Folosire aparat foto DSLR in loc de webcam

Salut prieteni, azi va voi arata cum se poate folsi o camera foto DSLR sau compacta in locul unei Camera Web (WebCam) pe Yahoo Messenger, Google Hangout, Skype, etc.
Pentru cei care nu au camera foto, va recomand acest tutorial in care o sa vedeti cum puteti folosi telefonul in locul camerei web.
De se sa folosim un DSLR in loc de WebCam ?
Simplu, pentru ca este mai bun si nu mai trebuie sa cumparam un webcam. In afara de asta un DSLR este mai sensibil la lumina si automat va avea o imagine de buna, o calitate superioara la interior in lumina slaba, unde WebCam-ul isi arata limitele.
Daca mai punem si un obiectiv prime de f/1.8 sau f/1.4, atunci imaginea va fi de vis, axact ca pe platourile de filmare de la Hollywood.
Pentru a putea folosi DSLR-ul sau camera foto compacta in locul camarei web, trebuie sa instalam aplicatia SparkoCam.
SparkoCam este o aplicatie comerciala insa avem vresiune trial si o putem incerca, sa vedem daca merge si daca ne place.
Ce am folosit?
Sistem de operare Windows 10 (preview)
SparkoCam 2.3.5 Beta (softul de control)
Camera Nikon D5200
Obiectiv AF-S Nikkor 35mm f/1.8 G
Download SparkoCam (versiune trial)


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (41)

  • salut cristi , sti daca functioneaza si cu NIKON d3100 ?? de mult cautam ceva in genul acesta !

    • Buna Cristi am un Nikon D3200 incerc sa-l folosesc ca si camera web folosind pasii din videoclip. Nu am reusit am folosit si NKRemote si tot degeaba . Ar fi nemaipomenit daca ai ace un video despre aceasta problema !

  • Cristi nu mai merg linkurile de descarcare pentru windows 7,de unde pot descarca windows 7 ultimate x86 legal.
    Ma ajuti te rog frumos !!!

    • O sa caut si o sa va informez de unde putem descarca Windows 7, 8, 8.1 sau 10 legal.

    • Windows 7 32 bit Enterprise de la microsoft de cand mergea descarcat (/drive.google.com/folderview?id=0By6BVqCABp-HaTlYRWtpVnFtaUk&usp=sharing)

  • salut,la laptop-ul meu sa ars camera,adica se infierbinta tare si am fost nevoit sa desfac si sa scot camera fiindca deseori wind.se auzea ca se porneste dar ecranul raminea negru,mi-a dat un amic o alta camera dar nu vine in mufa respectiva fiindca e de alt model si as vrea sa intreb daca e posibil s-o pun pe USB,camera e de la un dell vostro 1510 eu am asus x53u,am incercat s-o pun pe usb dar usb are 4 fire dar camera 6 si nu stiu ordinea cum sa unesc...rog ajutor. mercy.

  • am incercat si eu ceea ce sa aratat in tutorial dar eu am un samsung L100 si nu merge desi stiam ca n-o sa mearga. Astept cu nerabdare tutorialele voastre si intru mai des pe videotutorial.ro decit pe facebook...sanatate si rabdare!

    • Din meniul aparatului alege modul de conectare PTP in loc de Mass Storage. Daca ai aceasta opțiune bineînțeles.

  • As dori un tutorial despre windows 10 si update-ul de la windows 7 la windows 10 daca se poate.

  • salut cristi, am un Nikon D3200 dar nu reusesc sa-l conectez, am ales optiunea NIKON, dar nimic, daca aleg obtiunea webcam al laptopu-lui functioneaza dar cu aparatul !!!!!!!!!

  • Salut Cristi ai tot respectul meu pentru ceea ce ai facut la videotutorial.ro

    Pe site sunt multe tutoriale, despre toate categoriile, dar vrem si un tutorial "third party" despre energie electrica, panouri fotovoltaice, la ce specificatii ar trebui sa luam in considerare. Spre exemplu vrem sa dam curent de la panoul fotovoltaic la un acumular cuplat la un bec econom ca sa avem lumina ECO noaprea in curte.

    • Salut, iflorin07 eu pot sa iti dau un raspuns in acest domeniu pt ca sunt specialist in Energie Solara Fotovoltaica totul depinde de ce investitie vrei sa faci, pt ca pe piata aici in Spania gasesti kit-uri pt ce pretinzi tu sau pt ce vrei tu la vreo 500€ dar nu sunt bune de nimic. Pt o instalatie de performanta iti recomand sa iei legatura cu un specialist in Energie Solara Fotovoltaica si sa iti faca un proiect cum trebuie. In acest caz iti dau unu din exemplurile cu, care trebuie facut proiectul (un acumulator pt o durata de viata mai lunga si mai buna nu trebuie sa se descarce sub 50%) asa ca vezi tu aici trebuie sa se faca un calcul de consum sa nu coboare sub 50% pe o perioada de 12/13 ore, ar mai fi multe de spus dar lucrurile astea cum am mai spus ti-le poate spune un profesionist facand un proiect si aratandu-ti tie si eu cred ca mai bine este folosesti curent de la RENEL cu un bec de putin consum ca iesi mai ieftin decat sa iti cumperi o instalatie dintrasta. Eu nu pot sa iti detaliez acum in acest comentari ce am invatat in 2 ani. Acum la sfarsit de comentariu sa iti spun ceva eu cred ca daca investesti cateva sute de roni in becuri de led din toata casa vei vedea la diferenta, si nici nu vei ajunge la suma pe care o vei plati pt acest kit de energie salara fotovoltaica Aici iti las un exemlu de bec care consuma 4 wati si ilumina cat unul de 40 wati insa pretul lasa de dorit : http://domoelectra.com/tiendaonline/iluminacion/iluminacion-led/lampara-estandar-led-4w-e27-3000k-serie-oro. Sper sa te fi lamurit cu acest comentariu.

Related Post

This website uses cookies.