ESET NOD32 Antivirus 4 – download instalare si setare – tutorial video HD

Eset NOD32 Antivirus este din cate se stie un nume respectat in lumea solutiilor de securitate si destul de vechi in acest domeniu, Este clasificat de majoritatea utilizatorilor drept: anitvirusul care consuma cele mai putine resurse, ceea ce din pacate nu mai este chiar atat de aplicabil la versiunea 4.

Din cercetarile facute de mine observ ca chiar cu setarile default se simte ca-l ai si ca el ruleaza, ceea ce e un lucru bun zic eu avand in vedere faptul ca pana nu demult NOD32 facea rabat la securitate tocmai pentru a nu obosi sistemul celui ce il foloseste!
Are o interfata destul de simpla si usoara la prima vedere, asta e bine pe de-o parte pentru cei ce nu sunt foarte priceputi in a seta un Antivirus insa totul se schimba cand se trece la setari in modul avansat, il poti seta pana la cele mai mici detalii.

Ce este foarte interesant la acest antivirus si de apreciat este faptul ca detine o functie ce poate bloca Auto Play-ul Windowsului, asta insemnand un plus deoarece device-urile conectate la PC nu vor mai auto-rula si astfel vom fi protejati impotriva virusilor ce se poat afla pe un stick imprumutat de la un prieten.

Acest antivirus vine cu scanare antivirus si antispyware, scanare in timp real precum si scanarea emailurilor.Asa cum am spus meniul de setari este extrem de generos si de aceea am decis sa fac un tutorial pentru a va ajuta in setarea acestui antivirus indragit de foarte multi utilizatori!

Ce nu mi-a placut mie la acest antivirus este faptul ca se updateaza destul de rar ceea ce nu e bine pentru un antivirus, pentru ca updatandu-se rar nu va avea semnaturile de virusi la zi si da ati ghicit, automat detectia lui e mai slabuta si de multe ori lasa de dorit.

Se zice ca NOD32 nu da alarme false, iese in fata doar atunci cand detecteaza intradevar un virus si chiar da alrmele pe bune! Puteti gasi kitul de instalare pe siteul oficial atat in limba engleza cat sin in liba romana, il puteti gasi pentru windows pe 32 de biti sau pe 64 de biti, acestia pun la dispozitie si o suita de securitate ESET Smart Security ce include si un firewall, o suita de securitate completa insa noi nu vom vorbi astazi despre asta ci doar despre NOD32 Antivirus 4

Una peste alta cuvintele nu-si mai au rostul tutorialul este destul de lung pentru ca asa cum am spus este destul de stufos si de setabil si va invit sa vizionam impreuna acest tutorial.

Sper sa va placa si sa-l folositi cu placere !

de Adrian Burlugeanu

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (141)

  • E destul de bun ,sunt si altele mai bune dar trebuia prezentat macar pentru rucamintea vizitatorilor acestui sit!

  • Bun tutorialul. O singura intrebare : E mai bun Eset Nod 32 decat Kaspersky antivirus 2009 ?

  • eu cred ca este mai bun AVG deoarece odata am avut trojan si nod 32 nu ii scotea pe cand avg scoate tot :)

  • Dupa parerea mea NOd 32 nu-i bun deloc..Am avut multe antivirus-uri pe calc ...dar cu nici unu nu m-am impacat asa de bine cum ma impac cu KAV 2009 si KIS 2009 !! KAV is the Best.Dupa mine cei de la KAv ii va intrece in cativa ani pe cei de la DEFENDER !! La kav ai protectie maxima oricand,si nu maninca mai deloc resure fata de Bit Defender care ia foarte multe resurse !!

    Clasificare : KAspersky
    Bit Defender
    Avira
    Nod 32
    Norton Antivirus......si lista continua!!

  • @Ruben
    Cred ca o clasificare a antivirusurilor asa cum ai facut-o, e putin ca sumara pentru a intelege cu exactitate la ce te referi. Si asta pentru ca fiecare are plusuri si minusuri. De exemplu daca folosesti Outlook, nu vei folosi Avira pentru ca nu scaneaza emailurile. Daca esti toata ziua pe net, e posibil sa vrei AVG pentru ca scaneaza toate link-urile de pe paginile de internet. ETC.

