Dezactivare Update si Defender din Windows 10

Dezactivare Update si Defender din Windows 10

Salut prieteni, in tutorialul de astazi vom vorbi despre Windows Update si Windows Defender, doua module de securitate importante ale sistemului de operare Windows 10 prin care Microsoft isi tine in siguranta utilizatorii sistemului de operare Windows. Desi aceste doua modelue de securitate exista in toate versiunile Windows, in Windows 10 optiunile de control ale acestor module sunt mai putine ca niciodata.
Dezactivare Update si Defender din Windows 10
Probabil Microsoft a decis ca Windows Update si Windows Defender trebuie sa stea mereu activate/pornite ca utilizatrul sa ramana in siguranta. Prin Windows Update sa primeasca fix-uri ale problemelor, patch-uri pentru bresele de securitate ale sistemului, update-uri critice de sistem iar prin Windows Defender, utilizatorul sa fie protejat de softurile terte (instalate manual de utilizator din surse externe), malware, amenintari si software potential daunator venit prin intermediul browserului.
Desi aparent nu exista posibilitatea sau optiuni clare de a dezactiva aceste doua module de securitate, exista totusi metode legitime prin care le putem dezactiva, fara softuri terte sau trucuri magice ci pur si simplu apeland la alte module de control existente in sistemul de operare Windows 10.
Cum facem dezactivare Update si Defender din Windows 10?
Pentru a dezactiva Windows Update in Windows 10 putem apela la Services, o lista in care avem toate serviciile existente in sistemul de operare Windows, starea actuala a acestora precum si modul in care pornesc aceste servicii. Pentru a ajunge la Services, apasam simultan tastele Windows + R pentru a lansa fereastra “Run” si in casuta “Open” vom scrie “services.msc” (fara ghilimele) dupa care apasam tasta Enter sau dam click pe butonul “OK”. In fereastra “Services” cautam serviciul “Windows Update”, dam dublu click pe acesta, click pe butonul “Stop” pentru a opri procesul acestui serviciu iar la “Startup type:” alegem “Disabled”. Dam click pe butonul “Apply” si apoi pe “OK”
Cum dezactivezi Windows Defender pe Windows 10?
Pentru dezactivare Update si Defender din Windows 10 ne vom folosi de alta sectiune de control existenta in sistemul de operare Windows 10. Mai exact de “Local Group Policy Editor” caci nu avem optuni active pentru serviciile Windows Defender in sectiunea de control Services folosita anterior pentru dezactivarea Windows Update. Ca sa lansam “Local Group Policy Editor” apasam simultan tastele Windows (tasta cu logo-ul Windows de pe tastatura) + R si in cassuta “Open” scriem “gpedit.msc” apoi apasam “Enter” sau click pe “OK”. In fereastra “Local Group Polici Editor” din sectiunea “Computer Configuration” expandam “Administrative Templates” apoi “Windows Components” apoi click stanga pe “Windows Defender” iar in partea dreapta a ferestrei facem dublu click pe “Turn off Windows Defender”. In fereastra care apare bifam optiunea “Enabled” apoi click stanga pe butonul “Apply” din cadrul ferestrei si apoi click stanga pe butonul “OK”
Pe final, nu pot decat sa sper ca acest tutorial video v-a fost util si ca Microsoft, printr-un update ceva, va readuce optiunile normale de activare si dezactivare pentru Windows Update si Windows Defender in Windows 10 asa cum erau ele in Windows 7. Nu stiu de ce am impresia ca Microsoft va primi foarte mult feedback de la utilizatorii furiosi sau suparati ca le-a fost luat controlul asupra acestor module de securitate. Sau poate ma insel?!?!?


Tutorial video – Dezactivare Update si Defender din Windows 10

Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (49)

  • Incerc de 3-4 zile sa intalez si eu Win 10, dar placa de retea imi face probleme.
    Am o placa incorporata, dar am si un stik Wi-Fi, pot cumva sa anulez placa de retea si sa raman la stik??
    Poate, poate asa o sa reusesc si eu sa fac upgrade-ul …
    Sau daca stie altcineva o metoda mi-ar prinde foarte bine.

    Va multumesc!!!

    • Salut incearca metoda asta: intra in manage la this pc sau my computer depinde cum iti apare daca ai 7 sau 8.1 dand click dreapta pe acestea , apoi dai pe device manager, apoi pe network adaptors si probagil iti vor aparea doua drivere unul este sickul wifi care contine in denumire wireless si celalalt este placa de retea pe care pui cursorul si apesi click dreapta si apoi disable si dupa aceea te conectezi la wifi. Sper ca te-am ajutat si ca sa activezi la loc placa dai enable.

  • eu si mai simplu am dezinstalat defender din windows cu revo am dat sa vada tot sistemul si am dezinstalat

  • Adrian ,comanda „gpedit.msc” nu o acceseaza in Windows 10 Home numai in versiunea Pro.

