Cum se face o conexiune de tip bridge, ca sa folosim net-ul si la alt PC fara router – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video o sa va arat cum se face o conexiune de tip bridge, aceasta ne foloseste ca sa tragem net la un computer la altul atunci cand nu-l putem conecta si pe acesta din urma la retea.
Conexiunea de tip bridge o facem intre placi de retea de pe acelasi computer, in concluzie computerul care “da” net trebuie sa aiba minim doua placi de retea ca sa putem face bridge.
Conexiunea bridge o putem face si pentru placi de retea wired cu wireless sau wired cu wired.
Bridge-ul wireless-wireless se poate face doar cu ajutorul unui router si al unui access point.
In tutorial o sa vedeti ca este foarte simplu sa facem o conexiune de tip bridge.
Multi dintre ne-ati scris pe rubrica de comentarii si pe pagina contact si ne-ati cerut sa facem un tutorial despre acest subiect, dintr-un motiv sau altul nu toata lumea are router insa are un al doilea pc pe care doresc sa-l lege la net. Bridge-ul este necesar atunci cand nu avem router, atunci cand nu ne putem conecta la o retea wireless decat cu laptop-ul sau atunci cand trebuie sa tragem net pentru o consola sau un televizor si nu avem router. Cu putina imaginatie veti vedea ca bridge-ul poate fi folosit in mult mai multe cazuri.
Daca vreti sa faceti un bridge wireless-wireless aveti nevoie de un router si un access point, colegul nostru Dan a realizat tutorialul Configurare legatura wireless dintre un router si un access point, acesta va va ajuta in configurarea unui bridge wireless.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (74)

  • Nu prea am inteles. Ce fir scoti din laptop? Tip de cablu cu 2 capete de tip RJ45 cum ai facut in tutorialul anterior? Adica una bucata mufa RJ45 intra in laptop si una bucata mufa RJ45 intra in desktop?

  • Salut Cristi, imi dai si mie un sfat, am o placa de baza veche pe socket 462(A) la care nu am tensiune corecta de 2,5V la memorii, inloc sa am 2,5V am 3,3V si nu se aprinde sa intru in bios, pur si simplu porneste asa nu se aprinde nimic, monitor, tastatura ledul NumLock, e moarta. Daca ii scot memoria piuiee lung, dupa iar, etc. Care crezi ca ar fi problema vreun regulator de tensiune dupa placa, ca placa a mers a avut de test win pe ea si a functionat, e a doua oara nu a mai pornit sa strica ceva in ea. Ca mai am doua placi la fel alea nu au tensiune corecta de 2,5V pe memorii are 3,3V si alea la fel nu porneste in bios. Ce ma sfatuiesti? Ca daca nu o arunc, iau condesatori dupa ea si gata.

    • Ti-a mai spus cineva, resetezi bios-ul.
      Apropos, la ce-ti trebuie condensatorii aia vechi, faci colectie?

  • ar fi super sa faci un tutorial cum se face file sharing de mare viteza prin cablu utp fara router si sau net adica numa pc si laptop de ex. si daca faci ai putea face si intre xp si windows 8 sau 7 to asa prin utp

    tineo tot asa super tutorial

  • Salut cristi, super tutorial, dar asi dori daca se poate un tutorial despre crossover deoarece am un calculator mai vechi si asi vrea sa copiez toate pozele de pe el iar la calculatorul nou nu am ATA am doar SATA si din cate am citi pana acum se poate sa conectezi calculatoarele cu un fir crossover dar nu prea am inteles asa bine ce trebuie sa fac ca sa mearga. Multumesc anticipat.

  • Dar daca am net de la RDS si portul ethernet este ocupat asta ar insemna ca mai cumpar o placa de retea? Si ca sa aiba calculatorul celalalt net, ar insemna sa tin deschis primul calculator continuu?

  • cristi-admin:
    Ti-a mai spus cineva, resetezi bios-ul.
    Apropos, la ce-ti trebuie condensatorii aia vechi, faci colectie?

    Pai nu, nu a inteles vizitatorul care mi-a zis nu e, e mai complicat ea nu are tensiune corecta la memorii nu am 2,5V pe memorii am 3,3V si nu porneste, nu face nimic se invarte coolerul de la procesor si asa ramane. Pe ea este un AMD Duron la 750mhz si nu porneste regulatorii la memorii sunt reci, iar cei de la procesor sunt calduti, nu merge nu am tensiune de 2,5V sa fiu mai clar inteles, de la ce poate sa fie? Ca mai am 2 placi una ASrock tot pe 462, si alta pe 478 socket si la fel nu am 2,5V am 3,3V si tot asa nu porneste, nu face nimic doar se invarte, nici piu nimic. E ca si cum tii apasat tu butonul Reset de la carcasa cam asa ar fi. Deci nu am tensiune de 2,5V la memorii masor un pinuul de 2,5V si imi arata 3,3V, are ars ceva, poate stiti voi, ca daca nu le scot toti condesatorii pun la (surse,alte placii de baza, etc.)

  • Nimeni chiar nu stie ce poate sa fie northbridge-ul, vreun regulator de are 3.3V si nu 2.5V cum trebuie sa fie normal, vreun condensator ceva, Cristi chiar nu stii ce poate sa aiba? Reset de bios are automat ca nu are baterie, ca i-am scos-o era moarta 0.48V :)), nu porneste mai departe in bios nu apare nimic pe ecran, ea se invarte coolerul de la processor si ramane asa, regulatori sunt reci ca gheata, doar cei de la procesor sunt calduti putin, si ar mai fi o problema ea pe cablaj in zona unde e northbridge-ul este mai galbena asa are alta culoare fata de cablujul normal, ceea ce ca a fost incinsa rau pe northbridge dar ti-am spus ea a functionat cu windows si de odata nu a mai pornit. :((

      • Placa de baza nici nu e a mea a fost a unui prieten si mi-a dat-o a zis ca si-a luat i5 si la el a functionat nu intram eu la el pe team viewer sa ii mai fac update-uri, scanari,etc. deci mergea

        • Eu mai am NU de la el, tot asa inca doua placi care aceiasi buba o are una pe socket 478 asrock, si alta Albatron pe socket 939 DDR 1 normal si tot asa nu pleaca, nu se aprinde in bios, dar nu piuie nu nimic sta asa doar se invarte coolerul de la procesor, atata. Deci mie Cristi la memorii pe bank trebuie sa imi scoata 2.5V si asta nu se intampla am 3.3V ceva e defect dar nu stiu ce. Dar scuza-ma ca umplu casuta de commuri cu probl. mea dar asta e trebuie sa o rezolv.

  • Cristi nu mai continui tutorialul despre Google AdSense??
    Am dat din greseala si mi-am adus aminte ca nu are continuare.

  • Foarte util tutorialele tale, invat multe si pot sa imi fac ce doreste inimioara mea in casa fara sa apelez la ajutoare

  • Itrebare:
    Pot face aceasta legatura intre PC si un TV (prin cablu date) Daca DA, cum se face ?

Related Post

This website uses cookies.