Evernote, o aplicatie de tip cloud pentru gestionarea si sincronizarea cu mobilul a notitelor si documentelor – tutorial video

Salut prieteni, astazi am placerea sa va prezint un soft care mi-a “salvat” viata, este vorba de Evernote, acest soft cloud are o misiune simpla la prima vedere si anume gestionarea si sincronizarea cu mobilul a notitelor, print-urilor, PDF-urilor, MP3 -urilor etc.
Lucrurile nu sunt atat de simple, pe langa faptul ca Evernote tine minte in locul nostru o gramada de lucruri, memorarea se face pe cloud, acesta poate sincroniza aceste notite si cu alte dispozitive, practic daca facem o notita sau un print pe desktop, Evernote le va trimite in cloud de unde vor fi redistribuite spre toate dispozitivele noastre. Astfel notitele, printurile, link-urile, desenele etc, ne vor insotii peste tot.
Acum sa revin la “salvatul vietii”, acum cateva zile am fost contactat de o cunostinta care avea o problema la contul AdWords, acesta m-a rugat sa-l ajut sa rezolve problema, bineanteles ca am acceptat sa ne intalnim, asta urma sa se intample in cateva ore, in scurt timp am plecat de acasa si in trafic am avut un mic incident (masina mi-a fost lovita), m-am luat cu vorba, am plecat la asigutatorul cetateanului sa-mi repare masina, bineanteles ca am uitat de cunostinta care ma astepta sa-i rezolv problema cu AdWords-ul, mi-am amintit abia peste 2 zile cand bineanteles era prea tarziu, omul cu AdWords-ul ma probabil considera neserios, pe buna dreptate !
Dupa toate aceste aventuri m-am hotarat sa rezolv problema cu “uitatu”, nu mai trebuie sa uit nimic, am ajuns la concluzia ca oricat de mult te straduiesti, nu exista sa nu uiti cate ceva, stresul este mare, ai foarte multe lucruri de facut zilnic, ziua are doar 24 de ore, cum ziua nu putem s-o modificam, nu ramane decat sa ne eficientizam activitatile.
Primul pas spre eficientizare ar fi sa nu mai uitam de la mana pa-n la gura, pentru asta am cautat un soft, dupa cateva ore de sapaturi am gasit comoara, aceasta se numeste Evernote, o aplicatie care pare extrem de simpla la prima vedere.
Acum parca mi-am luat o piatra de pe inima, imi notez totul, nu mai uit nimic, sunt mai organizat, sunt mai constincios, ce sa mai… nu mai sunt asa stresat.
In acesta introducere nu o sa vorbesc despre Evernote, am facut-o destul in tutorial, singura chestie pe care am uitat sa o specific in tutorial este ca, imediat dupa instalare trebuie sa va faceti un cont, pe baza acelui cont va veti putea loga de pe diferite dispozitive (desktop, notebook, netbook, telefon mobil).
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (40)


  • In tutorial nu am amintut de comanda contextuala:
    Click dreapta pe un fisier MP3/Send To/Evernote
    Acesta se va duce in cloud si putem asculta MP3-ul pe telefon.
    La fel si cu PDF-ul.
    Sau mai simplu, selectam si apasam WIN + A si fisierul pleaca in cloud.
    Acest tip de implementare va deschide calea unor noi aplicatii de sincronizare, vom asista la aparitia unor aplicatii din ce in ce mai interesante bazate pe cloud.
    Noi o sa va tinem la curent.

  • Interesant tutorial, dar eu cred ca folosesc o alternativa mult mai practica, fara sa fie nevoie de conexiune la internet pentru a-ti accesa notitele. Chiar consider ca e mult prea necunoscuta (ar fi util pentru multi daca ati face un tutorial, desi e foarte simplu de folosit). E vorba despre GOOGLE CALENDAR ! Da, din nou google. Aici va puteti scrie evenimentele de care nu vreti sa uitati (inclusiv zilele de nastere ale prietenilor), si veti primi avertizari pe telefon prin SMS! Bineinteles, absolut GRATIS SI NELIMITAT!

  • salut am si io o problema si va rog sa ma ajutati daca se poate am un hdd de 500 gb am 3 partitii de cate 150gb aproximativ si nu stiu care e problema de partitia C imi atata ca mai am liber doar 800mb problema e ca eu nu am pe acea partitie decat sistemu operativ cateva programe si 4 jocuri care ocupa mai mult de 20-30 gb nush care e cauza a mai patit cineva asa ceva? astept raspunsuri si solutii.