  • de ce vreti sa dezinstalati windows defender ? pe mine nu m-a deranjat niciodata . nici n-a blocat nimic , nici nu m-a notificat cu nimic ... da vreun conflict daca se instaleaza un antivirus ? eu am instalat si bitdefender si kaspersky si n-am avut nici o problema .
    singura problema sa zicem ca ar fi consumul mare de resurse cand isi face update si mai verifica el de virusi .... da cine are pc pt windows 10 are si resurse cat sa nu simta consumul .
    si m-a intrebat daca las activatorul sa-si faca treaba , i-am dat allow si gata s-a linistit de tot . parca nici n-a fi .
    are dreptate calin , trebuie dezinstalat de tot decat sa-l oprim.

  • Vizitez acest site de vreo 9 ani si am vazut toate tutorialele (jos palaria) 4 sau 5 postari am avut si eu in tot acest timp si nu mi s-a raspuns la niciuna.
    Ultima fiind la cel precedent a lui Cristi "Ghid de folosire Windows 10, tot ce trebuie sa știi"
    Totusi poate primesc un raspuns.

  • Se stie ca cei care au activat Windows 10 prin programul insider ,windosul ramane activat pana când se reincepe iar programul.Acum vin si va intreb;Daca dezactivez Windows update,windosul ramane activat permanent ???astept raspuns.....PS Tutorialul de nota 10.Multumesc Adrian.

    • Daca esti in programul Insider si ai versiunea Windows 10 Insider Preview instalata si opresti update-urile automate, Windows-ul nu va ramane activat pentru foarte mult timp. Asa cum am explicat si in tutorialul „Windows 10 legal si gratuit, in programul Windows 10 Insider” pe care il gasesti cu casuta de cautare din dreapta sus, licenta se prelungeste cu fiecare update instalat.

  • Pe windows 10 home nu funcționează gpedit.msc, spune error. Eu nu știu cine ar vrea să dezactiveze Windows defender ? Ca oricum mai bun ca acela nu există. Mai este ca alternativa Bitdefender (facut de romani) sau Kaspersky(făcut de ruși).

  • Salut. Faci o treaba foarte buna cu video-tutorialele. Ma întrebam dacă ai posibilitatea de a face și tutoriale de programare.

  • Salut, am o problema in windows 10 si anume nu mai pot folosi windows photo viewer cel vechi din windows 7, afisandu-mi eroarea" This app can't run on your pc, to find a version for your pc, check with your software publisher".Cum as putea sa rezolv problema aceasta? Multumesc.

    • Că să nu consume resurse inutil, scanarea în timp real a lui Windows Defender consumă procesor, RAM și citire de pe hard disk, verificarea update-urile consumă lățime de bandă.
      Poți reactiva manual Windows Defender odată pe lună sau la 2 săptămâni și să faci manual o scanare a sistemului și a fișierelor. La fel și Windows Update le poți activa manual odată pe lună pentru a verifica și instala eventualele update-uri de sistem. Nu este necesar ca serviciile acestor două module să ruleze în permanență

      • Dacă un sistem are preinstalat W10, probabil că are resurse suficiente pentru scanarea automată. În tot cazul, eventualul câștig de resurse trebuie pus în contrapondere cu riscurile asumate.

      • Felicitari Adrian pentru profesionalismul tău la care mă intreb în cîți ani ai reuşit să-l accesezi. Pentru că -ți observ disponibilitatea de-a ne rezolva toate genurile de probleme şi hatîruri vin şi eu cu una pe care pe jumătate mi-ai rezolvat-o deja învațîndu-mă cum dezactivez update-ul Windowsului 10 şi anume care crezi că ar fi cauza pentru care setările inițiale ale lui Windows 10 sînt în stare a "manageria" un soft educațional de la Siveco cu titlul AEL dar pe care-l pierde deîndată ce intrînd pe net îşi face primele actualizări ? Prin manageria înțeleg aici simplul fapt că acel program AEL rulează in setările inițiale prin intermediul lui Internet explorer care avind de infruntat treaba cu Activ x control te intreabă dacă permiți conținutului blocat pe care la comanda de permisiune nu o mai satisface după instalarea update-urilor. Ipoteza mea e că intrarea pe net modifiică ceva din Internet Explorer care-l face apoi inapt ca pe celelalte concurente Mozzila ,Opera in care de la inceput nu-mi rulau pe Windows 7 sau sub incit aici nici măcar nu le-am mai încercat.Mulțumesc!

      • Salut si scuze pentru deranj. Cum activez din nou windows defender? Mentionez ca l-am dezinstanat dupa metoda precizata de tine. Mersi mult!

Related Post

This website uses cookies.