EASEUS Partition Master, un program gratuit de partitionare, o optiune mai buna decat Disk Management din Windows – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial veti vedea cum se modifica o partitie, cum se redimensioneaza, cum se sterge si multe altele, cu programul gratuit de partitionare EASEUS Partition Master.
Acesta este un program foarte bun de partitionare si nu numai, stie sa faca si alte lucruri, de exemplu poate sa copieze un disk pe alt disk, o partitie pe alta partitie sau poate sa ne recupereze o partitie stearsa sau formatata din gresala.
In acest tutorial video despre partitionare am folosit 3 scenarii, sunt lucruri adevarate pe care eu le-am facut, fara EASEUS Partition Master nu as fi reusit.
In primul scenariu am creat o partitie de 150 MB in format FAT16 pe un stick de 8 GB, cu disk management nu este posibil asta, decat daca stick-ul este mai mic de 4 GB.
In al doilea scenariu m-am pus in pielea unui om cu o camera foto digitala mai veche care foloseste un card de 8 sau 16 GB, camerele mai vechi pot formata cardul de memorie in FAT 16 si astfel vom ramane cu un card de 4 GB , de fapt este o partitie de 4 GB si restul este spatiu nealocat, multi nu stiu asta si au impresia ca magazinul de la care au cumparat cardul i-a pacalit.
Scenariul cu numarul trei descrie momentul cumpararii unui laptop cu o partitie C: de 200 GB, este absurd sa folosim 200 GB pentru sistem, acesta se descurca de minune si cu 50 sau 60 GB, in acest caz trebuie sa facem o redimensionare a C-ului, inainte de asta trebuie neaparat sa facem o defragmentare, ca sa strangem toate fisierele la inceputul partitiei.
Cea mai folositoare optiune este “Undo”, cu ajutorul acestui buton ne putem razgandi oricand, bineinteles ca acesta poate fi folosit doar pana la aplicarea modificarilor “Apply”.
EASEUS Partition Master poate fi folosit si pentru alte sarcini, indiferent de sarcina aceasta isi face treaba extrem de rapid, este ca un muncitor constincios, in plus este si gratuit.
Sunt sigur ca o sa gasiti foarte util acest soft, eu nu ma mai pot descurca fara el.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
Download EASEUS

de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (99)

  • Foarte bun tutorialul. Foarte bune avertizatile, eu am patit-o cu programe asemanatoare, mi-am facut praf toate datele de pe un intreg HDD.

    • Am un hard de 500 GB partitionat in C = 30 GB si D = 470 GB. Amandoua sunt setate ca si primary. Intrucat am ramas cu doar 6gb liberi pe C as dori sa-l redimensionez la 60 GB. Am intrat in EASEUS dar nu ma lasa sa maresc partitia C. Cum sa fac?
      P.S. Pe C: am sistemul de operare instalat.
      Am facut si o defragmentare ale celor doua partitii.

      • Titi:
        Am un hard de 500 GB partitionat in C = 30 GB si D = 470 GB. Amandoua sunt setate ca si primary. Intrucat am ramas cu doar 6gb liberi pe C as dori sa-l redimensionez la 60 GB. Am intrat in EASEUS dar nu ma lasa sa maresc partitia C. Cum sa fac?
        P.S. Pe C: am sistemul de operare instalat.Am facut si o defragmentare ale celor doua partitii.

        ...................................................
        1. Redimensionezi partitia D: de la 470 GB la 400 GB sau la cat iti va permite redemensionare, spatiul ramas de 70 GB [ipotetic vorbind] va ramane ca si spatiu nealocat [ asa va fi vazut in programul de partitionare]
        2. Doar acum poti sa faci marire de saptiu pe partitia C:, redistribuind spatiul nealocat, acest spatiu fiind al nimanui poti sa-l plimbi unde vrei tu si chiar sa-l transformi in alta partitie daca doresti acest lucru.

        ...................................................

