Diferenta intre o sursa buna si una slaba, conectori, zgomot si pornirea surselor la rece – atelier hardware

Salut prieteni, in acest tutorial video hardware va voi arata care este diferenta intre doua surse, una de duzina produsa (sau brand-uita) de Aline iar cealalta o sursa buna produsa de Seasonic.
Pe hartie sursa de duzina poate parea mai buna, deoarece are 450 de Wati iar Seasonic-ul are doar 430 de wati, in realitate o sursa trebuie sa faca mai mult decat sa “consuma 450W de la retea”. Acum ceva vreme v-am vorbit intr-un ghid hardware despre achizitionarea unei surse, am spus in detaliu la ce trebuie sa fim atenti, cum sa alegem sursa, am facut chiar si cateva recomandari, acum vom face un test live, vom vedea cu ce conectori vine fiecare sursa echipata, cat de zgomotoasa sau silentioasa este si ca un bonus vom invata si cum putem porni o sursa care nu este montata pe un calculator. ATENTIE: Nu va jucati cu sursele, chiar daca acestea au doar 12V, 5V sau 3.3V, va pot opri inima intr-o fractiune de secunda.
Sursa Seasonic are certificare 80 PLUS Silver, asta inseamna ca 85-90% din energia electrica absorbita din retea este transformata in curent continuu (DC) folositor pentru placa de baza, componente si periferice, restul de 13-15% sunt pierduti in atmosfera, aceasta pierdere se numeste energie reziduala (incalzirea pieselor in interiorul sursei). Trebuie sa tinem cont ca cele mai performante surse din lume (produse in acest moment) certificate cu 80 PLUS Platinum au o eficienta de 90-94%, indiferent de gradul de incarcare insa aceste surse sunt incerdibil de scumpe. In concluzie sursa noastra este foarte buna pentru pretul sau.
Pentru cei care doresc o sursa de incredere la un pret bun, este sursa perfecta, daca aveti doar o placa video este ok, sursa isi va face treaba in liniste. Eu am procesor i7 2600 cu o placa video Nvidia GTX 460, 3 HDD, 1 SSD, 1 DVD, Tuner TV HD si totul merge struna, am bagat-o chiar si in stress, Prime95 + FurMark aproape 3 ore, sursa nici macar nu s-a incalzit prea tare, ventilatorul statea la 50%.
Daca sunteti interesati:
Sursa Seasonic S12II-430 Bronze, ATX12V, 430W

………………………………..

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (51)

  • salutare ,cristi imi poti spune te rog frumos numele aplicatiei de pe telefon?multumesc!

  • madutz:
    salutare ,cristi imi poti spune te rog frumos numeleaplicatiei de pe telefon?multumesc!

    Aplicatia folosita de mine in tutorial pentru masurarea nivelului de zgomot se numeste Noise Meter si se gaseste in Market, sau ma rog Google Play.

  • Cristi, eu stiam de chestia aia porneala dar foloseam o penseta dar am o sursa Astec de 145W care daca ii dau impuls nu porneste un pic tremura ventilatorul si gata, dar daca o pun pe placa de baza merge fara probleme, nu stiu care ar fi cauza . Si mai am una Compaq de 150W ATX care aia daca ii dau impuls merge brici , nu stiu care e problema

  • Ar fi recomandat ca la testarea, sau montarea unei surse sa folosim o bratara antistatica.

  • cuibaru:
    salut!imi spui te rog cu ce ai filmat?multumesc!

    Cu o camera video.
    Daca esti curios sa stii modelul, Panasonic HDC SD20.
    Nu-ti recomand sa cumperi, nu ca nu ar fi buna, dar sunt alegeri mai bune acum pe piata.

  • ASUS:
    Cristi, eu stiam de chestia aia porneala dar foloseam o penseta dar am o sursa Astec de 145W care daca ii dau impuls nu porneste un pic tremura ventilatorul si gata, dar daca o pun pe placa de baza merge fara probleme, nu stiu care ar fi cauza . Si mai am una Compaq de 150W ATX care aia daca ii dau impuls merge brici , nu stiu care e problema

    Aici nu este vorba de impuls, trebuie sa ramana verdele cu negrul in contact, daca veri sa-ti functioneze sursa, treaba cu impulsul e valabila pe placa de baza, unde scurt-circuitezi pinii de "pwr_sw" din partea de jos a placii de baza.

Related Post

This website uses cookies.