DriveImage XML, un soft gratuit de backup, restaurare si clonare – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de azi va voi prezenta un soft gratuit de backup, restaurare si clonare partitii, programul se numeste Drive Image XML.
Interfata programului este foarte simpla, optiunile sunt pe partea stanga jos, acestea sunt:
1. Backup, cu care putem face o imagine de siguranta a unei partitii, fie aceasta partitia C: sau orice alta partitie, in cursul procesului de backup DriveImage XML foloseste doua optiuni pentru accesarea fisierelor folosite de sistem, in primul rand Drive Image XML va incerca sa foloseasca “volume locking”, daca acesta nu va functiona se va folosi de serviciu Volume Shadow Service din windows pentru a putea crea un Shodow Copy (o copie in oglinda a fisierelor folosite de sistem).
In timplu wizard-ului de backup vom intalni si optiunea RAW, bifand aceasta caseta, vom optine o imagine de backup “sector by sector” ce nu va putea fi accesata, de accea nu va recomand bifarea casutei RAW. Deasemenea putem alege optiunea “Split”, bifand aceasta casuta vom rupe backup-ul in mai fisiere de aproximativ 700 mega fiecare pe care le putem pune pe CD-uri, nici aceasta casuta nu va recomand s-o selectati.
Avem si posibilitatea de a comprima imaginea de backup, aici fiecare poate alege nivelul de compresie, cu cat mai mare este nivelul de compresie cu atat imagine de backup va fi mai mica, bineinteles si timpul de creare a backup-ului va creste.
2. Recovery sau recuperare, de aici putem lansa wizard-ul de recuperare pentru a putea scrie pe partitie o imagine creata anterior.
3. Drive to Drive, cu ajutorul acestei optiuni putem copia o partitie pe alta partitie, este ca un fel de cloanare, intreaga partitie va fi mutata in alta partitie de pe alt drive sau chiar pe acelasi drive, functia este foarte folositoare celor cu un drive nou si vor sa mute windows-ul cu programe cu tot de pe hard disk-ul vechi pe hard disk-ul nou.
Daca dorim o recuperare pornind din bios, pentru cazurile in care windows-ul nu mai porneste, putem crea un live cd windows xp folosind Bart PE, daca doriti sa faceti un asemenea cd ce va contine si softul Drive Image XML, va recomand sa urmariti acest tutorial cu BartPE.
4. Browse backup, cu aceasta optiune putem intra intr-o imagine de backup creata anterior pentru a extrage fisierele ce ne intereseaza.
Sper sa indragiti acest soft, mai ales ca este foarte simplu de folosit.
ATENTIE:
Pentru a folosi acest soft este neceara pornirea serviciului Volume Shadow Service, daca nu aveti acest serviciu activ, puteti sal activati din servicii, click dreapta pe My Computer/Manage/Services and Applications/Services, aici cautati in lista “volume shadow copy” trebuie sa fie pornit si pe automatic, daca nu este puteti sa-l porniti cu click dreapta si “start”, pe automatic puteti sa-l puneti cu click dreapta “propeties” si din dropdown selectati “automatic” bineinteles dupa aceea apply si ok.
Pentru alte intrebari, vizitati rubrica FAQ de pe site-ul oficial:
http://www.runtime.org/driveimage_faq.htm
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
UPDATE:
Asta este o imagine cu restaurarea in progres, exact imaginea XML pe care ati vazut-o in tutorial a fost restaurata in 20:03 minute cu ajutorul Hirens Boot CD 12 pus pe un stick usb, o sa urmeze si un tutorial cu “cum sa punem hirens boot cd pe stick”.
https://www.videotutorial.ro/wp-content/uploads/2010/11/IMAG0031.jpg
In concluzie, restaurarea se poate face si cu un live cd windows xp facut cu BartPE dar si cu Hirens Boot CD 12.
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (34)

    • vreau sa faceti un videotutorial cum se face un videoclip 3d
      sau un videoclip 3d cu poze slideshow

  • Cristi eu am un Procesor intecl celorom de 2.8 3 gb rami ddr2 de 800 si partia o am de 30 gn ocupat am 15 gb si a dorat 41 de minute la cronometat pe telefon...!

