Filme accelerate hardware si subtitrari cu diacritice pe Windows Media Player – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video va voi arata ce inseamna accelerarea hardware pentru vizionarea filmelor pe desktop, incarcarea pe procesor va fi aproape de zero chiar si la rularea unui film 1080p in container MP4 cu video AVC high profile (h264 @ 2.2 Mbps) si audio AAC la 128 Kbps.
In mod normal un astfel de fisier video consuma foarte multe resurse la rulare daca nu este folosita accelerarea hardware (placa video + Nvidia Cuda sau AMD Stream).
Stim foarte bine ca majoritatea utilizatorilor folosesc BSPlayer pentru video, din pacate acest player nu este foarte eficient, nu se descurca prea bine cu accelerarea hardware. Dintre playerele “after market” va pot recomanda cu caldura Media Player Clasic care vine integrat in pachetul de codecuri KLite, deasemenea VLC Media Player este un player foarte puternic. In afara de cele doua cu siguranta mai sunt si altele insa eu nu va pot recomanda decat ce am folosit.
De departe cel mai bun player pentru platforma Windows este Windows Media Player, cu cat mai noua versiunea cu atat mai bine. Media Player are o integrare excelenta cu Windows-ul si vorbeste foarte bine limba placilor video, consumul pe procesor la rularea Sintel 1080p MP4 este extrem de mic, uneori chiar 1 %. Miracolul vine din faptul ca Windows Media Player este ancorat perfect in sistem si poate folosi resursele fara probleme.
Ce inseamna accelerare hardware ?
Accelerare hardware inseamna folosirea unor componente dedicate pentru anumita sarcina in locul unui program care poate tine procesorul ocupat. In cazul nostru accelerarea hardware inseamna ca vom folosi un GPU, placa video este extrem potrivita pentru aceasta sarcina, placilor video le place sa jongleze cu pixelii si dupa cum va dati seama un film este o insiruire de pixeli pe ecran si sunet redat in boxe, din intamplare sau nu ultimele modele de placi video au si placi de sunet integrate.
Placile video au o putere fantastica de procesare paralela, pot face foarte multe operatii in acelasi timp spre deosebire de procesor care face calculele serial, cate o sarcina pe rand, tocmai de aceea sunt procesoare multi core cu hyperthrading, de exemplu un procesor cu 4 nuclee si hyperthrading are 8 linii de executie, cu ajutorul tehnologiei multicore si hyperthreading procesoarele pot face mai multe lucruri in acelasi timp. In comparatie cu un procesor cu 8 fire de executie, o placa video are pana la cateva mii de nuclee pe care le poate folosi in paralel (Nvidia GTX660 are 960 nuclee Cuda). Ar fi mult de vorbit despre GPU si CPU, poate vom rata problema mai in amanunt cu alta ocazie. Acum sa revenim…
Unul din motivele pentru care lumea nu foloseste Windows Media Player pentru rularea filmelor este lipsa de optiuni la capitolul subtitrari. Asta nu-i o problema, nu trebuie decat sa instalam Klite Codec Pack si problemele sunt rezolvate, in pachetul de codecuri avem si ” DirectVobSub” carte ne permite sa facem ce vrem noi, de la modificarea fonturilor pana la afisarea diacriticelor si multe altele.
Un alt motiv pentru care lumea nu foloseste Windows Media Player este acela ca versiunea lor de Windows nu este licentiata. Nu ar trebui sa va faceti probleme, Microsoft stie deja care-i treaba si nu cred ca va incepe o cruciada in Romania.
Una peste alta, va recomand Windows Media Player, mai ales daca aveti un procesor mai vechi dar totusi vreti sa vizionati filme HD.
Trebuie sa tineti cont ca inainte de instalarea Klite Codec Pack trebuie sa instalati ultimele drivere pentru placile voastre video.
Altceva:
Poate vreti sa activati diacriticele si pentru scrierea la tastatura pe Windows. Aveti nevoie de asta daca folositi Office, PDF, Documente, Compuneri, etc. Ca sa aflati cum se activeaza scrierea cu diacritice si tastatura romaneasca va invit sa vizionati tutorialul: Cum se activeaza scrierea cu diacritice (ă, î, ş, ţ, â) pe windows 7

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 1.000 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (73)

  • Știu ca este o întrebare off-topic, dar îmi poți spune motivul pentru care te-ai mutat de la Windows 8 la Windows 7?Exista vre-un dezavantaj major pentru Windows 8?

