Firefox 4, prezentare si cateva trucuri esentiale – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre Firefox 4, despre cum il instalam, descarcam, ce vine nou in acest browser. O sa aplicam si cateva tweak-uri pentru a repara randarea fonturilor in cazul folosirii Firefox 4 pe Windows 7 sau Vista. O sa vedem si cum mutam butoanele pe partea stanga pentru ca acum butonul Home si Reload, au fost mutate in partea dreapta. O sa vedem cum se folosesc noile functii cu care vine Firefox 4 si la ce ne sunt acestea utile. Cand spun noile functii, ma refer la: awesome bar, tab group (panorama), Sync, pin as app tab, tabs on top, menu buton.
Firefox 4 este mult mai rapid ca Firefox 3.6.16, se deschide mult mai rapid, incarcarea paginilor web este mult mai rapida, suporta accelerarea hardware, suport pentru WebM, CSS3, suport Multi-Touch pentru Windows 7, Web Console.
Singurul lucru pe care il pot reprosa acestui browser este modulul Private Browsing. Cand dorim sa folosim Private Browsing, acesta va inchide sisiunea curenta de browser pentru a activa sesiunea Private Browsing. Un lucru foarte deranjant, cel putin pentru mine. Mi-ar fi placut sa pot folosi in paralel atat modul de navigare normal cat si Private Browsing asa cum o pot face in Google Chrome, Opera, Internet Explorer.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (77)

  • De ce nu imi arata adress bar cu home reload ,doar am bifat-o sa o arate ..ce pot sa fac?

  • Salut am si eu o problema cu pc cand il deschid imi apar niste dungi galbene … nush de la ce e …dk imi poti zice te rog :D ms ms

  • pacat ca functia de grupare a tab-urilor nu salveaza grupurile de tab-uri. dupa restartarea firefox se pierd grupurile. in rest imi palce!!

  • Bun tutorialul.Eu pentru sincronizare folosesc xmarks.Am incercat sa activez si sincronizarea din Optiuni.Am primit,la un moment dat, o cheie de sincronizare.La urmatorul pas trebuia sa confirm faptul ca nu sunt un robot!!!Nu am reusit sa trec de acest pas si am renuntat.

  • e interesant chiar si cu defectul de care zici tu....dar foarte frumoasa prezentarea ta!!!!
    nota 9

  • In privinta tutorialului nu am absolut nimic de reprosat ci din contra iti mutumim ca ne-ai prezentat acest browser.In privinta notei ,desigur pot spune ca ai fost subiectiv(lucru care este firesc si normal),gasind acel inconvenient cu navigarea privata.Eu vad lucrurile altfel,si cand spun aceasta nu as vrea sa fiu catalogat ca vre-un impatimit al browserului mozila pe care nici nu-l folosesc.Doresc sa spun faptul ca acesta spre deosebire de chrome de exemplu iti acorda aceasta facilitate de a naviga in privat chiar si cu acest mod cam necizelat.Stiu ca si la IE9 este aceasta functie dar este tot ca in FF.Avand in vedere ca cei de la Mozila au cam lasat originalitatea deoparte si au cam trecut la imitarea lui Chrome si a lui Opera nu e de mirare ca nu am gasit nimic spectaculos.Din cate stiu si Opera avea probleme cu randarea.Asa ca putem trage repede concluziile.Preferintele utilizatorilor sunt in functie de cereintele fiecaruia si de multe ori in functie de "obisnuinta"si deci nu au rost polemicile.
    In rest mai pot adauga este faptul ca am observat ca a-ti solutionat problema cu dezabonarea de la primirea e-mailurilor din partea videotutorial.ro pentru cei care aveau cont pe gmail.Pe langa aceasta mai adaug si faptul viteza de accesare a siteului a crescut extraordinar dar si faptul ca tutorialele prezentate sunt ireprosabile,nivelul meu de cunostinte nepermitandu-mi sa am nimic de adaugat.PENTRU TOATE ACESTEA VA MULTUMESC SI VA DORESC CONTINUITATE SI VIATA CAT MAI LUNGA.

    • axelluny:
      In privinta tutorialului nu am absolut nimic de reprosat ci din contra iti mutumim ca ne-ai prezentat acest browser.In privinta notei ,desigur pot spune ca ai fost subiectiv(lucru care este firesc si normal),gasind acel inconvenient cu navigarea privata.Eu vad lucrurile altfel,si cand spun aceasta nu as vrea sa fiu catalogat ca vre-un impatimit al browserului mozila pe care nici nu-l folosesc.Doresc sa spun faptul ca acesta spre deosebire de chrome de exemplu iti acorda aceasta facilitate de a naviga in privat chiar si cu acest mod cam necizelat.Stiu ca si la IE9 este aceasta functie dar este tot ca in FF.Avand in vedere ca cei de la Mozila au cam lasat originalitatea deoparte si au cam trecut la imitarea lui Chrome si a lui Opera nu e de mirare ca nu am gasit nimic spectaculos.Din cate stiu si Opera avea probleme cu randarea.Asa ca putem trage repede concluziile.Preferintele utilizatorilor sunt in functie de cereintele fiecaruia si de multe ori in functie de “obisnuinta”si decinu au rost polemicile.
      In rest mai pot adauga este faptul ca am observat ca a-ti solutionat problema cu dezabonarea de la primirea e-mailurilor din partea videotutorial.ro pentru cei care aveau cont pe gmail.Pe langa aceasta mai adaug si faptul viteza de accesare a siteului a crescut extraordinar dar si faptul ca tutorialele prezentate sunt ireprosabile,nivelul meu de cunostinte nepermitandu-mi sa am nimic de adaugat.PENTRU TOATE ACESTEA VA MULTUMESC SI VA DORESC CONTINUITATE SI VIATA CAT MAI LUNGA.