    • stefbabanu: Cristi eu am un Procesor intecl celorom de 2.8 3 gb rami ddr2 de 800si partia o am de 30 gn ocupat am 15 gb si a dorat 41 de minute la cronometat pe telefon…!  

      pardon 31 de minute a dorut am scris din greseala 41

  • a uitasem foarte bun tutorial as dori sa faci un tutorial despre cum sa faci un servar de counter-strike ai putea face ???????????

  • Fain tutorial, prezentat foarte bine, ca de obicei Cristi..Cei ce nu sunt familiarizati, eu zic sa folosesaca metodele anterioare prezentate de tine pentru backup. :) Sa nu fie nervosi, vor invata usor.

  • Toate bune pana dai restore si apare urmatorul mesaj :Target partition must not be the sistem drive

    • Perianu Tudor: Toate bune pana dai restore si apare urmatorul mesaj :Target partition must not be the sistem drive  

      Restore-ul se da doar din boot, Nici un soft de backup nu poate restaura C-ul (atentie vorbesc doar de C) din windows pentru ca va trebui sa stearga si sa inlocuiasca fisiere, ori daca fisierele pe care el trebuie sa le inlocuiasca sunt folosite de sistem (de Windows) ca acesta sa ruleze si cum ar putea sa restaureze acea imagine. E ca si cum ai incerca sa schimbi roata la o masina in timp ce ruleaza pe autostrada, Ganditi logic!

    • Perianu Tudor: Toate bune pana dai restore si apare urmatorul mesaj :Target partition must not be the sistem drive  

      Daca te uiti peste textul de deasupra tutorialului, vei vedea ca am pus un link ce face trimitere la un alt tutorial ce te ajuta sa-ti faci un live cd cu ajutorul lui BartPE, nu este greu deloc, live cd-ul acela poti sa-l folosesti la multe alte activitati, cu ajutorul lui vei putea restaura backup pe partitia C.
      Atentie:
      In timp ce faci cd-ul cu bartpe, nu uita sa alegi includerea in proiect a softului DriveImage XML, bineinteles daca nu cumva este deja inclus.

    • Perianu Tudor: Toate bune pana dai restore si apare urmatorul mesaj :Target partition must not be the sistem drive  

      UPDATE:
      Asta este o imagine cu restaurarea in progres, exact imaginea XML pe care ati vazut-o in tutorial a fost restaurata in 20:03 minute cu ajutorul Hirens Boot CD 12 pus pe un stick usb, o sa urmeze si un tutorial cu "cum sa punem hirens boot cd pe stick".
      https://www.videotutorial.ro/wp-content/uploads/2010/11/IMAG0031.jpg
      In concluzie, restaurarea se poate face si cu un live cd windows xp facut cu BartPE dar si cu Hirens Boot CD 12.

  • salut!va respect munca si datorita voua am cunostintele pe care le am in it.va multumesc pentru muca voastra

  • Salut.Eu zic(parerea mea)ca un backup bun e ala care se face an dos,adica fara sa fie windows-ul pornit etc.Raman tot la Acronis True Image"BOOTABLE".

    • Jellfis: Salut.Eu zic(parerea mea)ca un backup bun e ala care se face an dos,adica fara sa fie windows-ul pornit etc.Raman tot la Acronis True Image”BOOTABLE”.  

      Sigur, este mai bun acronis, insa costa.

  • Off:Cristi ia zi cumva ai facut un tutorial despre cum se face un server de CS no Steam?Bineinteles nu aici pe videotutoril.ro numai stiu pe site oricum spune-ai ca tutorialu/capura se facea dimineata(6~7dimineata).

Related Post

This website uses cookies.