  • poate si un tutorial despre acest program fiind mul mai complex decat windows media player si in acesta nici nu stiu daca se pot vedea filme 3D

  • Cristi imi poti spune cum fac sa se vada subtitrarea pe bara aia neagra de jos.Astept raspuns.ms

    • Dai dublu click pe directvobsub cum a facut Cristi in tutorial si la General alegi optiunea extend to 16:9 iar la Text Settings dai pe fontu respectiv si iar unde scrie Screen Alignment & Margins pui la Bottom : 0.Eu am ales fontul Comic Sans Ms si dimensiunea textului 20.

  • Eu prefer mpc-hc cu lav filter si madvr cred ca are cea mai buna claritate renuntand la potplayer si splash player (la bs player am renuntat demult se vede mai incetosata imaginea) acum fiecare e liber sa foloseasca ce vrea.Oricum mersi cristi pentru tutorial l-am urmarit cu placere

  • eu folosesc windows media player home cinema si merge f bine,am vazut ca-l aveai si tu instalat

  • sper ca nu ati uitat de continuarea tutorialelor cu si despre M.A.C. os ,scuze nu vreau sa par cicalitor,bafta in continuare,a si inca ceva ,ma intereseaza parerea dumneavoastra despre acest sistem de operare laudat de o multime de oameni ,as vrea o parere a dumneavoastra despre cat de bun e si daca o sa-l folositi ,si inca ceva ,daca se poate comfigura un sistem M.A.C. din componente cumparate separat la fel cum se procedeaza cu un calculator obisnuit,cat de bun e in general la stabilitate ,fiabilitate,operatii cu programe de editat video ,o comparatie in general cu windowsul si ce componente au suport pentru acest sistem M.A.C. os ,ma intereseaza de mult sa-mi comfigurez un astfel de sistem,vreau neaparat parerea dumneavoastra ,se vede de la o posta ca aveti experienta si asta e extraordinar de bine pentru toti, MULTUMESC

  • david:
    sper ca nu ati uitat de continuarea tutorialelor cu si despre M.A.C. os ,scuze nu vreau sa par cicalitor,bafta in continuare,a si inca ceva ,ma intereseaza parerea dumneavoastra despre acest sistem de operare laudat de o multime de oameni ,as vrea o parere a dumneavoastra despre cat de bun e si daca o sa-l folositi ,si inca ceva ,daca se poate comfigura un sistem M.A.C. din componente cumparate separat la fel cum se procedeaza cu un calculator obisnuit,cat de bun e in general la stabilitate ,fiabilitate,operatii cu programe de editat video ,o comparatie in general cu windowsul si ce componente au suport pentru acest sistem M.A.C. os ,ma intereseaza de mult sa-mi comfigurez un astfel de sistem,vreau neaparat parerea dumneavoastra ,se vede de la o posta ca aveti experienta si asta e extraordinar de bine pentru toti, MULTUMESC

    Inca nu sunteti pregatiti, atunci cand veti indoi lingura cu puterea mintii....
    Bine bre, e pe drum insa tot pe drum mai sunt si alte subiecte in playlist.

    • Dupa ce ne-ai ,,fript,, imaginatia cu MAC OS ,care cum ai zis e ieftin am verificat pe net,normal ca asteptam cu interes continuarea................

Related Post

This website uses cookies.