Download si crearea unui stick usb cu Windows 8 fara softuri aditionale (partea 1) – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem descarca gratuit si legal sistemul de operare Windows 8 Enterprise. Daca tot s-a lansat oficial Windows 8, am zis sa va prezentam acest tutorial pentru a avea acces orice doritor sa descarce si sa instaleze Windows 8. Intre Windows 8 Enterprise si Windows 8 Pro nu exista diferente ci doar faptul ca versiunea Enterprise poate fi folosita o perioada limitata de 90 de zile. Si totusi exista si aici o portita legala prin care putem prelungi cele 90 de zile de inca 3 ori folosind comanda REARM
Acesta este primul episod din seria de tutoriale dedicate noului sistem de operare Windows 8 insa pentru astazi am hotarat sa va arat de unde il descarcam, cum il descarcam caci trebuie sa indeplinim mici conditii si cum punem imaginea ISO cu Windows 8 Enterprise pe un stick USB sau cum ardem un DVD bootabil cu aceasta imagine ISO.
Utilizatorii care folosesc Windows XP nu vor putea sa puna imaginea ISO pe stick prin metoda prezentata in tutorial si nici nu vor putea sa arda imaginea ISO asa cum s-a aratat in tutorial. Pentru ei avem alte tutoriale care ii vor ajuta. Spre exemplu, pentru a pune Windows 8 pe stick pot folosi WinToFlash un tutorial realizat de colegul meu Cristi. Deasemenea pentru crearea unui DVD bootabil cu Windows 8 pot folosi tutorialul colegului nostru Boby despre Cum se face un cd bootabil dintr-o imagine iso cu nero
Daca aveti instalat deja ca sistem principal Vista, Windows 7 sau Windows 8, puteti merge mai departe cu toti pasii parcursi in tutorialul video.
Un lucru in plus pe care il are Windows 8 Enterprise este faptul ca ne permite sa instalam Windows 8 pe un hard disk extern sau pe un stick USB prin intermediul lui Windows To Go ca mai apoi sa bootam de pe acestea pe orice sistem de operare. Practic vom avea pretutindeni cu noi un Windows portabil cu setarile preferate si fisierele importante pentru noi. Ca sa puteti instala Windows 8 pe un hard disk extern sau pe un stick USB este obligatoriu sa aveti instalat ca sistem de operare principal, Windows 8 Enterprise. Colegul meu Cristi a facut in trecut un tutorial pe aceasta tema si il puteti viziona accesand Instalare Windows 8 pe un hard extern sau stick usb cu Windows To Go
Mai trebuie sa mentionam ca Windows 8 este pus la dispozitia utilizatorilor de TechNet Evaluation Center.
Acestea fiind spuse, va invit sa urmariti tutorialul video pentru a vedea exact cum si de unde descarcam gratuit si legal sistemul de operare Windows 8 Enterprise si cum putem face un stick USB bootabil sau cum ardem un DVD bootabil cu imaginea ISO descarcata.

Download Windows 8 Enterprise Final 32 si 64 biti

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 

Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (58)

  • Laurentiu:
    Salut!
    Exista vreo diferență intre Windows 8 Enterprise de acum și cel lansat în vara?

    Asta este versiunea finala dar nu vei observa mari diferente. Daca ai versiunea din vara si i-ai facut update-urile la zi, nu trebuie sa-ti mai faci probleme

  • Mai jos, pasii pentru a efectua un stick bootabil(4GB) de Win 7 sau Win 8, sub/ruland atat Win 7, cat si Win 8, fara a folosi vreun soft auxiliar(din pacate este doar in engleza):
    1. insert your 4GB Flash Drive into your PC
    2. Open a cmd innstance
    3. in cmd window type diskpart
    4. type: list disk
    5. from the shown disks list determine which one is your flash drive
    6. type: select disk x(the number of your disk; "x" is the number of your flash drive) and hit ENTER
    7. type: clean > ENTER
    8. type: create partition primary > ENTER
    9. type: select partition 1 >ENTER
    10. type: active >ENTER
    11. type: format fs=fat32 quick > ENTER and wait to format the partition
    You'll get the message: "DiskPart successfully formated the volume.
    12. type: exit > ENTER
    13. Mount your Windows 7 ISO file with a mounting application(Magic Disk or Daemon Tools)
    14. type: xcopy x:\*.* /s /e /f f:\ > ENTER("x:" is the mounted DVD letter and "f:" is the flash drive letter)
    15. Wait for files to be copied from the mounted Windows 7 DVD Disk to your flash drive... will take a while
    16. Wait for the copy confirmation message: "x File(s) copied"
    17. Close your cmd window and here you have... a Windows 7 installation botable flash drive.

  • blockbuster:
    Mai jos, pasii pentru a efectua un stick bootabil(4GB) de Win 7 sau Win 8, sub/ruland atatWin 7, cat siWin 8, fara a folosi vreun soft auxiliar(din pacate este doar in engleza):
    1. insert your 4GB Flash Drive into your PC
    2. Open a cmd innstance
    3. in cmd window type diskpart
    4. type: list disk
    5. from the shown disks list determine which one is your flash drive
    6. type: select disk x(the number of your disk; “x” is the number of your flash drive) and hit ENTER
    7. type: clean > ENTER
    8. type: create partition primary > ENTER
    9. type: select partition 1 >ENTER
    10. type: active >ENTER
    11. type: format fs=fat32 quick > ENTER and wait to format the partition You’ll get the message: “DiskPart successfully formated the volume.
    12. type: exit > ENTER
    13. Mount your Windows 7 ISO file with a mounting application(Magic Disk or Daemon Tools)
    14. type: xcopy x:\*.* /s /e /f f:\ > ENTER(“x:” is the mounted DVD letter and “f:” is the flash drive letter)
    15. Wait for files to be copied from the mounted Windows 7 DVD Disk to your flash drive… will take a while
    16. Wait for the copy confirmation message: “x File(s) copied”
    17. Close your cmd window and here you have…a Windows 7 installation botable flash drive.

    Pai tocmai asta am aratat si eu in tutorial, am folosit aceeasi metoda in romana. Care e rostul comentariului tau? Priviti tutorialul si cititi in intregime textul inainte sa postati comentarii!

    • ce rost are sa mai citesc in intregime ce ai scris daca ma uit la tutorial si citesc comentarile si asta basta, dupa mie nu mai are rost sa mai scri daca pui un tutorial video daca nu am inteles ceva ma uit chear si de doua ori

  • Mulţumesc Adrian, aşteptam acest tutorial; am descărcat şi instalat de o săptămână acest Windows 8 Enterprise şi eram curios dacă am procedat bine. Aştept şi tutorialul cu instalarea şi setările. Dacă ne poţi arăta cum stabilim locaţia pe aplicaţiile Meteo şi Hărţi, că şi-au ales singure Bucureşti.

  • Buna ziua la toata lumea Am si eu o intrebare are ce va daca curat ventilatorul de la unitate cu aspiratorul fara sa desfac unitatea

  • Salut
    1.mi- se restarteaza pc-ul cand dau copy la fisiere,am respectat pasii
    din tutorial . 2.pc meu nu booteaza daca fac stiku ntfs(cannot read ...),iar fat32 merge dar mai lent ca dvd-ul
    mb P4M800-M4

Related Post

This website uses cookies.