      "Stiu ca si la IE9 este aceasta functie dar este tot ca in FF"... Nu, nu este ca in Firefox, in IE se ramane deschisa fereastra pe care ai navigat si iti deschide inca o fereastra InPrivate Browsing... La FF iti inchide (salveaza) sesiunea curenta iti deschide o sesiune noua Private Browsing iar dupa ce termini de navigat aici revii la sesiunea anterioara

    • MK:
      Salutare! F.F. bun tutorialul, 8 si din partea mea. !!! NU cititi mai departe daca nu va intereseaza bookmarks-urile !!! Acum am: 1.opera,2.chrome,3.firefox… si cam atat pt.windows – parerea mea. 1. De ce opera “1″? …pt ca lucrez f. mult cu bookmarks-urile si le salvez f.f. usor in calculator, fisierul avand extensia “.adr” (si la urmatoarea instalare a operei importul este f.simplu) si “.html” pt. incarcarea ulterioara in chrome. In opera, la fiecare bookmarks putem pune o descriere gen “ultimul tutorial vizionat… xyz”. 2. Marele avantaj la chrome (pt. cei ce aveti cont google) puteti sincroniza f. usor cam tot… si la urmatoarea instalare le puteti pune exact cum erau! Dezavantajul pt. mine e ca nu pot pune descriere la fiecare bookmarks. 3. Firefox – e super e… cum vreti voi cel mai tare… dar pt. mine e inca in faza de “testare” sa zic asa, deoarece nu are functiile enumerate mai sus, care (sincer) sunt f.f. utile. Va rog sa nu ma injurati …e doar parerea unui utilizator amator! Toate cele bune !

      Firefox e la fel de flexibil in privinta bookmark-urilor. Priveste ACEST clicp (click pe cuvantul ACEST scris cu rosu)

      axelluny:
      In privinta tutorialului nu am absolut nimic de reprosat ci din contra iti mutumim ca ne-ai prezentat acest browser.In privinta notei ,desigur pot spune ca ai fost subiectiv(lucru care este firesc si normal),gasind acel inconvenient cu navigarea privata.Eu vad lucrurile altfel,si cand spun aceasta nu as vrea sa fiu catalogat ca vre-un impatimit al browserului mozila pe care nici nu-l folosesc.Doresc sa spun faptul ca acesta spre deosebire de chrome de exemplu iti acorda aceasta facilitate de a naviga in privat chiar si cu acest mod cam necizelat.Stiu ca si la IE9 este aceasta functie dar este tot ca in FF.Avand in vedere ca cei de la Mozila au cam lasat originalitatea deoparte si au cam trecut la imitarea lui Chrome si a lui Opera nu e de mirare ca nu am gasit nimic spectaculos.Din cate stiu si Opera avea probleme cu randarea.Asa ca putem trage repede concluziile.Preferintele utilizatorilor sunt in functie de cereintele fiecaruia si de multe ori in functie de “obisnuinta”si decinu au rost polemicile.
      In rest mai pot adauga este faptul ca am observat ca a-ti solutionat problema cu dezabonarea de la primirea e-mailurilor din partea videotutorial.ro pentru cei care aveau cont pe gmail.Pe langa aceasta mai adaug si faptul viteza de accesare a siteului a crescut extraordinar dar si faptul ca tutorialele prezentate sunt ireprosabile,nivelul meu de cunostinte nepermitandu-mi sa am nimic de adaugat.PENTRU TOATE ACESTEA VA MULTUMESC SI VA DORESC CONTINUITATE SI VIATA CAT MAI LUNGA.

      Firefox este singurul browser ce iti va inchide curenta sesiune ca sa-ti deschida sesiunea Private Browsing. Internet Explorer 8 si 9, nu face asa ceva. Nici Opera si nici Google Chrome

      • AdrianGudus: ...Priveste ACEST clicp (click pe cuvantul ACEST scris cu rosu).

        ... eu la descriere pun ceva de genu "Firefox 4, prezentare si cateva trucuri esentiale" ca sa stiu ce am vazut ultima data pe site. O sa spui ca stau prost cu memoria dar e vorba de mai multe site-uri (am peste 150 de bookmarks-uri si peste 50 cu descriere) si imi este mai usor sa pun o descriere unde am nevoie. Din FILMULETUL care l-ai facut si pt. care iti multumesc f. mult ADRIAN, reiese clar ca pot pune (la fel ca in opera) descrieri. TUTUROR TOATE CELE BUNE !!!

  • Salut Adrian, buna explicatia si am cateva intrebari. Am vazut ca tie intradevar merge repede acest browser, dar la mine este mai incet. Nu stiu din ce cauza, Pc-ul e bun(Amd dublu 4000+ cu 2 Gb ram). Opera si Chromul aproape zboara, dar FF 4 la deschidere imi ia 5 secunde si deshide lent paginile. Am numai 2 addonuri instalate. Eventual este diferenta daca este instalat pe W7 sau Xp? (Poata este intrebare stupida) Un raspuns ar fi bine venit. Duminica placuta.

Related Post

This website uses cookies.