De unde si cum se desarca drivere pentru un laptop Dell

Ai un laptop Dell si nu ai gasit drivere pentru el sau driverele pe care le-ai descarcat nu sunt bune. Ati nimerit tutorialul potrivit, va voi arata cum sa descarcati driverele portivite pentru laptop-ul vostru Dell.
Dintre toti producatorii de laptop-uri, Dell face cea mai buna treaba pentru clientii lor. Descarcarea fisierelor de pe site-ul oficial Dell este simpla, chiar si procesul procesul de download in sine este extrem de bine pus la punct. In primul rand trebuie sa stiti ca posesorul unui laptop poate opta pentru metoda de download care il avantajaza:
1. Descarcarea unui singur driver.
2. Descarcarea mai multor drivere cu ajutorul unui manager de download din CDN-ul (content delivery network) Akamai
3. Descarcarea tuturor driverelor si crearea unei imagini ISO in mod automat
Este visul oricarui utilizator dupa instalarea Windows-ului, sa gaseasca driverele potrivite pentru laptop-ul lor, fara sa instaleze drivere orbeste in speranta ca-l nimereste pe cel bun pana la urma. De fapt de aici pornesc erorile unui sistem de operare, de la instalari la intamplare.
Cea mai tare treaba nu este download-ul driverelor in sine ci detectarea automata a hardware-ului, cu siguranta toti producatorii ar trebui sa implementeze asa ceva.
Atentie, ca sa folositi detectorul automat pentru service tag aveti nevoie de .NET Framework 4 sau 4.5.
Download .NET Framework 4.5


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (33)

  • Cristi tot nam inteles trebuie sa le descarcam pe cele mai noi drivere sau pe toate chear daca sunt mai vechi, si eu am un laptop dell si nu stiu ce sa fac sa le descarc pe toate sau pe cele mai noi

    • eNd:
      Cristi tot nam inteles trebuie sa le descarcampe cele mai noi drivere sau pe toate chear daca sunt mai vechi, si eu am un laptop dell si nu stiu ce sa facsa le descarc pe toate sau pe cele mai noi

      Imi cer scuze cristi daca m-am bagat peste tine cu raspunsul pentru domnul End.
      Domnule End, trebuie descarcate numai driverele cele noi (de obicei acestea noi aduc un plus de performanta sistemului, repara anumite buguri).

  • Razvan:
    Salut ati putea sa faceti si pentru PC ?:)sau e tot una

    Razvan:
    Salut ati putea sa faceti si pentru PC ?:)sau e tot una

    Razvan:
    Salut ati putea sa faceti si pentru PC ?:)sau e tot una

    Se poate downloada drivere pentru placa ta de baza dar depinde de marca pe care o ai spre ex cum eu ASUS si intri pe situl lor official si dai pe optiunea support&dowload difera foarte putin fata de driverele de laptop si daca nu ma insel la placa de baza nu ai decat network retea driverul chipsetului placii video in board asta daca este pe placa ta de baza si audio realtek(sound)

  • Salut Cristi, in ultimele tutoriale am vazut ca numai tu le-ai facut.. Adrian nu mai face tutoriale ?

  • Am observat ca la mine pe laptop la pozele care le aveam pe ecran nu imi mai apare iconita aceea, adica arata un peisaj in loc de preview la poza respectiva http://imgur.com/nzk7x6j ce pot face? am windows 7 ultimate.

    • Te duci in "Control Panel" , cauti "Folder Options". Dupa aceea te duci in tab-ul "View" al ferestrei nou aparute si debifezi "Always show icons, never thumbnails". Sper ca te-am ajutat. Toate cele bune !

  • Salut Cristi,
    Si eu la laptopul meu Dell XPS 15, am folosit aceeasi metoda de descarcare a driverelor, acum eu intreb, este normal sa functioneze procesorul la ~ 60 grade, ( temp.masurata cu SpeedFan 4.49) ??

    • Salut, procesorul ar trebuii sa aibe intre 45 si 80 grade, in functie de intensitatea operatiilor, timpul de functionare si eficienta sistemului de racire.

Related Post

This website uses cookies.