    In primul rand nu exista antivirusul perfect. Si asta in primul rand pentru ca "orice facut are desfacutul lui" si in al doilea rand pentru ca nu intereseaza pe nimeni sa faca antivirusul perfect. Industria aceasta este una de zeci de milioane de euro pe an. Daca ar face cineva un antivirus perfect, imagineaza-ti... Dar sa revenim la clasificare si la calitatile antivirusurilor.

    In primul rand folosesc NOD32 inca de cand a aparut pe piata. De atunci, am schimbat mai multe versiuni. Versiunea 3 mi s-a parut cea mai slaba. Acum am NOD32 Internet Security si intr-adevar sistemul se misca un pic mai lent decat cu NOD32 v2, insa "ma simt" mai protejat pentru ca vad ce poate face. Nu sunt un "vanzator" de NOD32 insa de cand il am (cca 5-6 ani), mi s-a virusat calc doar de vreo 4 ori, din care de 2 ori in timp ce aveam versiunea 3.

    De-a lungul timpului am folosit AVG de nenumarate ori, si pe calc meu si pe al clientilor, pentru ca e FREE. Cu AVG sistemul se misca bine, insa se si viruseaza destul de repede daca nu iti iei alte masuri de siguranta. E bun daca stii cum sa il folosesti. Cu toate astea, are rata de detectie destul de mica (cca 80-85 %). Un principal avantaj e scanarea in browser a link-urilor si faptul ca pentru toate iti afiseaza link daca e suspect. (Aceasta functionalitate poate fi dobandita si cu WOT).

    Am mai folosit si BitDefender pe care nu il recomand nici in ruptul capului. Am testat multe versiuni, dar toate s-au dovedit a face Solitaire sa se miste in reluare. Bine, am exagerat putin, insa asta e ideea. Daca un calc cu BitDefender se misca atat de greu, nici nu ma intereseaza rata de detectie. Imagineaza-ti ca iti legi copilul in patut ca nu cumva daca il lasi afara sa se loveasca...

    Ca sa nu plictisesc, optiunile mele ar fi asa:
    - pentru cei cu bani: NOD32 internet security sau macar NOD32 AV. Versiunea 4, binenteles.
    - pentru cei cu bittorent, la fel. ATENTIE! Folositi versiuni piratate pe riscul vostru (asta doar pentru ca este ilegal).
    - pentru calculatoare comerciale sau utilizatori zgarciti si/sau "nepriceputi", AVG.

  • am si io o parere si io lam folosit vreun an da vorba luicristi cind am dat de altele mi se pare destul de supeficial te ifectez un doua daca descarci muzica sau jocuri nu mai zic daca descarci torrente daca vrem sal comparam cu kaspersky i slab tare i mic chear daca are setari stufoase salve la toti.

  • Sa nu mai comparati niciodata NOD32 cu Kaspersky!!! Cum sa spui ca NOD32 e mai bun ca Kaspersky? Daca totusi o faci inseamna ca esti paralele in ale PC-ului.Pai se compara rata de detectie a lui NOD32 cu cea a lui Kaspersy? Treziti-va oameni buni!!! Voi ati ascultat ce am spus eu de NOD32 in tutorial?

    Cel mai bun Antivirus e cel care ti se potriveste tie mai mult si stii sa umbli cu el.CEL MAI BUN ANTIVIRUS SUNTETI VOI INSIVA!!!

    Ciudat ca nu sa observat ca mai aveam putin si incepeam sa-l injur pe NOD32 asta dar ce sa facem? e si el pe piata nu putem sa-l ignoram,multi il au,si de aceea am decis sa fac un tutorial
    Alegerea e a voastra eu doar l-am prezentat!!!

  • @Cornel: Doamnu Cornel tin sa va contrazic si o sa va rog pe viitor sa nu mai faceti afirmatii neadevarate pentru ca induceti userii in erroare.Avira premium are mail scaner insa cel free nu,dar trebuia specificat la ce versiune va referiti!!! Totusi va multumim pentru parere insa pe viitor v-as ruga sa nu mai dezinformati,si sa comentati cu mai multa atentie!!

Related Post

This website uses cookies.