Devirusare eficienta cu live cd-ul kaspersky rescue cd – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial vom folosi o unealta pentru devirusare care este integrata in kaspersky internet security 2010, pentru a folosi aceasta optiune nu trebuie sa aveti liceenta pentru kaspersky internet security, trebuie doar sa instalati varianta trial a acestuia.

Kaspersky Rescue cd este un live cd bazat pe sistemul de operare linux, acesta ne permite sa scanam hard disk-ul fara sa folosim windows-ul, chiar si solutiile online sint destul de limitate pentru ca acestea se comporta exact ca si antivirusul nostru, adica nu poate scana hard disk-ul 100% din cauza unor fisiere si directoare pe care sistemul de operare le foloseste, cu Kaspersky rescue cd nu avem nici o problema, bootam de pe el, scanam si eliminam malware-ul pentru ca avem acces peste tot.

O a doua optiune utila ce se regaseste in kaspersky rescue cd este file managerul care ne permite sa copiem fisiere de pe o partitie pe alta sau de pe un hard disk pe altul fara a avea nevoie de sistem de operare, putem spune ca aceasta optiune poate fi de multe ori mai utila decit devirusarea.

Totul este extem de simplu, deschidem interfata principala a suitei kaspersky internet security 2010 si ne ducem jos pe security+, aici vom vedea la capitolul services: optiunea kaspersky rescue disk, apasam pe ea si imediat apara o fereastra ce ne va purta printr-un wizard, apasam next si in fereastra urmatoare bifam “Download ISO image from Kaspersky lab server” si apasam next, de aici in colo trebuie doar sa fim atenti, la sfirsit este bine sa alegem optiunea de creare a unei imagini ISO, astfel veti putea inscriptiona de mai multe ori acea imagine.

Dupa ce ati ars imaginea ISO pe un CD nu mai ramine decit sa bootati de pe el, atentie insa, imaginea trebuie incriptionata in modul “burn image to disk”, nu trebuie pusa pur si simplu pe un data cd, oricum aveti si asta in tutorial.

Va multumesc pentru atentie si va urez vizionare placuta si la cit mai putin malware, nu uitati va asteptam pe rubrica de comentarii cu sugestii, completari si eventuale reclamatii.

de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (65)

  • Foarte bun insa atat Avira cat si Bit Defender au asa ceva, va salut si la cat mai putini virusi !!!

  • salut baieti vad ca faceti treaba buna in continuare :) si ajutati pe multi inclusiv pe mine sa mai invete cate ceva..kaspersky este un antivirus foarte bun usor pentru sistem care isi face treaba bine..si eu am avut o varianta trial care 30 de zile a functionat..momentan folosesc de la un prieten care mi-a dat si mie cd-ul lui cu licenta pentru 3 pc-uri un Norton antivirus care dupa parerea mea este la fel de bun si usor si daca se poate sa faceti un scurt tutorial si despre el fiindca am vazut ca inca nu aveti unul cu toate ca ati abordat mai multi antivirusi..Va multumesc si astept urmatoarele tutoriale!

  • Foarte interesant Multumesc,dar am si eu o problema cu :Camtasia Studio 6.Nu prea se primeste sa fac un video in HD,puteti va rog sa ma ajutati!!!

  • Gady: Cu avast bart avast cum procedez ? Faceti tutorial si despre asta

    avast Bart CD nu este gratuit,sa spus si in tutorial, daca il cumperi tu si ni-l dai si noua,cu mare drag o sa facem tutorial despre el... Nu il poti downloada nici macar trial de pe siteul lor,nu se poate decat sa-l cumperi.

  • Salut ! Uitându-mă prin site-ul vostru am observat ul lucru: Aveți tutoriale despre cele mai importante produse antivirus, dar după părerea mea vă lipsește unu destul de cunoscut și utilizat la care nu iar strica un tutorial: BitDefender Total Security 2010.
    Vă mulțumesc!

  • Alex: Salut ! Uitându-mă prin site-ul vostru am observat ul lucru: Aveți tutoriale despre cele mai importante produ antivirus, dar după părerea mea vă lipsește unu destulde cunoscut și utilizat la care nu iar trica un tutorial: BitDefender Total Security 2010.
    Vă mulțumesc!

    Daca dai click sus pe "Utile" apoi pe "Sondaje" (meniul drop down de sus de pe marginea neagra) o sa vezi ca BitDefener e pe ultimul loc! deci nu prezinta o prioritate si un interes foarte mare...insa o sa facem si la acesta un tutorial....

  • Buna tuturor! M-ati ajutat si zilele trecute si va sunt recunoscator. Nu stiu exact unde am vazut cateva precizari privind subtitrarile. Ma intereseaza urmatorul lucru: cum fac daca am o subtitrare a unui film, fie in engleza, fie in alta limba, suedeza sau norvegiana, cum am gasit eu, ca sa-l aduc in limba romana?! Poate subtitle workshop sa faca acest lucru? Cum il incarc pentru ca am gasit subtitrarea in word si nu o accepta. Mai departe as dori sa-mi spuneti cum se procedeaza privind traducerea ei. Poate ma ajuta cineva, poate vanessa, asa cum a facut si data trecuta cu precizarile pentru subtitle workshop. Dar, nu uitati, as dori explicatiile pas cu pas, eventual cu print screen-uri. Stiu ca puteti. Va multumesc. Va doresc o saptamana buna.

Related Post

This website uses cookies.