Duplicate Cleaner, soft gratuit pentru cautarea si eliminarea fisierelor duplicate – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial va voi face cunostinta cu un program care ne ajuta sa scapam de fisierele duplicate din computer, acesta se numeste Duplicate Cleaner, este gratuit si foarte istet, gaseste duplicatele chiar daca acestea au alta denumire sau se afla in alte foldere.
Procesul de cautare si eliminare a duplicatelor se prezinta sub forma unui semi-wizard, avem cateva functii in partea de jos pe care trebuie sa le accesam pe rand, cum terminam etapa de cautare, trecem la filtrare si dupa aceea la eliminare.
Procesul de cautare este bine organizat, avem tot felul de filtre iar in pertea de sus sub tab-ul “Options” putem bifa cautarea in subfoldere, astfel putem descoperi duplicatele care se gasesc si in alte locuri.
Tot in pagina de cautare “Search Criteria”, pe partea dreapta putem filtra dupa tipul fisierului, deasemenea avem si un modul de cautare a melodiilor, acesta cauta duplicatele formatelor de muzica comprimata cum ar fi: MP3, WMA, M4A, M4P, OGG, FLAC.
Dupa ce gasim duplicatele vom trece la procesul de selectie in fereastra “Selection Assistant”, acest modul ne ajuta sa selectam fisierele duplicate ce urmeaza sa fie sterse, mare atentie insa, daca faceti alegerile gresite puteti ramane fara fisierele originale.
Dupa selectarea duplicatelor vom trece la eliminarea acestora, fereastra de eliminare are suficiente setari pentru a va ajuta sa eliminati definitiv chiar si folderele goale ce pot ramane in urma, tot aici putem alege in loc de stergere, mutarea fisierelor intr-un alt loc pentru o inspectie manuala.
Eu am folosit acest soft pentru eliminarea fisierelor duplicate si am fost foarte multumit de rezultate, totul tine de modul in care selectati cu ajutorul Selection Assistant-ului.
Spor la treaba, folosti cu rabdare Duplicate Cleaner, nu va grabiti.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (70)

  • Salut Cristi, foarte util programul. Felicitari. Daca nu te superi, imi poti spune si mie ce model de mouse ai pentru ca imi place tare mult cum clikaie.

    • istvan: Salut Cristi, foarte util programul. Felicitari. Daca nu te superi, imi poti spune si mie ce model de mouse ai pentru ca imi place tare mult cum clikaie.  

      In tutorial am folosit un mouse Genius GM-050007 Ergo 525. este un mouse laser foarte bun, singurul lucru care nu-mi place la el este ca se strange mizeria repede pe el, plasticul si acoperirea sunt de proasta calitate, are dpi bun, se asaza confortabil in palma, dar ti-am spus, e construit din materiale de proasta calitate.
      Cand il vezi nu-ti dai seama, arata bine, nu ai cum sa stii ce te asteapta in timp.
      Nu recomand.
      Cel mai mult imi place mouse-ul de la netbook, un Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000, merge perfect pe orice suprafata, chiar si pe covor sau pe piele, e mai bun decat un mouse laser, bluetrack este o tehnologie noua patentata de Microsoft.
      Recomand.
      Mai am un Trust Wireless Laser MI-7700R, asta este super ok, este lucios, nu se pune mizeria pe el, are dpi bun vreo 1600, singura problema ar fi ca reciverul este cam mare si daca-l pui pe un laptop ai toate sansele sa-l rupi, daca-l folosesti pe desktop si-l pui in spate este ok.
      Recomand.

  • Eu cred ca nu conteaza modelu mousului. Sunetul de clic apare de la softu de captura... Nu-i asa Cristi?

    • anonim: Eu cred ca nu conteaza modelu mousului. Sunetul de clic apare de la softu de captura… Nu-i asa Cristi?  

      Sunetul de click este de la mouse, eu nu folosesc niciun efect in captura, totul este natural, in trecut am folosit cateva efecte insa cu timplu am renuntat.

    • dan: mie nu imi da eroarea totu ii ok  

      Ma bucur, mie imi apara acea frereasta dar nu se imtampla nimic, pot face orice.

  • Salut am si eu o problema am cumparat un Memory Stick de 4 Gb, dupa un timp de utilizare acesta arta decat 2 Gb de memorie, aveti vreo idee care este problema?
    Multumesc.

    • Eugen: Salut am si eu o problema am cumparat un Memory Stick de 4 Gb, dupa un timp de utilizare acesta arta decat 2 Gb de memorie, aveti vreo idee care este problema?
      Multumesc.  

      Da click dreapta pe My Computer si din meniul contextual alegi functia Manage, apoi in fereastra care se deschide te duci in stanga si dai click pe Disk Management. Si vezi daca stick-ul este alocat cum trebuie, daca nu cumva ai unalocated space. In timp stick-urile se duc, mor celulele si stick-ul incepe sa aiba din ce in ce mai putin spatiu. acesta are o tehnologie prin care isi izoleaza singur celulele moarte. dar asa cum am spus mai sus, s-ar putea ca la tine sa fie doar problema ca te-ai jucat cu el in trecut, l-ai formatat aiurea l-ai partitionat si o fi ramas un unalocated space (spatiu nealocat)

  • Multumesc foarte mult Cristi, dar mouse TRUST Wireless Laser MI-7700R o sa mearga bine pe Windows XP?

  • istvan: Multumesc foarte mult Cristi, dar mouse TRUST Wireless Laser MI-7700R o sa mearga bine pe Windows XP?  

    Esti incredibil, cred ca vrei sa ne enervezi...

  • salut Cristi foarte bun softul l-am descarcat si eu este intradevar f bun, daca nu te super cum se numeste programul audio care iti arata melodiile cu nota muzicala pa ea ca la tine ? multumesc tineo tot asa!

    • oana: salut Cristi foarte bun softul l-am descarcat si eu este intradevar f bun, daca nu te super cum se numeste programul audio care iti arata melodiile cu nota muzicala pa ea ca la tine ? multumesc tineo tot asa!  

      Windows Media Player. Cel care vine odata cu Windows 7

Related Post

This website uses cookies.