CyanogenMod Installer, instalarea super simpla a Android-ului

Salut prieteni, in tutorialul de azi va voi arata cum se instaleaza Cyanogenmod pe telefoane sau tablete android mai usor ca niciodata, folosing noul CyanogenMod Installer. De fapt instalarea rom-ului CyanogenMod nu mai seamna deloc cu o flashuire, demna de un geek, mai curand noua rutina de instalare seamana cu instalarea unui soft pe care si un copil o poate face.
In 12-15 minute ai Cyanogenmod instalat, nu ai nevoie de bootloader deblocat, nu ai nevoie de root, nu ai nevoie de recovery after market, totul se intampla automat in cursul rutinei de instalare, ai nevoie decat de aplicatia CyanogenMod Installer instalata pe telefon iar pe desktop aplicatia ajutatoare.
Singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti voi este sa confirmati si sa bifati cate ceva din cand in cand.
Pentru cei care inca nu stiu, CyanogenMod este cel mai apreciat, cel mai stabil si cel mai raspandit rom after market. Acesta este bazat pe Android si are doar cateva modificari care sunt menite sa aduca functiile care lipsesc din AOSP. Nu este un ROM cu inflorituri inutile, totul este exact acolo unde trebuie.
De obicei rom-urile after market sunt “preparate” cu priceperea si daruirea unor developeri pasionati si sunt disponibile doar pentru un device sau maxim doua, de exemplu pentru Galaxy S3 si pentru Nexus S poate lucre un developer, asta pentru ca doar acele dispositive le are. Cei de la CyanogenMod sunt o echipa de dezvolatori care lucreaza pentru mai multe dispozitive, astfel CyanogenMod poate fi instalat pe aproape orice dispozitiv Android, uneori chiar si pe dispozitive Windows Mobile sau Windows Phone. Putem spune ca echipa CyanogenMod este cea mai de incredere echipa de dezvoltatori, in afara echipa Google Android bineinteles.
Acum ceva vreme v-am aratat cum se instaleaza Cyanogenmod “the old fashion way”, tot atunci v-am explicat si cate ceva despre rom-urile custom, recovery, root si alte minuni. Astazi suntem in fata celei mai simple metode de instalare a Android-ului, nici chiar Android-ul official pentru Nexus nu se instaleaza asa de usor.
De ce avem nevoie?
1. De telefon compatibil.
Telefoanele compatibile (lista se mareste periodic):
Google Nexus S
Google Galaxy Nexus
Google Nexus 4
Google Nexus 7
Google Nexus 10
Google Nexus 7 2013
Samsung Galaxy S II
Samsung Galaxy S
Samsung Galaxy S III
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy Note
Samsung Galaxy Note II
HTC One
2. Softul CyanogenMod Installer pentru Android
3. Softul CyanogenMod Installer pentru Windows (vista, 7, 8 sau 8.1).

ATENTIE !

Inainte de orice operatiune de flash, root, update, etc, este indicat OBLIGATORIU sa faceti backup pentru poze, documente, fisiere, etc. Echipa videotutorial.ro nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele neplaceri pe care le-ati putea intampina, faceti asta pe propria raspundere.

REPET !

Faceti backup, backup, backup !


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (269)

  • Salut Cristi as vrea sa faci un tutorial in care ma ajuti sa-mi achizitionez o tableta cu 3g de vreo 7inch cam pe la vreo 7 milioane sau o tableta ce 10inch fara 3g sa aiba cam 1gb ram 8gb stocare. Te rog!4

    • Ai doua optiuni, ori iti cumperi o tableta 'romaneasca' ori mai pui ceva si-ti cumperi ceva mai bun cum ar fi nexus7.
      E greu si cu bani putini si cu 3g.
      Sfat.
      Uita-te atent sa nu-i lipseasca gps-ul.

      • Nu stiu ce ai tu impotriva tabletelor romanesti eu am o tableta romaneasca e-boda si un telefon allview si sunt multumit de ele inaita am avut telefon samsung si am renutat la el pentru un telefon romanesc cred ca tu esti cu ideia "ce e romanesc ii prost" dar nu e este asa scuzama ca spun.

      • Salut am un vodafone Smart 4 si greu să-mi instalez cyanogenmod dar nu este compatibil...

        Ce se imtempla daca il instalez??????

          • Ms.. Dar vreau sa-mi instalez prin metoda veche.... Opri sa-mi spui romul pentru Vodafone spart 4???? Eu nu îl găsesc....

          • Poti sa faci un video cu Vodafone smart 4 scurt sa-mi arati cum instalez și eu... să fie scurt ca nu îmi dau seama cum... ai făcut cu Samsung galaxy note.... Te rog... Știu că ești băiat bun.. Sa fie pe vodafone smart 4 tutorial scurt măcar de 6-7 min

          • Ma poti ajuta sa revin la android 4.4.2? Am un Lenovo S60 care a venit cu 4.4.2 si l-am upgradat la 5.0.2! Mi-a ocupat foarte multa memorie si nu mai pot instala prea multe pe langa! Din acest motiv vreau sa revin la 4.4.2! Telefonul este nou,in garantie! Multumesc!

