FreeComander, manager de fisiere gratuit asemanator cu TotalComander – tutorial video

Salut, sunt Dan si astazi voi prezenta programul FreeCommander, acesta este un manager de fisiere gratuit si foarte eficient asemanator celebrului Total Commander, cu FreeCommander putem inlocui cu succes Windows Explorer care este managerul de fisiere integrat in sistemele de operare Microsoft Windows, Windows Explorer este destul de imbatranit si se simte nevoia unui instrument modern si eficient care sa ne poata ajuta in “lupta” zilnica cu fisierele si directoarele (folderele),
Interfata standard pentru un program de acest fel, cu doua panel-uri (stânga, dreapta / respectiv sus, jos), scurtaturi pentru accesul rapid la drive-uri (atât la partitiile hdd, cât si la unitatile de disc mobil, retea sau FTP), butoane pentru Înainte / Înapoi, functie de cautare integrata, buton pentru Control Panel, Dos Box, etc.
Se poate însa personaliza foarte rapid aceasta interfata pentru a oferi mai multe informatii si, poate cel mai important lucru pentru unii dintre voi, acestea sa fie afisate în limba româna.   Traducerea este semnata de Alexandru Munteanu.
Fara a mai pierde timpul. Extra –> Settings –> Language. În caseta de derulare alegem, romanian.lng. OK. Atentie ! Pentru a fi afisate corect noile denumiri trebuie (daca nu ati facut deja acest lucru) sa stabiliti setarile regionale.
Ce ofera FreeCommander ?
• Doua panel-uri. Stânga – Dreapta / Sus – Jos. Schimbarea se face cu Ctrl+H.
• Sunt posibile mai multe tab-uri pentru fiecare panel. Se activeaza cu Ctrl+T.
• Vedere de tip arbore. Se activeaza cu Alt+T.
• Viewer (ro. vizualizator) incorporat care citeste fisierele hex, binar text sau poze
• Vizualizator pentru arhive si chiar un arhivator integrat ZIP. Citeste / scrie *.ZIP, citeste *.CAB, citeste *.RAR (* inseamna “orice” cu extensia respectiva).
• Acces rapid la directoarele de sistem, la panoul de control, la meniul de start sau la unele aplicatii utile gen calculator.
• Posibilitatea de a copia, muta, sterge sau redenumi fisiere sau directoare.
• Creeaza (Ctrl+K) si verifica sume de control MD5.
• Spargerea fisierelor în bucati. Se activeaza cu Shift+Ctrl+I.
• Modul „Vedere rapida” afiseaza proprietatile unui fisier / director. Se activeaza cu Ctrl+Q.
• Pastrarea meniul contextual din Windows.
• Poate calcula dimensiunea unui director, poate compara doua directoare diferite si ofera posibilitatea sincronizarii acestora.
• Modificarea atributelor unui fisier, inclusiv a datei la care a fost creat.
• Stabilirea unor aplicatii sau a unui director favorit
• Functie de cautare, eficienta inclusiv daca se cauta prin arhive.
• Sortare / afisare în functie de nume (Ctrl+F3), extensie (Shift+Ctrl+F4), tip de fisier (Ctrl+F4), data / ora (Ctrl+F5).
• Aplicarea unor filtre specifice. Inclusiv un filtru rapid
• Fereastra DOS. Se activeaza cu Ctrl+D.
• Interfata în limba româna si posibilitatea de a schimba culorile, fontul folosit, etc.
FreeCommander portabil (inclusiv versiune U3)
Surprizele în legatura cu acest manager de fisiere (eng. file manager) nu se rezuma doar la ce v-am prezentat anterior. Nu mica mi-a fost mirarea sa gasesc o versiunea portabila (pe PortableApps, unde altundeva ?) si una dedicata dedicata stick-urilor de memorie U3. Iar pentru aceia dintre voi care prefera ceva simplu, e disponibila si-o varianta portabila ZIP, fara „floricele”.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Dan Constantin……..tutorialegimp.blogspot.com
Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (41)

  • Cum se instaleaza windows(orice versiune) pe stick si daca exista posibilitatea de a fii folosit fara FARA hard disk ??
    excelente tutorialele.

  • Minunat Tutorialul abia acuma am terminat de vizualizat....
    Multumim si la mai multe de genu!

  • Foarte util ! Sunteti nr. 1 !
    Multumim, pentru efortul titanic pe care-l depuneti, pentru a ne ajuta !

  • Foarte util tutorialul dar as dori sa vin in ajutorul celor care au probleme in afisarea literei “ş” si ”ţ” in anumite programe setate pe limba română (asa cum se vede dealtfel si in tutorialul lui Dan) si care poate devin iritante.Eu am cautat o solutie si am gasit-o chiar pe siteul oficial Microsoft de pe care se poate descarca un update special numit ”ACTUALIZARE DE FONTURI CORESPUNZĂTOARE EXTINDERII UNIUNII EUROPENE” si care rezolva o buna parte din acele diacritice care nu se afisau corect in locul lor aparand tot felul de hieroglife.Si acum citez direct de pe site:
    ”Recomandat pentru sistemul de operare Microsoft Windows 2000 și Windows XP: actualizare minimală de fonturi, cu scopul asigurării compatibilității cu setul de caractere al limbii române.
    Versiunea 1.02 a actualizării include fonturile Arial, Times New Roman, Trebuchet și Verdana. Versiuni actualizate de fonturi Times New Roman, Arial şi Verdana care includ şase caractere suplimentare pentru limbile română şi bulgară ce nu sunt disponibile în versiunile din Windows XP ale acestor fonturi.
    Pentru Windows Vista, actualizarea va face upgrade numai pentru familia de fonturi Verdana. Celelalte familii de fonturi nu necesită actualizare”.
    Daca doriti puteti descarca acest update si va asigur ca lucrurile se imbunatatesc substantial legat de meniurile in limba noastra cea română!Am pus mai jos linkul direct la sursa, descarcati acest fisier -EUupdate- si il instalati e 100% sigur pt ca e de la mama lor.
    Legătură externă către pagina de pe saitul Microsoft:
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=0ec6f335-c3de-44c5-a13d-a1e7cea5ddea&DisplayLang=ro

  • fazai ca nu la toti le folosest, la cei care au nevoi sa gaseasca sisiere puse in 10000 de foldere

  • Multumim Dan pentru tutorial si pentru rabdarea ta.
    Programul este destul de stufos in optiuni iar Dan a dorit sa fie cat mai explicit pentru a fi pe intelesul tuturor de aceea este asa mare tutorialul (@stefbabanul).

Related Post

This website uses cookies.