      • scuze am scris gresit care NU ocupa mai mult de 20-30 gb  

        Sistemul de operare aloca automat din partitia C spatiu pentru backup, fisiere temporare pentru IE, cativa G sunt alocati lui Recycle Bin. Foloseste CCleaner si vezi cati G de fisiere inutile iti gaseste in C. Noi avem un tutorial despre CCleaner. Scrii sus in casuta de cautare din dreapta sus de pe marginea neagra: CCleaner, dai enter si vei gasi tutorialul. Sa nu uit sa mentionez ca din partitia C 2 G (de obicei dublul memoriei ram sunt alocati spatiului pentru Hibernare) Toate acestea pot fi modificate sau dezactivate. Nu ne-ai spus ce fel de sistem ai daca ai laptop sau desktop. De obicei asa ceva este intalnit la laptopuri ce vin cu sistem de operare preinstalat si cum am spus mai sus i se aloca cativa G din partitia C pentru backup. Chiar daca acele spatii alocate pt ce am enumerat mai sus nu sunt ocupate ele sunt rezervate.

  • Buna recomandare, bravo. Am doua precizari: din pacate nu suporta symbian si "bineânteles" se scrie bineînteles cu î din i.

    • Buna recomandare, bravo. Am doua precizari: din pacate nu suporta symbian si “bineânteles” se scrie bineînteles cu î din i.  

      Tin sa te contrazic!!! Pe timpuri candva...si la noi se scria cu "â" din a daca acesta se afla in cuvant. Insa in Romania treburile s-au schimbat. Noi Romanii folosim "â" daca "â" se afla la inceput de cuvant. "Moda de a scrie cu "â" din i cand "â" este in cuvant a mai ramas doar la Moldovenii de peste prut, din Republica Moldova. In Romania noi scriem "paine" iar moldovenii de peste prut vor scrie "piine". Noi folosim "â" din i, doar daca "â" este la inceputul cuvantului cum ar fi prepozitia "in"

  • Nu ma mai contrazice caci gresesti. Acolo cuvantul tau este format din doua cuvine bine si inteles. de exemplu "neincetat" se scrie cu î din i. Eu zic sa te mai documentezi inainte sa ma contrazici. Bine ca nu am mai spus ca te repeti neica, suna urat tareee.
    P.S. am scris "cuvântul" cu î din a deci stiu cand sa-l volosesc.
    Nu te supara ca iti zic, si eu am fost corectat tot aici pe buna dreptate si am recunoscut. Daca nu stiai e bine sa stii de acum incolo si sa nu mai repeti greseala. Greselile sunt omenesti, era o zicala: "Cine nu munceste nu greseste"
    Succes in continuare faceti treaba buna.

    • Nu ma mai contrazice caci gresesti. Acolo cuvantul tau este format din doua cuvine bine si inteles. de exemplu “neincetat” se scrie cu î din i. Eu zic sa te mai documentezi inainte sa ma contrazici. Bine ca nu am mai spus ca te repeti neica, suna urat tareee.
      P.S. am scris “cuvântul” cu î din a deci stiu cand sa-l volosesc.
      Nu te supara ca iti zic, si eu am fost corectat tot aici pe buna dreptate si am recunoscut. Daca nu stiai e bine sa stii de acum incolo si sa nu mai repeti greseala. Greselile sunt omenesti, era o zicala: “Cine nu munceste nu greseste”
      Succes in continuare faceti treaba buna.  

      Am mai spuso si o s-o mai spun. Daca vrei sa inveti IT esti bine venit aici, pentru ca asta facem noi, ajutam pe cei mai nepriceputi in ale it-ului, nu va invatam romana!! Aia trebuie sa o invete fiecare la scoala. Eu cred ca ai inteles cuvantul fie ca a fost scris cu "â" din i sau cu "i din a. Important este sa intelegi mesajul. Cat despre "repetitie" este necesara pentru ca chiar si asa, repetand de 10 de ori ceva in tutorial oamenii tot nu inteleg si vin si posteaza comentarii penibile (unii dintre ei) In concluzie daca vrei sa inveti romana sau sa critici pe cineva dute pe site-uri de specialitate, dute si critica pe unu de se bate cu pumnul in piept ca e poet sau pe unu care compune poezii. NOI AICI AVEM CA SUBIECT IT-UL SI ORICUM AM SCRIE MESAJUL E ACELASI SI SUNT SIGUR CA IL VEI INTELEGE INDIFERENT CA VOI SCRIE CU MI-AU SAU MIAU.

Related Post

This website uses cookies.