De unde putem face rost de un domeniu gratuit ? – tutorial video

Salut prieteni, astazi va voi invata cum sa va procurati un domeniu gratuit pe carte o sa-l “legati” de IP-ul vostru public, pe care ISP-ul vi l-a alocat.
Cele mai multe servicii gratuite de pe internet ne pot furniza doar subdomenii “exemplu.exemplu.com”, noi vom face rost de un DOMENIU “exemplu.tk”. Pentru asta nu trebuie sa platim nimic, nici macar nu trebuie sa ne inregistram (daca nu dorim sa reannoim domeniul).
Deja sunt o multime de site-uri care folosesc TLD-ul .tk, in general sunt site-uri mici care sunt facute fara pretentii prea mari, cu resurse putine, poate doar de incercare. Nu va sfatuiesc sa folositi un domniu .tk in cazul in care aveti un business, e posibil sa nu prezentati incredere daca nu aveti un domeniu .ro sau .com pentru publicul de afara.
UN domeniu .tk este perfect pentru uz casnic, pentru un site mic, pentru NAS, pentru o configurati VPN, etc. Pentru un site mare va sfatuiesc sa folositi un domeniu .ro sau .com
Inainte de toate trebuie sa ne asiguram de cateva lucruri:
1. Trebuie sa aflam ce IP ne-a alocat ISP-ul
2. Trebuie sa facem port forwarding, porturile principale sunt: 80 pentru http, 443 pentru https, 21 pentru ftp, 25 pentru email.
3. Trebuie sa avem un server pornit sa vedem daca merge treaba, daca nu aveti un server puteti urmari acest tutorial cu Apache, sau acest tutorial cu Nginx ca sa invatati ce inseamna si cum se foloseste un server HTTP.
Pentru cei care au IP dinamic voi face data viitoare un tutorial in care va voi arata o smecherie prin care putem trece peste “handicapul” IP-ului dinamic. Totusi si cei cu IP dinamic ar trebui sa urmareasca acest tutorial, data viitoare doar voi completa acest tutorial, nu-l voi relua de la zero.
La inceputul tutorialului v-am plictisit putin cu cateva chestii tehnice, stiu ca multi dintre voi sunt grabiti si vor informatia “ieri” daca se poate. Din pacate nu poti sari peste lucrurile de baza. In continuare, si cu alta ocazie voi incerca sa va “plictisesc”, astfel va veti alege cu informatii care probabil in viitor va vor ajuta.
Vizionare placuta

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 1.000 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (52)

  • Cristi, parcurge si tu pasi toti cu xampp+localhost+wordpress si atunci cand vrei sa vezi de pe alt pc vede decat scris sau daca postezi un articol apesi pe el si spune localhost nu exista server el ca si cum ii PC 2 are localhost, dar el defapt nu are ci PC 1 are. Nu stiu unde e problema Cristi, poate ma ajuti cu un tutorial ceva

  • Anderson:
    Cristi, parcurge si tu pasi toti cu xampp+localhost+wordpress si atunci cand vrei sa vezi de pe alt pc vede decat scris sau daca postezi un articol apesi pe el si spune localhost nu exista server el ca si cum ii PC 2 are localhost, dar el defapt nu are ci PC 1 are. Nu stiu unde e problema Cristi, poate ma ajuti cu un tutorial ceva

    Incearca sa explici si tu cum trebuie, sa mor daca am inteles ceva.
    Spune de la inceput, ce ai facut si unde e problema.
    Explica-mi cum ai facut, ce setari ai la wordpress, ce scrie la adresa, daca merge pe local. Ce-ti scrie in browser de pe ip public.
    Ce dracu, trebuie sa te interoghez eu ?

  • Cristi, uite sa intelegi mai bine, deci......
    Eu vreau sa-mi fac un site pe PC meu de acasa asta vreau. Eu fac asa, instalez XAMPP, dupa setez MySQL, dupa bag wordpress, dar el nu merge din prima cand bag IP meu rutabil 192.168.0.109 bag asa si imi zice /xampp si iara ma pune sa ma conectez, iar eu am modifical index.php parca si scrie acolo /xampp si in loc de ala am pus /wordpress bunn, dupa merge. Pas-ul 2 setez wordpress cont admin alea alea, si dau si eu sa accesez de pe PC meu de acasa unde tin localhost-ul sa vad site-ul cum arata bun pana aici. Pas-ul 3 vreau sa vad de pe un alt PC de la munca de exemplu sa-mi vad site-ul accesand adresa IP din internet nu din router 188.27.00.00 si apare site-ul dar fara sa afiseze corect si frumos tema, mie imi apare doar text si asa ca si cum arata o poezie pe versuri unul sub altul, intelegi ce vreau sa zic, bun. De aici dau pe articolul postat de mine nu stiu TEST sa zic si imi apare localhost server not found de ce ?? :(:(:( ca de pasul asta nu pot trece mai departe, am facut si port forwording dar degeaba ce setari trebuie facute din pasul 3 deci PC 1 - meu de acasa merge se vede corect si frumos site-ul, iar PC 2 de la munca nu se vede apare doar text, tin sa spun ca nu are nicio restrictionare de user sau ceva PC 2. Practic nu pot accesa articole de pe PC 1 meu de acasa, apare pe PC 2 pagina alba si doar text aruncat aiurea in site, si cand dau pe articol zice localhost server not found. Ce zici ? Eu de pasul ala nu pot trece de ce pe PC 1 meu de acasa unde e localhost merge totul brici, iar cand bag de pe PC 2 nu vrea sa incarce deloc site-ul cum trebuie, si dak dau pe un articol apare localhost server not found :(((((((((((((((

  • Salut, Cristi!De unde aflu adresa aia DNS sau...cum scriai tu 89.46.92.12 sau ceva de genu...nu stiu

  • edy 13ani:
    Salut, Cristi!De unde aflu adresa aia DNS sau…cum scriai tu 89.46.92.12 sau ceva de genu…nu stiu

    Scrie si tu pe google "ip" si accesezi primul rezultat.

    • Pai scriu ip....copiez ip-ul in bara de adrese si imi intra in modem unde trebuie sa ma loghez nu-mi apare ca la tine :"Merge, e OK!".

  • Salut Cristi. Scuze ca nu sunt pe subiect dar am si eu nevoie de un mic sfat...imi place sa ma tot joc cu componente PC si se pare ca am pe mana acum un Pentium 4 640 si un E2160. as vrea sa stiu si eu care este mai bun dintre ele? ca vreau sa il folosesc pe PC-ul meu vechi. Multumesc anticipat. Stima

Related Post

This website uses cookies.