Efectele de SlowMotion si FastForward in AfterEffects si SonyVegas

Salut, in tutorialul de astazi vom invata cum putem sa modificam viteza de miscare a unui videoclip / filmare.
Acest lucru il putem face prin aplicarea a 2 efecte foarte simple in Adobe After Effects si in Sony Vegas, efectul de Slow Motion si efectul de Fast Forward.
Desi aceste 2 efecte pot fi aplicate destul de usor m-am gandit ca este bine sa fac un tutorial pe aceasta tema.
Slow Motion.
Acest efect se foloseste mai ales atunci cand se filmeaza la 50 sau 60 de cadre pe secunda pentru a incetini actiunea. La minut de filmare normala in 50 de cadre pe secunda vom obtine 2 minute de Slow Motion. Acest efect poate fi observat si la reluari in timpul competitiilor sportive. Chiar daca nu avem o camera capabila sa filmeze la 50-60 cadre pe secunda, totusi putem face treaba buna si cu o filmare la 25-30 de cadre pe secunda, folosind mai mult uneltele software.
Fast Forward.
Acest efect poate fi aplicat atunci cand vrem sa grabim foarte tare actiunea, pentru comprimarea actiunii. Se poate folosi si pentru Time-Lapse (poze consecutive lipite pentru realizarea unui scurt film) ca sa vedem o floare in timp ce creste sau sa vedem o zi intreaga intr-un singur minut de Time-Lapse.

Alex: Imi place tot ce tine de IT, in special partea de editare video si grafica si impartasesc cu placere din cunostintele mele.

View Comments (29)

  • Cum sa elimini zgomotul de fond [ cum ar fi o ambulanta ] dintro captura audio/video fara sa afectezi calitatea video si sunetul principal . O idee pentru un viitor tutorial. Da sunt putin ironic !

  • Foarte bun tutorialu, Bravo.
    Poate intr-un viitor tutorial ne explici mai multe despre randare, ce formate sa alegem, ce setari si eventual cum facem o randare in asa fel incat dupa urcarea clipului pe Youtube sa nu pierdem prea mult din calitate.

    P.S. ma refer la Sony Vegas.

    Bafta.

  • Duallpannel: Cum sa elimini zgomotul de fond [ cum ar fi o ambulanta ] dintro captura audio/video fara sa afectezi calitatea video si sunetul principal . O idee pentru un viitor tutorial. Da sunt putin ironic !

    Poti scoate culoare alb dintr-un amestec de mai multe culori?(Vopsea, lavabil)Raspunsul l-ai aflat! in audio se poate taia in frecventeEQ!Daca pe freq de 1Khz canta mai multe instrumente in acelasi timp nu se poat seppara!

  • Super tutorial....ar fi foarte bine dar ai face o sumedenie de tutoriale despre lucru in adobe after effects..

  • Ce placa video ai.Cred ca e una veche face foarte mare lag.Modern Warfare 3, are nevoie de cel putin un GTX660, sau Radeon 6770.

    • Filmarea din joc nu este facuta de min.eu am o placa video care suporta foarte bine jocul.

  • Cristi te rog spunemi daca se poate face un sistem pc HACHINTOSH cu procesoarele Intel Haswell
    vreau sami fac eu unul

  • david: Cristi te rog spunemi daca se poate face un sistem pc HACHINTOSH cuprocesoarele Intel Haswell vreau sami fac eu unul

    Teoretic trebuie sa mearga, practic nu pot baga mana-n foc. Trebuie sa mai asteptam putin, sa vedem daca merge sau nu, dureaza ceva pana ajung procesoarele / placile de baza la developeri.

Related Post

This website uses cookies.