  • Salut Cristi,
    F.bun si f.util tutorialul.Cu ceva timp in urma unei incercari de redimensionare a partitiilor(chiar si cu acest EASEUS)am reusit sa-mibusesc ambele sisteme de pe PC(noroc ca aveam toate datele salvate pe un HDD extern)Acum,dupa acest tutorial,cred ca as reusi.Totusi o intrebare:in tutorial spui(de mai multe ori) ca inainte de redimensionare sa se faca o formatare,si o singura data zici defragmentare.Personal,cred ca este vorba de defragmentare si nu de formatare(formatarea implica pierderea datelor).Cu stima.

  • Foarte bun softul si mai ales gratuit fata de Acronis disk director ,face aceiasi treaba.Cat despre aentia de a lucra cu el ,cei care au folosit Acronis nu au de ce sa se teama si acolo sunt aceleasi masuri de precautie.Felicitari Cristi pentru tutorial.

    • Tytus: salut cum sa fac cu un hdd de 1tb cite partiti?varogfrumos cinstiesa lasa aici  

      Aloci pentru C 50-60G si ce iti ramane dai in 2 si faci 2 partitii....eu asa as face.

  • am incercat de nenumarate ori ca sa-mi setez netul pe ubuntu si nu reusesc
    am incercat si cu username si cu parola si tot nu am net
    cine ma poate ajuta

    • virgil009: am incercat de nenumarate ori ca sa-mi setez netul pe ubuntu si nu reusesc
      am incercat si cu username si cu parola si tot nu am net
      cine ma poate ajuta  

      Tutorialul nostru despre acest subiect l-ai vizionat? Scrie in casuta de cautare din dreapta sus: Cum se instaleaza Ubuntu Linux cu Wubi fara sa renuntam la Windows si cum se seteaza conexiunea pppoe de la RDS, da enter si vei gasi tutorialul.

  • As avea o intrebare; Se poate copia partitia pe care este sistemul pe un alt hdd si sa functioneze normal, ma refer ca va copia inclusiv boot-ul etc?
    De ex eu am un sitem pe un hdd de 30 gb si vreau sa-l pun pe un hdd nou de 200gb, doar prin copierea partitie va boota ca si cel vechi, fara complicatii?

    • Nelutu: As avea o intrebare; Se poate copia partitia pe care este sistemul pe un alt hdd si sa functioneze normal, ma refer ca va copia inclusiv boot-ul etc? De ex eu am un sitem pe un hdd de 30 gbsi vreau sa-l pun pe un hdd nou de 200gb, doar prin copierea partitie va boota ca si cel vechi, fara complicatii?  

      Nu, pentru ca windows-ul care il ai acum, contine driverele si setarile si configurarile placii de baza in care se afla, la care este conectat. Daca il pui pe alt sistem sau daca copii ce se afla pe el pe un alt HDD si il conectezi la o alta placa de baza, foarte posibil sa nu poti boota in windows. Motivul ti l-am spus mai sus

    • Nelutu: As avea o intrebare; Se poate copia partitia pe care este sistemul pe un alt hdd si sa functioneze normal, ma refer ca va copia inclusiv boot-ul etc? De ex eu am un sitem pe un hdd de 30 gbsi vreau sa-l pun pe un hdd nou de 200gb, doar prin copierea partitie va boota ca si cel vechi, fara complicatii?  

      Vezi asta: Program de clonat hard disk-uri,acronis migrate easy-tutorial video
      Click aici:https://www.videotutorial.ro/?p=320
      Acest program face asta:
      Acronis migrate easy este un soft mic si fara multe optiuni dar aproape indispensabil in multe situatii.
      Optiunile pe care le are programul din urmatorul tutorial video sint doua la numar si anume: clone disk si add new disk .
      Cu alte cuvinte va ajuta sa clonati un hard disk sau sa adaugati un nou hard disk intr-un mediu asistat.
      Puterea acestui software va fi descoperita abia in tutorialul despre acronis true image, pe care va asteptam sa-l urmariti dupa ce il vedeti pe acesta cu acronis migrate easy.
      Va invitam sa urmariti acest tutorial video dar si pe cele care o sa urmeze din seria acronis software.
      Succes!