      • Se poate, insa trebuie sa instalezi manual versiunea nightly.
        Cu CM Installer nu poti instala decât versiunile suportate, iar in acest moment cm12 nightly nu este suportata. Asta pentru ca este o versiune care nu a trecut inca prin procesul de certificate Google (nightly) si oficial nu poate rula serviciile si aplicațiile Google in frunte cu Play Store.

        • Salut pe un s2 am facut aceasta instalare, si a instalat 4.4.4 KitKat, este vreo sansa ca mai tarziu dupa ce repet aceasta pocedura sa imi instaleze Lolipop.

        • Eu am incercat sa-mi instalez cm12 pe s4 mini, dar imi da eroare la gapps, oare ce as putea face sa rezolv problema? :D

          • Buna, dar care dintre versiuni sa o instalez?
            20150602

            Download (arm): AFH
            md5: 1f27cbfb9c2c0fd8730c16b23f992dab
            Download (arm64): GitHub
            md5: 7aefa2912fd03453bda3dc1a9ea42cba
            Download (x86): GitHub
            md5: 196002388285b4eed44d770384b4801c

  • Mulțumesc, foarte interesant.
    Am o nelămurire... de fapt mai multe dar asa cum se întâmpla de obicei, un răspuns va da (probabil) naștere altor întrebări.

    Am un S4 care tocmai și-a downlodat update-ul dar încă nu l-am instalat (am citit pe undeva ca dacă instalezi acest update, se instalează și noul bootloader - Knox parca se numește - care nu mai poate fi deblocat, sau nu încă). Daca instalez CyanogenMod îmi indica ceva counterul? Întreb pentru ca am o problema cu ecranul (are o ușoară tenta de mov la baza ecranului, nederanjant) asa ca îl voi trimite în service peste ceva vreme și nu vreau sa pierd garanția.

    Mulțumesc.

    • Cele mai multe informatii legate de telefonul tau si nu numai, le gasesti pe xda-developers.

  • Mă bucur că am semnalizat apariția installerului pe canalul vostru de pe youtube. I-am scris si lui Adrian in comentarii la prezentarea Androidului 4.4 dar mi l-a șters... .Bine că ești un super băiat care îi place să aducă ceva util tuturor. Baftă!

    • Eu ti-am sters comentariul pentru ca nu vreau sa avem prea multe link-uri pe rubrica de comentarii, nu Adrian.

  • Dupa ce trec la cyanogenmod pe o tableta Nexus 7 2012 cum se poate reveni la androidul curat 4.3 JB?

    • Este foarte simplu, voi face un tutorial despre acest subiect in curand.
      Poate la fel de usor ca instalarea lui CyanogenMod, pur si simplu conectezi telefonul la PC si dai cateva click-uri.

  • Salut,aveti tutorial despre fixed MAC adress?Adresa mea MAC de la telefon este indisponibila nu pot folosi Wi-Fi ,Bluetooth sau Radio FM. M-am gandit ca poate fi pentru ca l-am scapat pe jos si poate s-a stricat ceva de la hardware. Multumesc!

    • Daca l-ai scapat pe jos si s-a stricat ceva, nu cred ca poti rezolva ceva prin schimbarea mac-ului. Inseamna ca s-a desprins vreo antena prin telefon si cel mai bine este sa-l duci la service sau sa-l repari tu daca te tine.

  • Salut! Vreau sa stiu daca si pe HTC ONE X merge instalat CyanogenMod. Dupa instalare este si routat si daca se poate pierde garantia dupa instalarea CyanogenMod si cum pot revenii inapoi la romul original.

    Tineti-o tot asa, avem multe de invatat de la voi!

  • Salut Cristi! CyanogenMod se poate instala si pe htc one x?
    Dupa instalare se pierde tot: programe,poze ,setari ,etc?
    Se face si root odata cu instalarea CyanogenMod?
    Se mai poate revenii la romul original JB 4.2.2?

    • Cand flash-uiesti un rom pierzi tot, de aceea v-am scris in text ca este obligatoriu sa faci backup, adica sa salvezi tot ce ai prin telefon.
      Htc one x nu este suportat deocamdata dar cu siguranta va fi in curand.
      Cyanogenmod este un rom gata rootat.
      Oricand se poate reveni la stock insa nu prin aceeasi metoda. Cel mai bine este sa-ti faci un backup general inainte, ca sa te poti intoarce usor la stock. Deasemenea e bine sa cauti metoda de ibtoarcere la rom-ul stock inainte de flashuirea CM.

  • Pentru un Prestigio Duo 4300 cum pot instala un CM pentru ca se blocheaza in timpul apelului...de la ei nu primesc niciun soft mai bun

Related Post

This website uses cookies.