Descarcarea hartilor Google Maps in versiunea 7.3 pentru Android

Salut prieteni, astazi va voi arata cum sa descarcati hartile Google Maps de la versiunea Maps 7.3 pentru Android in sus.
Pana la aceasta versiune (Maps 7.3) descarcarea hartilor Google Maps pentru folosirea acestora offline (cand nu avem internet) era destul de simpla. Acum, in versiunea 7.3, cei din echipa Google care a lucrat la aplicatia Maps pentru Android, au uitat sa puna optiunea destul de vizibila.
Sa nu intelegeti gresit, descarcarea hartilor pentru folosire offline este posibila, din pacate metoda pe care trebuie sa o folosim este destul de neintuitiva.
De exemplu vrem sa descarcam harta Brasov-ului, pentru asta trebuie sa scriem in motorul de cautare din Google Maps “Brasov” si sa apasam enter, dupa ce gasim Brasov-ul va trebui sa mergem in motorul de cautare unde vom strege “Brasov”, dupa asta vom observa sa optiunea de descarcare a zonei a devenit disponibila in parte de jos.
O metoda mai rapida este sa alegem zona pe care dorim sa o salvam si sa scriem in campul de cautare “Ok Maps” si apasam enter. Daca primim un mesaj de eroare, va trebui sa facem zoom deoarece zona aleasa este prea mare ca sa poata fi descarcata.
Daca descarcam harti, vom putea sa le folosim chiar si fara conexiune internet, optiune extrem de utila pentru cei care nu au un abonament de date.Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. nu ai ce sa faci cu harta ca oricum navigatia nu poti sa o folosesti iar gps de pe telefon nu va detecta unde te afli cei de la google au cel mai bun sistem de harti dar iti trebuie internet pe telefon

  • Adrian Gudus a zis

   Esi dezinformat. Stii de ce ai nevoie de internet? Ca aplicatia map sa descarce pe fundal portiunea de harta cautata de tine sau in care te afli si mai foloseste si pentru o teterminare mai precisa a locatiei tale.
   Acum stiind toate astea si presupunand ca exista ceva logica si la tine deducem ca:
   Daca eu am harta offline, descarcata la mine in dispozitiv, ce nevoie mai am de net?
   Daca vremea te ajuta si ai un telefon capabil cu un GPS bun, nu mai ai nevoie de internet. Asta este singurul motiv pentru care vrei sa descarci o harta ca sa o ai offline, vrei sa o poti folosi fara sa depinzi de internet.
   Altfel pentru ce ai mai vrea sa o descarci daca ai nevoie si de net? Care-i logica?

 2. Adrian Gudus a zis

  Tot pentru Alexandru. Ce am spus în comentariul de mai sus este susținut și de colegul meu Cristi. Te rugam sa citești textul de deasupra tutorialelor înainte sa postezi comentarii!

 3. Alexandru, poti folosi google maps chiar si fara internet, asta daca salvezi harta exact cum am aratat eu in tutorial.
  Navigatia este altceva, totusi poti folosi si navigatia offline, asta daca faci traseul de acasa.
  Singurul lucru care nu merge fara internet este recalcularea rutelor atunci cand te abati de la drum.

  • …chiar daca te abati in interiorul hartii descarcate?

   • …sau sa inteleg ca nu are legatura harta offline cu navigatia.

    Pentru toata tara nu se poate descarca harta la fel de detaliat dintr’o data, daca probati dati un raspuns pe tema asta, ar fi util. Si ar mai fi util sa stim momentul cand Google o actualizeaza ca s’o descarcam din nou.

 4. Bogdan Niculescu a zis

  Cristian scuze ca intervin aici, dar ti am trimis mai multe mesaje, inca nu mi ai raspuns si am nevoie mare de ajutorul tau. Ti -am adresat aici niste intrebari: https://videotutorial.ro/bitcoin-castigati-bani-cu-ajutorul-unui-computer-performant-tutorial-video/comment-page-7/#comment-114916 . De asemenea te am contactat pe facebook si pe mail. Astept un raspuns de la tine! Mersi!

 5. Eu ziceam ca nu este folositoare la navigatia pas cu pas folosind gps de pe telefon, pe mine asta ma intereseaza nu o portiune de harta pe care sa o consulti cand te blochezi la o intersectie intr-un sat de care nici google nu a auzit. Mie gps de la telefon nu imi merge decat daca am net pe el daca descarc harta si ma deconectez de la net nu imi arata unde ma aflu nush cum este la alte telefoane dar la l5 2 nu imi merge.Acum daca oamenilor le este folositor ma bucur.Cristian a inteles mai bine ce am vrut sa zic.Adrian nu trebuie sa te superi nu am zis ca tutorialul este nefolositor ci harta offline fara navigare pas cu pas mie personal nu imi este utila.

 6. Salut Cristi pentru ca ai ceva timp de cind detii acest nexus 4 ,as dori sa te intreb ce parere ai despre acest smartfon , pe youtube unii zic batereia este slaba le tine cam 5 ore si foto / camera nu este reusita in sensul nu face calitativ pozele ,dar totusi as dori sa stiu si parerea ta si de asemene daca ai gasit si plusuri la el in timp ce-l folosesti ?.

 7. In versiunea asta mai merge sa descarci harta ?

 8. Util! Pacat ca nu se descarca toata Romania.

 9. Salut Cristi , pe scurt, am un gps serioux model upq500 sa sters harta europei si nu mai pot sa o scot de nicaerei ce fac, codul id cica nui valabil.

Trackbacks

 1. […] vor sa facă economie de trafic mobil. Descărcarea hărților Google se poate face de multa vreme, descarcare harti google offline si mai „descarcare google maps cu […]

Speak Your Mind

*