    • Nelutu: As avea o intrebare; Se poate copia partitia pe care este sistemul pe un alt hdd si sa functioneze normal, ma refer ca va copia inclusiv boot-ul etc? De ex eu am un sitem pe un hdd de 30 gbsi vreau sa-l pun pe un hdd nou de 200gb, doar prin copierea partitie va boota ca si cel vechi, fara complicatii?

      Nelutu: As avea o intrebare; Se poate copia partitia pe care este sistemul pe un alt hdd si sa functioneze normal, ma refer ca va copia inclusiv boot-ul etc? De ex eu am un sitem pe un hdd de 30 gbsi vreau sa-l pun pe un hdd nou de 200gb, doar prin copierea partitie va boota ca si cel vechi, fara complicatii?

      Salut.Da se poate.Eu treaba asta o rezolv cu "hiren's CD" caci ruleaza "in DOS" (pardon de expresie) si dureaza mai putin.Cum as proceda eu in locul tau:
      1. Trebuie sa fiu sigur ca hdd-ul de 30 Gb este perfect functional, nu sunt erori la intrarea in sistemul de operare, si sa fiu sigur ca sistemul de operare a fost oprit corect (pentru a evita unele intrebari in timpul clonarii hdd-urilor).In plus, as sterge fisierele temporare din sistemul de operare ca sa dureze mai putin procesul clonarii.Daca vre-un hdd, sau ambele hdd-uri au bad-uri atunci vor apara erori la clonare.
      2. Cu calculatorul oprit as instala hdd-ul de 200 pe calculator.Astfel am doua hdd-uri pe pc: Hdd-ul de 30 GB va fi setat ca master (daca-i IDE), sau va fi instalat pe portul SATA 1 (daca-i SATA), iar hdd-ul de 200 GB il voi seta ca "SLAVE" (dacă-i IDE), sau daca-i SATA atunci il voi instala pe portul SATA 2.Dupa ce-am conectat hdd-urile corect la placa de baza, pornesc calculatorul si intru in BIOS -> "boot" -> "hard-disk boot order".Aici verific daca hdd-ul de 30 de gb este "vazut" de calculator ca prioritar la butare ("MASTER"), iar hdd-ul de 200 gb este vazut ca "SLAVE".Apoi setez ca pc-ul sa booteze de pe cd.Salevez setarile facute in BIOS si pc-ul reporneste.
      3. Dupa ce-a repornit introduc un CD "hirens cd", nu conteaza ce versiune, intru la "start boot CD" -> "backup tools" de unde aleg "norton ghost" (nu conteaza ce versiune) -> "Ghost normal".Daca am ales "ghost normal" voi alege "no" pentru ferestrele de mesaj ce-mi apar, apoi imi aparea un meniu grafic.
      4. Dupa ce-am intrat in meniul grafic aleg "local" -> "disk" -> "to disk".
      5. Dupa ce-ai ales "to disk" va aparea o noua fereastra unde trebuie sa apara la "source" hdd-ul de 30 de Gb iar la "destination" hdd-ul de 200 de gb.Dupa aceea vei putea sa clonezi hdd-ul de 30 de gb pe cel de 200 gb.O sa ai putin "de furca" cu dimensiunile partitiilor, aceasta problema o rezolvam dupa clonare cu "partition magic", acesta fiind un program aflat tot in "hiren's cd".Trebuie sa mearga.In mare eu asa procedez, hai ca ti-am scris in fuga, daca mai ai nelamuriri posteaza (daca vrei)...

  • Salu baieti faceti o treaba de nota 10 toata stima mea pentru voi ..uite referitor la acest soft foarte util oare as putea mari partitia C acuma o am de 7 gb si vreau sa o unesc cu alta partitie de 25 gb as putea cu acest soft fara sa imi afecteze sistemul de operare?

  • felicitari pentru tutorial.foarte bune avertizarile.eu am patit.as vrea daca aveti timp sa faceti un tutorial despre biosul placilor video.multumesc.sarbatori fericite.

Related Post

This website uses cookies.