Detector utilizare frauduloasă microfon și cameră pe telefoanele Android

Despre ce este vorba în tutorialul Detector utilizare frauduloasă microfon și cameră ?

În acest tutorial video va prezint un detector de utilizare frauduloasă microfon și cameră, adică o aplicație care detectează și notează când sunt folosite camera și microfonul pe telefoanele cu Android.

De ce am vrea să știm când sunt folosite camera și microfonul de pe telefon ?

Circula vorba prin târg cu privire la faptul că multe servicii celebre folosesc microfonul și camera din telefonul nostru chiar și fără știrea noastră.

Unii ar spune că nu este adevărat, dar periodic apar alte și alte scandaluri legate de folosirea frauduloasă sau imorală a datelor personale colectate de la utilizatori.

Chiar mie mi s-a întâmplat de nenumărate ori sa vorbesc cu cineva despre anumite produse, despre care nu mai vorbisem anterior în timp ce aveam telefonul în buzunar. După ce-am terminat dialogul și am făcut o căutare pe net, legata de altceva, bum, reclame la produsele despre care vorbisem cu persoana respectiva. Coincidență ?

În alta ocazie, vorbeam la telefon despre o anumita marca de mașina, iar după ce am terminat convorbirea, bum, reclame la marca aceea de mașina peste tot pe net. Coincidență ?

De ce vor mai marii internetului să îți folosească datele după bunul lor plac – Detector utilizare frauduloasă microfon și cameră

Primul domeniu în care sunt folosite datele este cel al publicității, unde fiecare utilizator are un profil care cuprinde pe lângă vârstă, locul de domiciliu, gen, cerc de prieteni, și chestii mai intime cum ar fi istoricul de navigare, căutările de pe YouTube, Facebook, conținutul convorbirilor telefonice, sms-urile și multe altele.

La ce mai sunt folosite datele tale ?

După ce sunt colectate datele din cât mai multe direcții, senzori, etc, acestea sunt vândute terților pentru profilare / targhetare publicitara sau sunt făcute servicii pentru profilare / targhetare publicitara. Dar lucrurile nu se opresc aici.

Mai avem și un AI (inteligenta artificiala) de antrenat, și asta are nevoie de date din cât mai multe surse și cât mai variate, date care vor fi folosite pentru “educarea” AI-ului.

La coada pentru datele noastre mai stau și autoritățile, care sunt interesate de câți bani cheltui, pe ce, dacă ai plătit taxe pe banii aceia, cu cine ești în contact, care este universul tău de contacte, ce citești, de ce ești interesat, etc, etc.

1984 se întâmplă chiar sub ochii nostri.

Chiar dacă multe lucruri sunt normalizate, iar omul nu le mai vede ca pe niște ciudățenii, observam ca viitorul prezis de George Orwell este acum, aici.

Aș spune chiar ca lucrurile sunt mai Orwelliene decât și-a imaginat autorul romanului 1984. El se gândea doar la televizor care era un fel de start TV, dar se pare ca la internet și la telefonul din buzunarul oricărui om, nu s-a gândit.

Cum putem sa ne dam seama dacă unele aplicații ne folosesc camera și microfonul.

Chestia asta putea sa o facă echipa care dezvolta Android-ul…

În Play Store găsim o aplicație care se numește Access Dots și care nu numai ca ne arata când sunt folosite microfonul și camera printr-un martor, dar poate sa noteze într-un log de câte ori s-au folosit pe fundal microfonul și camera, la ce ore și aplicațiile care le-au accesat.

Tutoriale video asemănătoare, spionaj, colectare date, etc.

Detector utilizare frauduloasă microfon și cameră – Tutorial Video

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Da, si cu mana noastra dam acces nelimitat la aplicatia Acces Dots, care va face ce va vrea ea cu camera si microfonul nostru…

  2. Pentru iOS ce recomanzi?
    multumesc

Trackbacks

  1. […] Detector utilizare frauduloasă microfon și cameră pe telefoanele Android […]

  2. […] Detector utilizare frauduloasă microfon și cameră pe telefoanele Android […]

  3. […] Detector utilizare frauduloasă microfon și cameră pe telefoanele Android […]

  4. […] Detector utilizare frauduloasă microfon și cameră pe telefoanele Android […]

Speak Your Mind

*