Ditto, manager pentru clipboard, ne ajuta sa copiem si sa pastam mai eficient – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video am sa va prezint o aplicatie care ne ofera un clipboard mai bun, softul nostru de azi se numeste Ditto si este open source.
Pentru ce care nu stiu exact, clipboard-ul este functia din sistemul de operare care ne permite sa copiem si sa pastam (lipim) text sau fisiere dintr-o parte in alta, cand iei cu copy un text, acesta va fi memorat in clipboard, din pacate clipboard-ul nu ne permite sa copiem decat o singura intrare, doar un text, doar un fisier etc.
Pentru a rezolva problema clipboard-ului am apelat la ajutorul lui Ditto, acesta ne permite sa copiem mai multe lucruri in clipboard pe care sa le folosim cand avem nevoie, o baza de date extrem de simplu de folosit care asteapta cererea noastra.
Un alt avantaj al lui Ditto este faptul ca, nu goleste clipboard-ul dupa refresh, dupa cum se stie clipboard-ul windows-ului se goleste de fiecare data cand reimprospatam, unii folosesc excesiv de mult aceasta functie, a devenit un fel de tic nervos.
O aplicatie aparant super simplu ne ajuta sa scapam de o gramada de probleme, chiar si in tutorial veti vedea cat de repede am lucrat cu Ditto fata de metoda clasica copy-paste.
Ditto monitorizeaza clipboard-ul si introduce in propria baza de date tot ce copiem si le pastreaza pentru cand vom avea nevoie de acele intrari (text), sa nu credeti ca veti putea sa copiati vreo 5 filme de-o data, Ditto este creat eminamente pentru lucrul cu textul.
Ditto poate fi adus in fata, pe desktop prin apasarera simultama a tastelor Ctrl + ` (back-quote) tasta back quote este sub tasta Esc sau deasupra tastei Tab, prin apasarea acestei combinatii Ditto vine exact acolo unde avem nevoie de el, veti vedea asta si in tutorialul video cum vine exact unde trebuie.
Interfata este simpla insa setarile sunt destul de complexe, din fericire Ditto ne ofera posibilitatea de a-l instala in limba Romana, traducerea este foarte buna si nu ar trebui sa puna probleme la interpretarea setarilor, o setare care mi-a sarit in ochi ofera posibilitatea de a folosi un clipboard de la un alt computer, asta prin simpla introducere a IP-ului acestuia.
Sper sa va placa aplicatia, cei care lucreaza cu textul o vor gasi cu siguranta foarte valoroasa, eu unu nu mai ma despart de ea niciodata, Ditto este o comoara pentru mine!
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (56)

    • Puteti pune clipuri de pe youtube, trebuie sa luati URL-ul nu codul enbed.
      Succes.

  • Nici acesta nu are legatura cu tutorialul, este un test demonstratie pentru noile comentarii video.
    Cine are "timp", poate lasa si comentarii video.
    Va rog sa fiti de buna credinta, altfel voi fi nevoit sa le sterg.
    [seesmic lBZffvATEg <a href="http:// |http://t.seesmic.tv/thumbnail/BV2ILI7Vwy_th1.jpg" target="_blank"> <a href="http://|http://t.seesmic.tv/thumbnail/BV2ILI7Vwy_th1.jpg" target="_blank">|http://t.seesmic.tv/thumbnail/BV2ILI7Vwy_th1.jpg http://www.seesmic.com/video/lBZffvATEg seesmic]

    • Comentarii video, cine se baga, cine are curaj ?
      NU trebuie sa faci mare chestie, doar dai voie flash-ului sa acceseze camera si gata, nu trebuie sa-ti faci cont.
      Faceti-va frezele, luati-va ochelarii de soare (nu aia de HI5) si lasati comentarii video.
      Succes!

  • Foarte interesant tutorialul! Si interesant si acest....manager de download sau cum sa`i zic.

    • Este manager pentru clipboard, este diferenta destul de mare intre clipboard si download.
      Sunt convins ca te-ai grabit cand ai lasat commentul.

      • Da asa este am vrut sa scriu manager de comentarii sau nu stiu cum ii zice acest serviciu de la intensedebate probabil e un plugin pt wordpress...

  • Cristi merge sa copiem si filme,poze.... am incercat si vad ca merge :D Felicitari pentru tutorial:D

  • Buna ziua

    Am si eu o problema :

    Cand maximizez fereastra video-player-ului in browserului
    Mozilla Firefox apare un ecran alb ( nu se vede nimic - numai alb).

    Cand minimizez isi revine imaginea. Asta se intampla pe toate
    saiturile chiar si cele tip You Tube.

    Sunetul merge in ambele cazuri.

    Mentionez ca am instalata ultima versiune de Mozilla Firefox ,
    ultima versiune de Adobe Flash Player, sistem de operare cu
    licienta (XP Dell cu update la zi).

    Interesant este ca pe Internet Explorer merge foarte bine.

    Daca cineva a mai intalnit aceasta problema as fi recunoscator
    daca mi-ar da un sfat sau o sugestie.

    Va multumesc anticipat tuturor.

Related Post

This website uses cookies.