuiesc sa faceti exact cum am facut eu in tutorial daca vreti sa va iasa treaba perfect.
Recomandat este sa opriti softurile de securitate ca antivirus sau firewall in timpul instalarii deoarece Motioninjoy contine niste drivere nesemnate, care pot parea suspecte in “mintea” unui antivirus.
Download Motioninjoy
Download driver Xbox 360


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (37)

  • Sal , se pare ca si eu incerc ceva de genul acesta! Oare merge cu un adaptor de Blututh ? eu am si Xbox si am vazut la playcom adaptor de Xbov pentru pc fara fir , se vinde cu controlerul compatibil pc separat nu gasesti adaptor , evident este super ideea ta !! Daca merge si fara fir si mai super nu !

  • Se pot juca pe PC jocuri PS3 iso (sursa torrent) montate cu VirtualBox, folosind gamepad-ul (asa cum il prezinti tu in tutorial)???

  • IONUT: Se pot juca pe PC jocuri PS3 iso (sursa torrent) montate cu VirtualBox, folosind gamepad-ul (asa cum il prezinti tu in tutorial)???

    Nu cred ca este posibil asa ceva deocamdata, sunt platforme diferite, procesoare diferite iar la o eventuala emulare se va pierde foarte mult din performanta.
    Teoretic s-ar putea face asa ceva insa nu stiu cat de bine ar putea functiona, in orice caz nu in VirtualBox.
    PlayStation-ul care tocmai s-a lansat, pe numele sau PS4, este mai aproape de PC ca niciodata, portarea si rularea jocurilor va fi foarte posibila.
    La fel si Xbox One, care este foarte asemanator cu PS4. Vom vedea jocurile portate foarte rapid de pe o platforma pe alta si de pe console pe PC.

  • salut ai putea face acest tutorial cu conectarea controllerului ps3 la pc prin bluetooth

  • nor24o: salutai putea face acest tutorial cu conectarea controllerului ps3 la pc prin bluetooth

    Se poate conecta prin bluetooth la PC daca ai un stick bluetooth!

  • Felicitari pentru tutorial, o idee geniala, insa parerea mea e ca controller-ul de xbox este mult peste controller-ul de playstation (dualshock)

  • Asteptam tutorialul in care o sa ne arati cum conectam ps3 controller prin bluetooth, cu un stick bluetooth!

  • Cristi de unde pot descarca o imgine cu windows xp sp3 curat fara skinuri fara teme sau buguri .
    Si cel mai important sa merga toate programele !

  • Cristi, imi spui te rog ce specificatii are computerul tau principal si cat ai platit pentru el? Multumesc anticipat

  • FaqTak: Asteptam tutorialul in care o sa ne arati cum conectam ps3 controller prin bluetooth, cu un stick bluetooth!

    Ok, atunci o sa-l fac si pe asta.

Related Post

This website uses cookies.